Zijn de kinderen lekker weg, of zitten ze helemaal in hun eigen beeldscherm gedoken, en heb je even geen zin in het huishouden of is het gewoon te warm om iets te doen? Gelukkig hebben Netflix en Videoland vlak voor de zomer een hoop nieuwe seizoenen toegevoegd van series die heerlijk zijn om nu te bingewatchen! Wij hebben tenslotte zelf ook vakantie!

Ares

Ares is de eerste volledig Nederlandse Netflix productie. In de 8-delige psychologische horrorserie wordt Amsterdam met bepalende filmlocaties als het Rijksmuseum en het Tropenmuseum behoorlijk op de kaart gezet. Ares (God van de Oorlog) draait om een geheim studentengenootschap, sektarisch haast (‘niet voor studenten, maar voor mensen met potentie’). De nieuwsgierige geneeskundestudente Rosa (Jade Olieberg) vraagt zich eerst nog af of Ares een koorballenclubje met een Museumjaarkaart is, maar met haar beste vriend Jacob (Tobias Kersloot) wordt zij in hartje Amsterdam bij het genootschap uitgenodigd. Ze blijken zich over te geven aan een wereld vol rijkdom en macht.

Arrow (Netflix)

Arrow is een Amerikaanse serie rondom de superheld Green Herold en is gebaseerd op de gelijknamige stripheld. In 8 seizoenen zijn de avonturen gesitueerd in de moderne tijd. Oliver Queen gaat als Arrow de strijd aan tegen alle corrupte partijen van Sterling City en moet hierbij zijn alter ego geheim houden voor zijn familie, vrienden en vijanden. De naam Arrow heeft betrekking op het gebruik van speciale pijlen om zijn vijanden uit te schakelen.

Glee (Netflix)

Deze komische, muzikale televisieserie, draait om een groep scholieren en hun leerkrachten van de McKinley Highschool. Door het oprichten van een zangkoor leren ze elkaar en hun gebreken beter kennen, en leren ze op hun eigen manier op te komen tegen alle vooroordelen van hun medescholieren en sommige leerkrachten. De muziek bestaat uit bekende popliedjes die door de acteurs op een geheel eigen wijze worden gezongen.

Le Casa del Papel (Netflix)

Het derde seizoen van de Spaanse successerie. Onder de nieuwe bendeleider Palermo en getooid in een rode overall en Salvador Dali-masker gaat de groep op jacht naar de Spaanse goudreserves in de Koninklijke Munt. Het gaat in deze serie niet alleen om de voorbereiding en uitvoering van de roof, maar ook om de redding van een trouwe vriend Rio. Het meesterbrein manipuleert tijdens de serie de politie op meesterlijke wijze, altijd een stap vooruitlopen waardoor ze altijd een stap voorlopen op de politiemacht. En goed nieuws; volgend jaar komt er nog een vierde seizoen!

Orange is the New Black (Netflix)

De populaire gevangenisdramaserie Orange is the New Black draait om Piper Chapman, een moderne vrouw uit New York, die is veroordeeld wegens een aanhouding met een koffer vol drugsgeld. Geheel onbekend met de regels en wetten in de gevangenis moet ze zich aanpassen om te kunnen overleven. Haar mensenkennis zorgt ervoor dat ze haar medegevangenen kan doorgronden en helpen in het harde bestaan van de vrouwengevangenis.

Prison Break (Netflix)

5 seizoenen Prison Break vertellen het verhaal van de broers Michael en Lincoln Burrows. Lincols is onterecht ter dood veroordeeld wegens een moord op de broer van de vice-premier, en zit in afwachting tot zijn executie in de Fox River State Penitentiary. Zijn broer laat zich opzettelijk in dezelfde gevangenis opsluiten met een plan om zijn broer te bevrijden en de ware schuldigen van het complot te ontmaskeren. Hiervoor heeft hij de route op zijn lichaam laten tatoeëren. Behalve ontsnappen is wraak nemen op de daders de volgende stap voor de beide broers.

Riviera (Videoland)

Riviera speelt zich af rondom Georgina Clios, een onbezorgde miljonairsvrouw. Als haar man Constatine om het leven komt door een explosie op een jacht, komt ze erachter dat het geld is verkregen door leugens, geweld en moord. Ongewild komt ze terecht in de onderwereld, waar ze op zoek gaat naar antwoorden om zichzelf en haar familie te beschermen. daarbij gehinderd door de politie, die het vermoeden heeft dat Georgina een aandeel heeft in de moord op haar man.

Stranger Things (Netflix)

Stranger Things is een Amerikaanse sciencefictionserie rondom de jeugdvrienden Wills Mike, Lucas en Dustin. In een klein stadje in de jaren ’80 is een jongetje verdwenen waarna de vrienden op zoek gaan naar de oplossing. Ze komen terecht in een mysterieuze wereld met geheime experimenten en bovennatuurlijke vijanden. De serie heeft veel verwijzingen naar de (pop)cultuur en films uit de jaren ’80.

Suits (Netflix)

De populaire juridische dramaserie is alweer toe aan het 7e seizoen. De briljante advocaat Harvey Spector en zijn ongediplomeerde evenknie Mike Ross met zijn fotografisch geheugen, moeten in dit seizoen alles op alles zetten om hun firma te redden. Het is het laatste seizoen waarin Meghan Markle meespeelt, nu ze is getrouwd met de Engelse prins Harry.

The 100 (Netflix)

97 jaar na een nucleaire oorlog worden 100 jeugddelinquenten vanuit een ruimteschip verplicht teruggestuurd naar de aarde om te onderzoeken of er nog leven mogelijk is. In 6 seizoenen maken de kijkers kennis met alle hoofdpersonen die proberen te overleven en daarbij rekening moeten houden met de eigen belangen en de vele groeperingen die de aarde bewonen. Binnen de 100 personen vindt gelijktijdig een strijd plaats over wie het voor het zeggen krijgt.

The Blacklist (Netflix & Videoland)

The Blacklist is een Amerikaanse misdaadserie over ´s werelds meest gezochte crimineel Raymond ‘Red’ Reddington, die zichzelf onverwacht aangeeft na jarenlang uit handen van de FBI te zijn gebleven. Hij is bereid hen te helpen terroristen en andere criminelen op te sporen, op voorwaarde dat hij samenwerkt met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen.

The Crown (Netflix)

The Crown is een Britse historische dramaserie van scenarioschrijver Peter Morgan. De serie vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Het eerste seizoen ging op 4 november 2016 in première op Netflix. De serie werd gemaakt met een budget van € 110 miljoen per seizoen en was daarmee op dat moment de duurste ooit op Netflix. In totaal worden er 6 seizoenen gemaakt. Het verhaal begint in 1947 als Elizabeth II gaat trouwen met Philip van Griekenland en Denemarken. Het eerste seizoen behandelt de periode vanaf haar huwelijk tot de ontbinding van haar zuster prinses Margaret’s verloving met Captain Peter Townsend. Het tweede seizoen gaat over de periode vanaf de Suezcrisis in 1956 tot de geboorte van prins Edward in 1964. Seizoen 3 zal gaan over onder andere de Ramp van Aberfan, de de-kolonisatie van Afrika, Prinses Margaret’s affaire met tuinman Roddy Llewellyn en introduceert Camilla Parker Bowles.

The Flash (Netflix)

Deze superheldenserie is een afgeleide van de serie Arrow, waarin de personage Barry Allen al is geïntroduceerd. Zijn moeder is gedood in zijn kindertijd en zijn vader is hiervoor onterecht veroordeeld. Eenmaal volwassen is Barry een CSI-detective en is hij vastberaden van plan om de ware dader te vinden. In de serie zullen meerdere cross-overs met de serie Arrow plaatsvinden.

Vis a Vis (Netflix)

De Spaanse dramaserie draait om de jonge Macarena, die onschuldig is opgesloten in een vrouwengevangenis. Hier moet ze zich tussen de 4 muren staande houden tussen alle gevangenen, bendes en verraad. Ze komt er achter dat veel medegevangenen azen op 9 miljoen euro, verdwenen na een roof op een geldwagen. Ook voor Macarana is dit een interessant doel als ze haar medegevangenen van het lijf kan houden. Geen wonder dat er een vergelijking wordt gemaakt met OiNB, maar dan beter!

Working Moms (Netflix)

Deze Canadese komedieserie volgt vier werkende vrouwen tijdens hun dagelijks leven. Werk, kinderen en geliefden moeten allemaal aandacht krijgen terwijl het leven niet altijd meezit. Ze helpen elkaar tijdens ongewenste zwangerschappen, moeilijke sollicitaties, een postnatale depressie of identiteitscrisis. Gelukkig ligt de humor hierbij altijd om de hoek.

Yummy Mummies (Netflix)

Yummy Mummies is een Australische realityserie en volgt vier rijke aanstaande moeders tijdens hun periode van zwangerschap. Hun vele geld zorgt ervoor dat deze zwangerschap heel anders verloopt dan bij gewone mensen. Het moet natuurlijk glamoureus gebeuren, waarbij de aanstaande moeders er wel als modellen uit moeten blijven zien. Sinds kort staat ook het tweede seizoen online waarin de moeders te volgen zijn met hun peuters en hoe ze balanceren tussen een tekort aan slaap, champagne, kleding en tijd voor zichzelf.

Wat is jouw favoriete serie dit jaar?

Lees ook: Netflix, Videoland, AmazonPrime of Disney+; wat is het meest interessant met kinderen?

Linda van Aken