Skip to Content

Tag: Oud en Nieuw

Tag: Oud en Nieuw

Welke tag past er beter op het einde van dit jaar dan eentje in het thema Oud en Nieuw. Eentje die gaat over het ‘feest’ met oliebollen en vuurwerk. Maar ook over oude herinneringen en nieuwe voornemens. Ik kon er geen vinden dus heb zelf een aantal vragen bedacht.

Wat is je mooiste herinnering van het afgelopen jaar?

Dat is moeilijk te zeggen, binnenkort volgt er een jaaroverzicht met de mooiste momenten van het afgelopen jaar. Zowel als moeder en als blogger. Als ik er een moet uitkiezen ben ik erg blij met het dagje en nachtje zonder kinderen anderhalve week geleden. Gewoon weer even man en vrouw.

Met kinderen ga ik voor de vakantie in Frankrijk met een bezoekje aan Parijs en Disneyland.

Steek jij vuurwerk af dit jaar?

Ja en nee, in principe steken we geen vuurwerk af. Vind dat echt zonde van het geld. Gelukkig denkt manlief er net zo over. Thuis kregen we vroeger altijd vijf euro om zelf vuurwerk van te kopen, of na oud en nieuw het dubbele. Een soort ontmoedigingsbeleid dus. Dat wil ik later zeker ook gaan doen.

Wel heb ik wat lange sterretjes gekocht van een halve meter om in de grond te steken en wat ijsfonteinen die je normaal in het toetje steekt. Misschien gaat er ook nog wel een Zweedse fakkel of een vuurkorf aan.

Wat eten jullie op oudejaarsavond?

Bij mijn schoonfamilie is het traditie om de hele dag en avond oliebollen te eten. En misschien ook een paar appelbeignets.

Wat kijk jij op tv?

Dit jaar zijn we bij oma en opa. We kijken dus wat de rest van de familie ook wil zien. Ik zou het niet erg vinden om beide oudejaarsconferences te kijken. De uitslag van de oudejaarsloterij zal vast ook nog voorbij komen.

Mogen de kinderen opblijven?

Nee, daar zijn ze nog veels te jong voor. De oudste gaat gewoon om zeven uur naar bed en de ander wanneer hij moe is. Als ze wakker worden rond twaalf uur mogen ze er uit komen. Gelukkig wordt er op Texel beperkt vuurwerk afgestoken.

Doe je mee aan de nieuwjaarsduik.

Nee, de nieuwjaarsduik is mij veels te koud. Heb er wel eens gestaan in Scheveningen, we wonen tenslotte in de buurt. Maar dan als supporter. Mij krijg je niet in het water.

Wat is een van je voornemens voor het nieuwe jaar?

Aan echte voornemens doe ik niet. Tenminste niet voor een heel jaar. Het komt zoals het komt. Ik zou het erg fijn vinden om fit en gezond 2016 in te gaan. Natuurlijk zou het mooi zijn als ik voor mijn blog dit jaar de 10.000 unieke bezoekers zou bereiken.

Vond je het een leuke tag? Wees dan vrij om hem zelf ook over te nemen.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Omagazijn schreef:

  Heb er alle vertrouwen in dat het je gaat lukken met die 10.000!

 2. Marijke schreef:

  Leuk! Ven getagd door mijn zus die hem can jou heeft overgenomen. Dus ik ga hem plaatsen. Nog best moeilijke vragen hen je er can gemaakt!

 3. Kimberley schreef:

  Ja, ik vind hem leuk! En hij komt op mijn blogje :)

 4. Aanhetlijntje schreef:

  Leuk om te lezen, hier houden we de kindjes ook niet speciaal op. Ze zullen al doodmoe zijn van een dagje nieuwjaarszingen

 5. beautifulday4makeup schreef:

  Oooh wat een leuke tag. Die kende ik nog niet!

 6. Jenn schreef:

  Leuke tag!

 7. angelique schreef:

  Leuke tag! Die nemen we over

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.