Steeds maar papa’s starten een blog, een Instagramaccount of YouTube-channel met een kijkje in hun leven. En dan specifiek hun leven als papa. Welke accounts zijn te leuk om te volgen?

Papa bloggers

Dadventures (Bart)

Op dadventures lees je alle avonturen (en het gebrek daaraan) als vader van drie kinderen. Dagelijkse dingetjes, grote overpeinzingen, problemen, geluk, frustraties, blijdschap, maar ook veel praktische zaken.

Je vind hem hier.

Papa’s wereld (Maarten)

Maarten van Papa’s wereld is een papa die in de kinderopvang werkt, hoe tof is dat? Eigenlijk was hij docent beeldende vorming, maar hij maakte een carrièreswitch. Hij heeft twee zoontjes en blogt over alle kindgerelateerde onderwerpen die bij hem voorbijkomen. Denk aan Lego, actuele feesten, films, een ode aan zijn vrouw (!), reviews en natuurlijk dingen zoals: het leed dat schoenen kopen heet…

Je vindt hem hier.

Papa blogger (Rob)

Op papablogger vind je alles over Rob en zijn zoontje Morris. De Negenmaandenbeurs, reviews en alles wat je met een 1-jarig jongetje in huis tegenkomt. Rob betrekt ook zijn vriendin Fleur bij de blog, maar hij schrijft altijd vanuit zijn eigen ervaring als papa. De ondertitel op zijn website luidt: Papablogger – Blogger des Vaderschaps, en dat laat meteen zijn stijl zien. Ook werkt hij samen met bedrijven én het goede doel (Ronald McDonald Kinderfondss) omdat hij iets terug wilde doen voor de maatschappij. Daarnaast kan je altijd bij hem terecht als je bijvoorbeeld je eigen site sneller wil laten maken!

Je vindt hem hier.

Papavertelt.nl (Nick & Thijs)

Hier lees je alles over baby’s, dagjes uit, het familieleven, het huishouden, de kraamtijd, het kinderdagverblijf, sprongetjes, reizen en voeding. En over die voeding gesproken… Op de blog is een hele pagina gereserveerd voor allerlei leuke babyrecepten. Denk aan zelfgemaakte vissticks, bouillon voor baby’s en babyontbijtjes.

De blogs worden vooral geschreven door Nick van der Wal en Thijs van Beers. Daarnaast zijn er veel gastblogs van andere papa’s.

Je vindt hem hier.

Tipsvoorpapas.nl (Niels)

De naam zegt het al, tips voor papa’s is begonnen met bloggen omdat hij zelf op zoek was naar tips toen hij hoorde dat hij vader werd. Inmiddels is Niels vader van drie zoons en blogt hij nog steeds. Je leest tips voor dagjes uit, reviews, filmrecensies, foodblogs, gastblogs van andere vaders, zijn persoonlijke gedachten over het vaderschap, Pokémon Go is goed vertegenwoordigd op de blog, er zijn winacties en zelfs een shoplog.

Je vindt hem hier.

Blogpapa (Arno)

Blogpapa is een heel overzichtelijke en mooie website, met allerlei artikelen over het vaderschap, gadgets, huis- en tuinonderwerpen, speelgoed, sport, uitjes, vakantie en natuurlijk winacties niet te vergeten. Spellen, gadgets, speelgoed, kleding en uitjes beoordeelt Blogpapa Arno met boksen: 5 boksen is uitstekend en 1 boks is niet doen.

Je vindt hem hier.

En nog een aantal mooie papa blogs om te volgen:

  • Houd je van reizen? Met kinderen? Volg dan zeker Vaders op Reis! Vol tips en reisverslagen van reisjes en reizen met kinderen.
  • Ben je meer van de gedichten? Volg dan Papa toch. Hij blogt in dichtvorm, of in ieder geval in ‘gedragen teksten’.
  • Een mooie en ontroerende blog is die van Ik vind je lief papa. Hij blijft anoniem op de blog, waarvoor respect, en schrijft over hun gezinsleven. Samen met zijn vrouw of vriendin heeft hij een dochter, naast dat zij vooral gewoon dochter is, heeft zij ook het SmithMagenis Syndroom. Ook hier schrijft hij over in zijn blogs en wat het voor hun gezin betekent.

Instagram

Ook op Instagram zijn steeds meer papa’s te vinden. Hier een rijtje om echt te volgen:

@daddyhox