Steeds maar papa’s starten een blog, een Instagramaccount of YouTube-channel met een kijkje in hun leven. En dan specifiek hun leven als papa. Welke accounts zijn te leuk om te volgen?

Papa bloggers

Dadventures (Bart)

Op dadventures lees je alle avonturen (en het gebrek daaraan) als vader van drie kinderen. Dagelijkse dingetjes, grote overpeinzingen, problemen, geluk, frustraties, blijdschap, maar ook veel praktische zaken.

Je vind hem hier.

Papa’s wereld (Maarten)

Maarten van Papa’s wereld is een papa die in de kinderopvang werkt, hoe tof is dat? Eigenlijk was hij docent beeldende vorming, maar hij maakte een carrièreswitch. Hij heeft twee zoontjes en blogt over alle kindgerelateerde onderwerpen die bij hem voorbijkomen.

Denk aan Lego, actuele feesten, films, een ode aan zijn vrouw (!), reviews en natuurlijk dingen zoals: het leed dat schoenen kopen heet…

Je vindt hem hier.

Papa blogger (Rob)

Op papablogger vind je alles over Rob en zijn zoontje Morris. De Negenmaandenbeurs, reviews en alles wat je met een 1-jarig jongetje in huis tegenkomt. Rob betrekt ook zijn vriendin Fleur bij de blog, maar hij schrijft altijd vanuit zijn eigen ervaring als papa.

De ondertitel op zijn website luidt: Papablogger – Blogger des Vaderschaps, en dat laat meteen zijn stijl zien. Ook werkt hij samen met bedrijven én het goede doel (Ronald McDonald Kinderfondss) omdat hij iets terug wilde doen voor de maatschappij.

Daarnaast kan je altijd bij hem terecht als je bijvoorbeeld je eigen site sneller wil laten maken!

Je vindt hem hier.

Papavertelt.nl (Nick & Thijs)

Hier lees je alles over baby’s, dagjes uit, het familieleven, het huishouden, de kraamtijd, het kinderdagverblijf, sprongetjes, reizen en voeding. En over die voeding gesproken… Op de blog is een hele pagina gereserveerd voor allerlei leuke babyrecepten.

Denk aan zelfgemaakte vissticks, bouillon voor baby’s en babyontbijtjes.

De blogs worden vooral geschreven door Nick van der Wal en Thijs van Beers. Daarnaast zijn er veel gastblogs van andere papa’s.

Je vindt hem hier.

Tipsvoorpapas.nl (Niels)

De naam zegt het al, tips voor papa’s is begonnen met bloggen omdat hij zelf op zoek was naar tips toen hij hoorde dat hij vader werd. Inmiddels is Niels vader van drie zoons en blogt hij nog steeds.

Je leest tips voor dagjes uit, reviews, filmrecensies, foodblogs, gastblogs van andere vaders, zijn persoonlijke gedachten over het vaderschap, Pokémon Go is goed vertegenwoordigd op de blog, er zijn winacties en zelfs een shoplog.

Je vindt hem hier.

Blogpapa (Arno)

Blogpapa is een heel overzichtelijke en mooie website, met allerlei artikelen over het vaderschap, gadgets, huis- en tuinonderwerpen, speelgoed, sport, uitjes, vakantie en natuurlijk winacties niet te vergeten.

Spellen, gadgets, speelgoed, kleding en uitjes beoordeelt Blogpapa Arno met boksen: 5 boksen is uitstekend en 1 boks is niet doen.

Je vindt hem hier.

En nog een aantal mooie papa blogs om te volgen:

  • Houd je van reizen? Met kinderen? Volg dan zeker Vaders op Reis! Vol tips en reisverslagen van reisjes en reizen met kinderen.
  • Ben je meer van de gedichten? Volg dan Papa toch. Hij blogt in dichtvorm, of in ieder geval in ‘gedragen teksten’.
  • Een mooie en ontroerende blog is die van Ik vind je lief papa. Hij blijft anoniem op de blog, waarvoor respect, en schrijft over hun gezinsleven. Samen met zijn vrouw of vriendin heeft hij een dochter, naast dat zij vooral gewoon dochter is, heeft zij ook het SmithMagenis Syndroom. Ook hier schrijft hij over in zijn blogs en wat het voor hun gezin betekent.

Instagram

Ook op Instagram zijn steeds meer papa’s te vinden. Hier een rijtje om echt te volgen:

@daddyhox

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Deze foto zegt voor mij zoveel. Ik haal kracht en energie uit het “dragen” van deze twee mormels. En dan bedoel ik dat figuurlijk! Een tijd geleden vertelde @robin_zomer mij zijn emotionele verhaal over tegenslagen, ziekte en verdriet. Hij vertelde mij ook hoe hij hier met @benr_nl een nummer over had geschreven. Ik was zo impressed met zijn idee en boodschap over dat je altijd moet zoeken naar wat je gelukkig maakt, ook al zit het soms tegen. @kwfkankerbestrijding vond dit ook en heeft de boys ambassadeur gemaakt.

 

5 april komt het lied met videoclip uit op het YT kanaal @benr_nl en alle opbrengsten gaan direct naar KWF. Hij vroeg mij met jullie te delen wat mij door nare momenten sleept en wat mij gelukkig maakt. En dat is letterlijk en figuurlijk het dragen van mijn gezin. Elke dag proberen de beste versie van mijzelf te zijn als voorbeeld voor Pip & Rosie. Mijn best te blijven doen om een sterke en begripvolle echtgenoot te zijn. Wat maakt jullie gelukkig in donkere tijden? Onthoud; zoek altijd naar geluk, ook als het tegenzit #tranenvangeluk

Een bericht gedeeld door Willem (@daddyhox) op

Veel mama’s kennen het account van @dehuismuts wel. Papa Willem, alias @daddyhox, is de mannelijke wederhelft van @dehuismuts. Met dochters Pip en de pasgeboren Rosie is er genoeg om over te instagrammen. Een gezin om blij van te worden en dus te volgen!

Je vindt hem hier

@papa.zijn

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram