Het is weer tijd voor een nieuwe mamachallenge. Vorige week kon je lezen over het sensopatisch spelen met baby’s. Zoals jullie in de titel hebben kunnen lezen gaat de gastblog van deze week over het gratis uitje. Bij andere bloggers heb ik de kinderboerderij en een dagje bij de boer al gezien. Zelf zaten we afgelopen weekend op Texel. Nu kan ik natuurlijk schrijven over het bezoekje aan het strand. Maar daar komen we vaker. Tijdens het online surfen had ik gelezen dat er een speelwrak zou zijn bij de jachthaven in Oudeschild. Manlief is op Texel opgegroeid, maar had hier nog nooit van gehoord. En ook al werd deze speeltuin pas vanaf drie jaar geadviseerd, een kijkje nemen kan geen kwaad. En dat was een groot succes.

Haven Oudeschild

We parkeerden bij de haven, gelukkig was het zondag dus hoefden we ook geen parkeergeld te betalen. Dan is het een korte wandeling naar de jachthaven. Helemaal fantastisch met baby boy op de rug en onze peuter aan papa’s handje. Ondertussen volop wijzend naar de boten, terwijl papa uitleg gaf over het vangen van vis. Ze vond dit machtig interessant.

Speelwrak Oudeschild

Bij de speeltuin kwamen we oma en opa tegen, die waren op de fiets een rondje aan het doen. Ze keek haar ogen uit en rende de benen onder haar lijfje vandaan. Overal moest ze op, onder of achter klimmen. Zelfs bij een gezin dat rustig bij een picknicktafel aan het lunchen was schoof ze gezellig aan met een blik van “dat lust ik ook wel”. De klimnetten waren ook goed te doen, voor we het goed en wel doorhadden was ze al halverwege. Een echte klimgeit dus. Het roer moest natuurlijk ook ontdekt worden, evenals de glijbaan.

Waterspeeltuin

Naast het speelwrak was er ook een waterspeeltuin met twee pompen en heel veel onderdelen. Het was super mooi weer, dus kon ze zich heerlijk uitleven. Natuurlijk was papa op de graafmachine ook heel interessant.

Het restaurant

Nadat oma en opa met baby boy op een terrasje waren geïnstalleerd beklommen we de ‘vuurtoren’ en ging ze madeliefjes plukken voor oma.

Kortom, een geslaagde middag dus waar we zeker nog een keertje terug gaan komen. Na een lekkere boterham viel ze heerlijk in slaap zodat we rustig naar huis konden reizen.

Lees ook