Tijdens de zwangerschap bereidt je je voor op hoe het straks gaat zijn met kind. Een van de dingen op je lijstje zal het verzamelen van de baby-uitzet zijn. Tips voor producten die niet mogen ontbreken op dit lijstje, gebaseerd op mijn eigen ervaringen. En natuurlijk ook wat overbodig is. In dit achtste deel van deze serie gaan we met de baby op pad. Voor onderweg zijn er verschillende artikelen die zeer van pas kunnen komen.

Maxi Cosi Cabrio

Wij hebben de standaard zwarte uitvoering van Maxi Cosi, deze kan je gebruiken tot het kindje met zijn hoofd boven de rand uitsteekt. Dreumes heeft hier echter in gelegen tot de geboorte van baby boy.

Maxi Cosi hoes

Niet alleen handig voor in de zomer, maar ook om wat kleur toe te voegen. Zo hoefden we bij onze tweede geen compleet nieuwe maxi cosi aan te schaffen, maar voldeed een nieuwe kleur Maxi Cosi hoes.

Easy Fix

De Easy Fix is handig om makkelijk in de auto te stappen, 1 klik en je kan veilig op weg zonder over de baby te hoeven hangen.

Autospiegel

=Voor het veiligheidsgevoel een autospiegel die je aan het hoofdkussen bevestigd zodat je in de maxi cosi kan kijken.

Baby on Board bordje

Wij hebben dit baby on board bordje gekocht in het buitenland, maar is ook gewoon in Nederland te koop. Handig, vooral voor het gevoel dat anderen er dan rekening mee kunnen houden en erg handig voor familieparkeerplaatsen.

Wandelwagen

We hebben de Quinny Buzz 3; dit is een complete set inclusief reiswieg, wandelwagen, kar, muskietennet, regenhoes, maxi cosi houders, voetenzak etc. De reiswieg hebben we ruim een half jaar gebruikt, onderweg sliepen ze hier ook in. ook tijdens de logeerpartij bij oma en opa op Texel na drie maanden. Ook de Nuna, Stokke Xplory en Thule duo wagen zijn erg goed bevallen.

Dooky

Dooky is een doek die je aan de reiswieg of buggy bevestigd. In de zomer erg handig om zon buiten te houden en in de winter de wind en kou. Ook erg handig om af te dekken als de baby slaapt zodat niet iedereen naar binnen kijkt. Voordeel is dat je niet continu een parasol hoeft te verzetten, nadeel is wel dat je niet altijd je baby kan zien. Sinds kort hebben ze ook andere uitvoeringen voor de maxi cosi en de kap.

Verzorgingstas

Zonder verzorgingstas gingen we niet op pad. Tot de standaard uitrusting hoorde; luiers, een platte luierdoekjesbox, thermozak voor flesjes en melk, matje, hydrofiele doeken, zakje met reserve kleding, flesje water voor mezelf. Na een half jaar werd dit vervangen door een rugzak waar de naam van dreumes op stond. Weet je tenminste altijd welke tas van jouw is, ook erg handig als zwemtas voor het babyzwemmen. Bij baby boy is de verzorgingstas niet eens van zolder gekomen.

Reisbedje

Het eerste half jaar niet nodig gehad, we zijn wel een paar keer ergens gaan logeren of een paar daagjes weg geweest maar in reiswieg geslapen of bij beide oma’s en opa’s in een eigen reisbedje. Na een jaar gingen we echter op kampeervakantie en hebben we de DeryanTravel Cot aangeschaft. Ook erg handig in de zomer zodat de baby ook lekker buiten kan slapen. Een babynestje is natuurlijk ook erg handig.

Draagdoek

Vvan Bykay, Sinds de kraamweek gebruikt en erg handig als ze verdrietig is en je toch je handen vrij wilt hebben. Zelfs papa gebruikt deze graag. Ook makkelijk in het openbaar vervoer, of voor het even boodschappen doen. Ligt daarom ook standaard in de auto. Bij baby boy ging dit zelfs boven de wandelwagen.

Wikkeldeken

Tijdens de zwangerschap hebben we er vier aangeschaft, twee daarvan heb ik weggegeven omdat ik ze vooral gebruik als soort van lakentje in de box, bij het consultatiebureau na het uitkleden en voor het wegen en nu in de winter als ze bij oma is geweest en in de auto door kan slapen. Heb de hema en Snoozebaby(heerlijk zacht en met voetjes) met labeltjes gehouden.

Buggy

Na bijna een jaar hebben we een paraplu-buggy aangeschaft; deze is minder comfortabel dan de wandelwagen maar makkelijker om mee te nemen op vakantie aangezien hij minder ruimte in neemt. Paraplu omdat hij dan makkelijk opgevouwen mee kan op de fiets. Later zijn we overgestapt op de Nuna Pepp Luxx en daar zijn we ook nu ze ouder zijn nog erg blij mee.

Mamafiets

Na 8 maanden, toen het weer voorjaar werd heb ik een echte mamafiets gekregen van mijn ouders. Zo werd ik een stuk mobieler en kon ik zelfstandig weg. Een mamafiets is veel steviger en beschikt ook over een stuurslot zodat het voorwiel niet weg kan draaien. Als fietsstoeltje hebben we een bobike gekozen met een mooi patroon kussentje, windscherm en regenhoes. Deze zijn dan ook goed van pas gekomen tijdens de nederlandse regenbuien.

Fietskar

Met de geboorte van baby boy kon ik niet meer op de fiets weg. Door de aanschaf van de kidcar die met een derde wiel ook als buggy gebruikt kan worden en een babyschaal kunnen we met zijn drietjes op pad.

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)