De Nintendo Switch is de nieuwe musthave spelcomputer die je in steeds meer huishoudens tegenkomt. Deze spellen kun je downloaden, dus je hebt geen schijfjes, stickjes of andere dragers nodig voor de cd’s. Een code invoeren en je kan spelen! Scheelt ook weer een ritje naar de winkel. Voor veel huishoudens zal de Nintendo Switch of Nintendo Switch spellen op het verlanglijstje staan.

En dan is het natuurlijk fijn als je meteen al kan gaan gamen. Maar welke spelletjes zijn ook echt leuk en geschikt voor kinderen; niet alleen zonder geweld, maar ook Nederlandstalig of zonder teveel tekst / uitleg zodat ze het zelfstandig kunnen spelen en je niet constant hoeft voor te lezen?

Leeftijdsaanduiding Nintendo Switch kinderspellen

Alle spellen zijn voorzien van een code die aangeeft voor welke leeftijd die geschikt is; zo is pegi 3 geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, pegi 7 vanaf 7 jaar etc.

PEGI 3 Nintendo Switch spellen & games

Mario Kart 8 Deluxe

In deze vernieuwde Mariogame voor de Nintendo Switch kun je met vrienden tegen elkaar racen, door beiden een Joy-Con controller vast te houden en daarmee te racen via het LCD-scherm. Wil je graag met vier vrienden racen? Dat is mogelijk! Plaats het scherm in de daarvoor bestemde Nintendo Switch-houder en race in tv-stijl met gesplitst scherm tegen je vrienden.

Speel je graag online? Met Mario Kart 8 Deluxe is online racen ook mogelijk. De game is laagdrempelig voor beginnende spelers door de nauwkeurige bewegingsbesturing en de mogelijkheid om de Joy-Con controllers te combineren met een Nintendo Switch Joy-Con stuur. De vele racemogelijkheden maakt dat Mario Kart 8 Deluxe voor iedereen toegankelijk en speelbaar is.

Meer informatie vind je hier.

Animal Crossing; New Horizon

De rage van 2020; Animal Crossing. Duik nu in Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch. Met het super exclusieve Eilandleven-pakket van Nook Inc. reis je naar een onbewoond eiland om daar te genieten van een zorgeloos leventje vol creativiteit en volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je kunt allerlei grondstoffen verzamelen waarmee je de mooiste spullen kunt vervaardigen, zoals meubilair en gereedschap. Bouw de woning van je dromen en geniet van het eilandleven!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Animal Crossing; New horizon review, ervaringen en gratis updates

Super Mario Party

De Mario Party-serie komt naar het Nintendo Switch-systeem met extreem veel pret voor iedereen. De originele bordspelstijl is vernieuwd en bevat nu meer strategische elementen, zoals specifieke dobbelblokken voor elk personage. De game heeft ook compleet nieuwe manieren om te spelen, waaronder minigames die je met de Joy-Con-controller kunt spelen en nieuwe spelstanden voor dolle pret met je gezin en vrienden.

Je speelt, net als bij de meeste traditionele bordspellen, met maximaal vier spelers en elke speler krijgt om-en-om de beurt, waarbij je zo snel mogelijk over het bord moet racen en naar sterren moet zoeken. Je kunt ook twee Nintendo Switch-systemen aan elkaar koppelen en genieten van de dynamische speelstijl, zoals in de Keetkamer. En voor de eerste keer in de serie kun je het opnemen tegen andere Mario Party-fans in een nieuwe online-minigamestand. Met de nieuwe spelstanden en minigames, gecombineerd met een traditionele bordspelstijl, kan het feestje altijd, overal en met iedereen beginnen.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: