Bij een feest horen natuurlijk slingers, hoe leuk is het dan om met Pasen zelf je eigen slingers te maken? Zelfs als je niets hebt met Pasen zelf om bijvoorbeeld de lente te vieren. Vrolijk gekleurde of geprinte slingers die het net even wat gezelliger maken in huis. Natuurlijk kan je ze zelf maken, maar ook een prima activiteit om samen met je kind te doen.

Bunny slinger voor Pasen

Nog een leuk voorbeeld van een paasslinger vind je bij Life by Rosie met vrolijke papieren haasjes met diverse patronen en een speelse staart van watten aan de achterkant.

Patroon konijnen om slingers te maken

productie: anita vlaar. ontwerp en styling: silke visscher. fotografie: rolinda windhorst.

Wil je het jezelf makkelijk maken dan kan je dit patroon uitprinten om vervolgens een paar keer over te trekken. Deze konijnen vormen samen een speelse slinger.

Monochrome paasslinger

Deze monochrome paasslinger is wel heel erg gaaf. Hiervoor zijn er vlaggetjes uitgeknipt van zwart karton waarop een wit silhouet van een konijn is geplakt. Je kan hiervoor ook heel goed de krijtbord vlaggetjes gebruiken. Dan kan je ze na afloop weer ergens anders voor gebruiken.

Nijntje slinger

Deze paashazen zijn gebaseerd op het bekende Nijntje gezicht. Je knipt het silhouet uit, kruisje voor het mondje, oortjes aan elkaar rijgen en klaar is je slinger. Deze is ook heel leuk om na Pasen op te hangen op de babykamer.

3D kuikentjesslinger

Wil je er echt werk van maken dan is deze 3D paasslinger een absolute aanrader. De lijfjes en gezichten van de kuikentjes zijn een ei, waarop vleugeltjes, poten en een snavel is geplakt. Voor de konijntjes is er van vilt oortjes gemaakt en een watje aan de achterkant voor het staartje. Met stift maak je het gezichtje af en klaar zijn de vrolijke slingers.

Pompon slingers

Als je kinderen het leuk vinden kan je samen pompons gaan maken. Hier steek je vervolgens twee vilten oortjes in en klaar is je paasslinger. Om makkelijk snel pompons te maken kan je dit bijvoorbeeld rondom een vork heen wikkelen, hier zie je een filmpje waarin dit uitgelegd wordt.

Gehaakte slingers

Als haken je hobby is, dan zijn deze gehaakte haasjes een absolute aanrader. Op de website van Creachick vindt je een gratis patroon om deze bloemetjes en haasjes te haken.

Paaseieren slinger

Naast Paashazen en konijnen horen natuurlijk ook vrolijk gekleurde eieren bij Pasen. Op de website van Papiergoed kan je een gratis download vinden van deze eieren om uit te printen en vervolgens een vrolijke slinger van te maken. Je kan ze naast elkaar hangen, of onder elkaar of gebruiken om met een satéprikker in de aarde te steken.

Nog meer gekleurde eieren

Kinderen vinden het vaak erg leuk om te knippen, die van mij in ieder geval wel. Voor deze slinger met eieren die ik vond bij LadyLemonade moet er een hoop geknipt worden, je knipt ze namelijk uit de kaartjes die je kan vinden bij de bouwmarkt waarop de kleuren verf staan. Ook een goede oefening dus.

3D eieren paasslinger

Ook een eierslinger kan je in 3D aanleveren. Deze eieren worden gemaakt van meerdere eieren die je uitknipt, om vervolgens aan elkaar te lijmen, of met plakband aan elkaar te plakken zodat je ze in het midden vast kan naaien. Een paar eieren onder elkaar (of naast elkaar) en je krijgt deze mooie hangende slingers.

Houten slinger

Van houten kralen en chenille maak je paashazen die goed passen bij een houten kralenketting.

Lees ook:

Linda van Aken