Skip to Content

Pasta taart met penne rigatoni en bolognese saus

Pasta taart met penne rigatoni en bolognese saus

Pasta scoort altijd goed hier in huis, de kinderen vinden het lekker en eten het zonder te klagen, geen wonder dus dat het regelmatig op tafel staat. Met verschillende soorten pasta, diverse sauzen of vlees. Dus toen ik deze pastataart voorstelde werd het direct positief ontvangen.

De favorieten zijn toch wel de ‘groene’ pasta met spinazie en pasta ‘rode saus’. En welke kinderen houden er niet van taart? De oudste wilde graag helpen met koken, dus dat was gezellig samen in de keuken. En daarna een feest op tafel!

Wat heb je nodig voor de pastataart?

  • Penne rigatoni (pijpjes) pasta
  • 500 gram gehakt
  • 500 gram tomatensaus (gezeefd)
  • 125 ml crème fraiche
  • geraspte kaas / mozarella
  • 5 tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • gehaktkruiden
  • Italiaanse kruiden
  • peper
Pasta scoort altijd goed hier in huis, de kinderen vinden het lekker en eten het zonder te klagen, geen wonder dus dat het regelmatig op tafel staat. Met verschillende soorten pasta, diverse sauzen of vlees. Dus toen ik deze pastataart voorstelde werd het direct positief ontvangen.

Bereidingswijze

Als eerste zet je de oven op 200 graden om voor te verwarmen. Daarna zet je een pan water op het vuur voor de pasta. Hierin kook je heel kort de pasta, zodat hij beetgaar is en niet te droog of slap.

Voor de saus snijd je als eerste de ui fijn en perst een knoflookteen uit. Deze bak je even kort aan in de wok, daarna voeg je het gehakt toe en breng dit op smaak met de gehaktkruiden. Daarna snijd je de tomaten zo fijn mogelijk en bak deze even kort mee.

Tot slot voeg je de tomatenpuree en de crème fraiche toe voor een volle saus. De crème fraiche kan je ook vervangen door melk, dan wordt de saus wel iets vloeibaarder maar dat is helemaal niet erg.

Tip: Voor extra groenten kan je natuurlijk ook andere groenten meebakken en daarna even in de keukenmachine pureren zodat het daarna goed verspreidt over de taart. Voor extra pit kan je ook eerst even wat bacon of spekjes pakken en daarna pas het gehakt.

Als de saus zachtjes staat te pruttelen ga je verder met de ‘basis’ van de taart. Over de bodem van de springvorm (hier) kan je een bakpapiertje doen, zodat je hem na afloop er makkelijk af kan halen.

Dan begin je met het opbouwen; dit kan door eerst een klein schepje saus in de springvorm te gieten en daarna de pasta er recht op insteken. Of je houdt hem in een boog van 45 graden en vult op die manier de springvorm. Dit is ook een heel leuke klus voor (jonge) kinderen om mee te helpen.  😉

Als de vorm vol zit dan giet je de pasta er overheen. Tussendoor schud je hem voorzichtig een paar keer zodat de saus ook door en langs de penne naar beneden glijdt. Vervolgens verspreid je de geraspte kaas er overheen en eventueel wat paneermeel zodat er een krokant korstje bovenop komt.

Daarna ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin kleurt. En dan is het klaar om geserveerd te worden!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *