Naast eieren zoeken kun je nog heel veel meer spelletjes doen en Paas activiteiten. Ik zag het een en ander voorbijkomen en dat inspireerde me om een overzichtje te maken met de leukste spelletjes. Zo kom je ook, mocht het slecht weer zijn, het Paasweekend wel door, zonder dat je na afloop allemaal verstopte eieren hoeft te gaan zoeken die gaan rotten en je huis laten stinken ;-)

Thema spelletjes Pasen

Konijn prikje

In plaats van ezeltje prikje, konijn prikje. In plaats van met een spijker met stickers op een krijtbord.

Sport en spel Paas activiteiten met eieren

Jeu de boules

Een variant op jeu de boules of cricket, maar dan in plaats van zo dicht mogelijk bij de kleine bal, probeer je in de doos te scoren.

Eierrace

Zet een parcours in je woonkamer of tuin uit en ga de strijd aan tegen elkaar. Leg een ei (gekookt of ongekookt dat is aan jullie. Durf jij een ongekookt ei aan?) op een lepel en volg dit parcours. Een parcours met bijvoorbeeld de volgende elementen:

  • Over een stoel heen lopen.
  • Draai een rondje.
  • Loop achterstevoren.
  • Hevel de lepel over van de ene naar de andere hand.
  • En beleef plezier!

Extra moeilijk is het als je de lepel moet vasthouden met je mond en niet mag aanraken met je handen!

Kegelen

In plaats van met de gewone kegels wordt er met zogenaamde eieren gekegeld! Hiervoor kan je bijvoorbeeld een aantal flessen water gebruiken (waar je met papier een leuk konijntje opplakt) en vervolgens gevulde waterballonnen om mee te gooien.

Blikgooien

Met wortelvormige verzwaarde zakjes (bijvoorbeeld vilt gevuld met rijst of zand) wordt er op het met zwart getekende konijn op karton gegooid om door het grote gat in de buik of het kleinere gat van de mond te gooien.

Paashazen race