Ieder jaar in februari openen de deuren van de Negenmaandenbeurs, de beurs waar je als zwangere of newborn mama een keer geweest moet zijn. Hier waan je je volledig in de wereld van de zwangerschap en kan je je laten inspireren of het nu gaat om geboortekaartjes, kinderkamers, fijne wandelwagens, diverse merken verzorgingsproducten, kinderopvang of kraamzorgorganisaties en nog veel meer. Je te laten adviseren over zaken zoals ergonomisch dragen of duurzame en verantwoorde babymerken of taalontwikkeling bij kinderen. Dit is natuurlijk ook hét moment om je slag te slaan met de vele aanbiedingen en gratis weggevers. Het is misschien even zoeken, maar er is veel te krijgen. Ook dit jaar is er weer veel te doen. Na mijn bezoek aan de Negenmaandenbeurs zal ik het overzicht updaten of mail vooral als je iets mist (ook bedrijven zijn van harte welkom om zelf te mailen). Vergeet bij binnenkomst niet de beursgids / plattegrond mee te nemen en even een plekje te zoeken om deze door te lezen of download de handige app met overzicht van alle bedrijven. Helaas is de plattegrond een losse download.

Tip: Laat je niet overweldigen door alle aanbiedingen, maar maak van tevoren een lijstje met wat je echt nodig hebt en wat los budget voor impulsaankopen voor aanbiedingen die je echt niet kan laten liggen.

Kaartjes kopen Negenmaandenbeurs met korting

Moet je nog kaartjes kopen? Als je ze bestelt via deze banner krijg je korting op de entreeprijs bij de deur. Als de Negenmaandenbeurs is begonnen, is deze aanbieding niet meer van toepassing. In de aanloop naar de Negenmaandenbeurs zullen er ook meerdere winacties georganiseerd worden om kans te maken op kaartjes voor de Negenmaandenbeurs en de Huishoudbeurs die gelijktijdig lopen.

Let op: Zorg zelf voor een grote rugzak / schoudertas / koffer of huur meteen bij binnenkomst een eigen kluisje. Die zijn te vinden in hal 9, tussen hal 8 en 11 in. De standhouders mogen namelijk geen gratis plastic tassen meer meegeven in verband met de nieuwe wet. Zorg dus zelf dat je alle spullen mee kan nemen, scheelt weer in de kosten.

Negenmaandenbeurs app & Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de Negenmaandenbeurs en alle aanbiedingen kan je je hier aanmelden voor de nieuwsbrief. Om dat aantrekkelijker te maken kan je een cadeaukaart winnen. Win een Prénatal cadeaukaart t.w.v. €250!

Nieuw dit jaar is de vernieuwde Negenmaandenbeurs app. Deze kan je vanaf 1 februari downloaden en vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor een bezoek zoals een handige plattegrond met alle aanwezige bedrijven. Nu draait de beurs ook vooral om gratis dingen scoren; als je iedere dag even inlogt en meedoet met het ‘Kras en Win spel’ maak je kans op leuke cadeautjes die je op de beurs kan ophalen!

Meer informatie vind je hier.

Beurstas Shopper Negenmaandenbeurs: Nijntje

De beurstassen van de Negenmaandenbeurs en de Huishoudbeurs zijn een begrip. Eén op de vijf bezoekers gaat naar huis met deze tas vol handige en lekkere producten. Ook dit jaar is er weer een beurstas (11.102), deze wordt dit jaar aangeboden in samenwerking met Scoupy. Qua thema staan dit jaar Dikkie Dik van Jet Boeke centraal. In de voorverkoop bestel je deze voor 3,50 euro bij je tickets. Op de beurs zelf betaal je 5,00 naar gelang de voorraad strekt.

Lees ook: Shoplog en inhoud beurstassen van de negenmaandenbeurs 2018

Parkeren op de Negenmaandenbeurs

Parkeren bij de Negenmaandenbeurs kan een uitdaging zijn, zeker als je rond elf uur openingstijd aankomt. Ga er dan maar vanuit dat je minimaal een half uur in de file staat voor de afslag en de parkeerplaatsen 1 tot en met 6 vol zitten. Vaak staan er dan al borden dat je moet doorrijden naar de Arena. Vanaf daar rijden er shuttels en parkeren is vaak nog goedkoper dan de Rai zelf (waar je 20 euro betaalt voor het dagtarief, ongeacht het aantal uur dat je aanwezig bent). Op zich is dat goed geregeld, maar met een zwangere buik en een volle trolley kan dat even onhandig zijn. Als je dichtbij wilt parkeren, probeer er dan echt vóór half elf te zijn. Je kan dan bij ingang F alvast naar binnen zodat je altijd warm en droog staat.

Faciliteiten op de Negenmaandenbeurs

Tijdens een dagje op de Negenmaandenbeurs hoef je je niet te vervelen. Er is een hoop te zien en doen.

Kinderopvang

Wil je even rondlopen zonder kinderen of is het tijd voor een middagdutje, dan kun je je kind van 0 tot 12 jaar wegbrengen naar de kinderopvang van Tante Marloes. Je kind kan lekker spelen terwijl je zelf de beurs bezoekt. Zij hebben uitdagend speelgoed en leuke activiteiten voor iedere leeftijd. Voor de allerkleinsten zijn er ook boxen en is er slaapgelegenheid. Er is een kunst- en expressiehoek, een techniekhoek met onder andere Lego en er zijn gezelschapsspelletjes.

Verschoningsruimte

Als je je kindje verschoont in de verschoningsruimte van Kruidvat in hal 9 zijn er gratis luiers (in diverse maten) op voorraad, maar is er ook sanetizer en dergelijke aanwezig. Ook Albert Heijn heeft een verschoningsruimte.

Kolven of borstvoedingruimte

Medela heeft in alledrie de hallen een ruimte waarin je je even kan afzonderen om borstvoeding te geven. Er staan stoelen waar je even kan zitten om te voeden, of je kan gebruik maken van de afgesloten kamertjes met gordijnen als je met de borstkolf aan de slag moet. Er staan koelkasten zodat je je melk daar gekoeld kan achterlaten en er is water zodat je je vochtlevel weer kan aanvullen.

Garderobe

Bij de ingang F vind je een garderobe waar je jas kan achterlaten. Het is best warm op de beursvloer dus absoluut een aanrader. Als je dichtbij staat kan je natuurlijk er ook voor kiezen om je jas in de auto achter te laten.

Bij hal 13 is er echter ook een soort bewaakte garderobe speciaal voor volle trolley’s en shoppers. Als je shopper vol is, kan je die daar tegen betaling achterlaten en later weer ophalen.

Kluisjes

Op drie plaatsen in de Rai vind je een aantal rekken met kluisjes. Dan kan je daar later wat van je aankopen in kwijt zodat je daar niet mee hoeft te blijven sjouwen of je jas in opbergen. Het beste blijft natuurlijk om de grootste aankopen uit te stellen tot het einde van de dag en gelukkig worden de grote producten zoals luiers ook opgestuurd.

Tip: het beste kan je direct als je binnenkomt een kluisje proberen te bemachtigen ook al is hij dan nog leeg.

Rolstoel

Mocht je last hebben van bekkeninstabiliteit of iets anders? Dan kan je toch zeker een bezoekje brengen aan de Negenmaandenbeurs. Je kan hier namelijk gratis een rolstoel huren. Bij het ophalen betaal je een borg die je bij het inleveren weer terug krijgt.

Eten en drinken op de Negenmaandenbeurs

Tijdens de Negenmaandenbeurs en Huishoudbeurs zijn er diverse locaties waar je kan eten en drinken. Verspreid over de beurs kom je diverse foodtrucks tegen en er zijn ook meerdere terrassen. Ook is het een aanrader om een bezoek te brengen aan hal 10 waar een gezellige sfeer hangt en je van alles kan vinden.

Nieuw: Baby pop-up restaurant met meesterkok Rudolph van Veen

Gedurende de Negenmaandenbeurs kunnen bezoekers terecht bij het Babyrestaurant voor verse groenten en fruit met recepten, praktische tips en betrouwbare informatie over gezonde en veilige voeding voor baby’s van min 9 maanden tot plus 9 maanden. Aan de bar met een ‘lopende band’ proeven baby’s vanaf 4-6 maanden en zwangere dames verse hapjes en spijkeren ze hun kennis bij tijdens korte, informatieve workshops. Meesterkok Rudolph van Veen opent het restaurant op woensdag 20 februari om 12.00 uur. Het Pop-up Babyrestaurant is een initiatief van Negenmaandenbeurs, het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF), het Voedingscentrum en GoodBabyFood.

Nieuw: Foodtrucks in festival opstelling

Als aanvulling op het aanbod van de 220 exposanten, biedt de Negenmaandenbeurs een nieuwe beleving; in plaats van verspreid over de beurs vind je dit jaar een aparte festivalhal met foodtrucks, ‘chillspots’ en leuke activiteiten. Zo kiest het publiek van de Negenmaandenbeurs de beste gezinsauto van Nederland en worden (aanstaande) vaders uitgedaagd bij de Beste Papa van Nederland contest. Ook krijgen bezoekers de mogelijkheid oma’s het hemd van het lijf te vragen over hoe het vroeger ging. Ook kan je hier een tarot consult bijwonen of eindelijk eens die schitterende belly paint laten maken.

Lees ook: Belly paint; Zelf maken of op zoek naar voorbeelden ter inspiratie?

Rai restaurants / huishoudbeurs

Andere opties zijn gebruik te maken van één van de restaurants van de Rai, onder andere bij de ingang van hal 8 vind je een restaurant, boven de ingang van hal 11 naar de Huishoudbeurs, en als je verder loopt tussen hal 2 en 13 in, op de Huishoudbeurs.

In hal 7 vind je het kids plaza met onder andere een luchtkussen en speelruimte, als je met kinderen bent kunnen zij lekker spelen terwijl jij op het naastgelegen terras plaatsneemt. Hier vind je een foodcourt met diverse soorten stands zoals pizza’s maar ook broodjes.

Tot slot kan je een bezoekje brengen aan de Pasar Colours Festival in hal 10 waar je lekker en divers kan eten voor een niet al te dure (beurs)prijs.

Of wat lekkere hapjes (en aanbiedingen) scoren in hal 12 Food & Drinks. Waar je onder andere een gratis patatje krijgt bij aankoop van drie flessen Remia.

Negenmaandenbeurs Villa

D Negenmaandenbeurs Villa vind je dit jaar in hal 8. Hier vind je onder andere alle producten die genomineerd zijn voor de Baby Innovation Award. Ook kun je hier terecht voor de Expert Lounge met organisaties zoals Boekstart, de vaders voor een ‘Papaklas College’ in de Papaklas Lounge, diverse workshops, 3D- en 4D-echo’s en de Mama Masterclasses.

3D- en 4D-echo’s maken

Je kan natuurlijk niet genoeg naar je lieve baby gluren. Daarom is het mogelijk om op de negenmaandenbeurs een 3d of zelfs een 4d echo te laten maken. Natuurlijk kan je deze ook na afloop meenemen om thuis nog een keer te bekijken!

Lees ook: Zelf gipsbuik versieren of laten bewerken; tips en voorbeelden van egaliseren, verven, bekleden met kant, afwerken met mozaiek 

Mama Masterclasses

Korte, interactieve sessies waar je zo aan kunt schuiven. Voorbeelden van masterclasses zijn onder andere;

 • Hoe knoop ik een draagdoek?
 • Dunstan Babytaal; 5 reflex geluidjes
 • De poepdokter
 • Borstvoeding; gaat dat vanzelf?
 • Fotografie tips met mobiel

Baby Innovation Award

De Baby Innovation Award is een initiatief van vakblad Babywereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs. In november heeft de vakjury van experts en redacties de meest innovatieve babyproducten genomineerd. De Mamajurydag, in samenwerking met de Negenmaandenbeurs, vond plaats in januari. Moeders bekeken op deze dag alle genomineerde producten live, en brachten in elke categorie een stem uit. Zij hadden ook een speciale Award te vergeven: De Consumer Award. Online kon er van december tot februari door consumenten gestemd worden. De uitslag van de vakjury, online stemmers en bezoekers van de Mamajurydag bepaalden samen de zeven gelukkige winnaars. Op woensdagochtend worden de winnaars van de Baby Innovation Award 2020 bekend gemaakt op de Negenmaandenbeurs. Van de ruim 50 inzendingen bleven 24 nominaties over.

Er zijn enkele trends te zien. Nederland lijkt zich op te maken voor een lange, warme zomer. Producten om met de kleine op stap te gaan waren ruim vertegenwoordigd onder de inzendingen. Ook is er veel aandacht voor ergonomie, draaibare kinderstoelen, kinderwagens en autostoelen lijken de nieuwe norm. Op het gebied van voeden zien we eenzelfde trend; steeds meer ontwerpers kijken naar wat het beste paste bij de ontwikkeling van baby’s.

Baby Puur Plaza

Op het Baby Puur Plaza moet je zijn als je kiest voor een pure leefstijl voor jou en je gezin? Je ontmoet hier ca. 20 ‘groene’ aanbieders & alles over ecologische en biologische producten en vinden er doorlopend workshops plaats.

Biobuddi workshop

Maak tijdens de workshop kennis met de nieuwe groene biobased speelgoedblukken van Biobuddi die dit jaar de Baby Innovation Award hebben gewonnen. Aan het einde krijg je een leuk aandenken mee naar huis.

Babykamer inspiratie

Op de Negenmaandenbeurs vind je achterin hal 9 een hoek met heel veel babykamerinspiratie. Hier worden diverse babykamers tentoongesteld van onder andere Babydump en Babypark met overzicht van de getoonde meubels, maar kan je je ook laten inspireren als het gaat om aankleding en decoratie. Je ziet hier de laatste trends voorbij komen. Helaas is het soms wel even kijken op de labeltjes van welk merk die producten zijn.

Wandelwagen test parcours

Heb je je oog laten vallen op een wandelwagen maar nieuwsgierig naar hoe hij echt rijdt over verschillende ondergronden zoals hout, steen of kunstgras? Dan is dit parcours een aanrader. Kan je rustig testen en ervaren hoe de gekozen wandelwagen bevalt!

Hal 11

Modeshow

In hal 9 vind je het hoofdpodium waar regelmatig optredens plaatsvinden, onder andere van Dirk Scheele en Kim-Lian van der Meij. Maar er ook een paar keer per dag een modeshow plaatsvindt waarbij modellen de kleding van diverse stands vertonen. Van Prenatal-kleding tot en met lingerie voor zwangeren. De modeshow is dit jaar iets meer afgesloten van de rest van de hal en geeft je echt het gevoel dat je een plaatsje hebt langs de catwalk.

Webshop Straat & Baby Shopping Plaza

Er zijn heel veel webshops waar je het hele jaar online terecht kan. Tijdens de Negenmaandenbeurs vind je ze ook hier in hal 11. Van hippe babykleding tot en met handige goodies of leuke cadeautjes. Je komt het hier allemaal tegen, tegen verleidelijke beursaanbiedingen!

Datzelfde geldt voor het Baby Shopping Plaza; hier vind je bolo-kettingen, kleding, geboortekoekjes en nog veel meer.

Peuterplein; ook voor oudere kinderen

\

Wie denkt dat een bezoek aan de Negenmaandenbeurs alleen leuk is als je zwanger bent, heeft het mis! Ook voor kersverse ouders met kids t/m 4 jaar is er genoeg te doen! Leer op het Peuter Plein bijvoorbeeld alles over ‘ontwikkeling stimulerend spelen’ en shop er de leukste boekjes, speelgoed en kleding. Dit jaar is het peuterplein nog veel groter compleet met enorm ballenbad in samenwerking met Ballorig. Zeker weten dat je kind het hier enorm naar zijn zin zal hebben!

Hal 9

Hier vind je onder andere de festivaltrucks met een gezellig terras, diverse kleine webshops waar je heerlijk kan winkelen en Oma weet raad.

Fiets je rot bakfietsconcours

Altijd al eens willen weten hoe het voelt om een bakfiets te fietsen? Babboe heeft hier meerdere fietsen staan en een heus parcours uitgezet zodat je een rondje kan fietsen om te testen. Er is ook ruimte voor kindjes om te zitten en tekenen aan kleine picknicktafels.

Vraag het Oma

Stel jouw vragen aan een van deze dorogewinterde ervaringsdeskundigen. Wie weet steek je er iets van op en krijg je de tip uit grootmoeders tuid om jouw probleem op te lossen! Of ga gewoon zitten om gezellig mee te haken.

Lees ook: Leren haken; minicursus voor beginners met tips haakpatronen en dekentje of sjaal.

(Gratis) babydozen & Goodiebags

Naast de beurstassen zijn er nog veel meer fijne babydozen en goodiebags die een echte aanrader zijn. De één is gratis, voor de ander moet je je registreren / een aankoop doen of betaal je een kleine vergoeding.

 • Kruidvat: Bij de stand van Kruidvat kan je je aanmelden voor de mama & babytas. Ook hebben ze hier een goed gevulde shopper voor 5 euro, de inhoud verschilt per jaar maar zijn vaak weggooislabbetjes, borstel en kam, tandenborstel, luierdoekjes, proefverpakking luiers, flesje en een cadeautje voor mama.
 • Etos: Voor 5 euro kan je hier een shopper aanschaffen die gevuld is met fijne bad- en doucheproducten en een pakje luierdoekjes.
 • Nutricia; krijgt je baby nog voeding van Nutricia; zowel vaste voeding als melkvoeding? Doe dan bij de stand van Nutricia je bestelling van een variatiepakket afhankelijk van de leeftijd van je kind en krijg de producten thuisgestuurd, evenals de goodiebag ter waarde van 20 euro met onder andere stapelbekers, lepels en producten.
 • Pampers: Bij inschrijving krijg je een gratis goodiebag met onder andere een mutsje, sokjes, wasverzachter, luiers, babydoekjes en het tijdschrift Ouders van Nu met bevallingsverhalen.
 • Ouders van Nu: Op de Negenmaandenbeurs kan je je aanmelden voor de voordeelpas als je dat nog niet hebt gedaan. Dan krijg je gratis een goedgevulde goodiebag erbij.
 • Wij: Als je je nog niet hebt ingeschreven voor het gratis Wij cadeaupakket met de Babydoos, kun je dat doen op de Negenmaandenbeurs. Dan krijg je een extra VT Wonen-magazine en een Jamie Magazine.
 • Mamaloes Babyshop: Voor 15 euro kan je bij Mamaloes Babyshop een goedgevulde goodiebag ontvangen. Bij de stand vind je een overzicht van de diverse merken die hier een bijdrage aan leveren. De exacte invulling kan echter per goodiebag verschillen.

Gratis producten

Veel mensen hopen op veel gratis producten en goodies, dit begint al op het moment dat je de beurs binnenkomt (vooral aan de straatkant bij de Huishoudbeurs). Bedrijven die hier in het verleden aan meewerkten zijn onder andere Zespri met een handige shopper en kiwilepel, Etos met een shopper en kortingsbon (en product), blikjes natuurlijke cola van Redbull en andere miniblikjes cola.

Bij een aantal stands kan je langsgaan en in ruil voor je mailadres (zodat ze je na afloop kunnen benaderen) krijg je een gratis goodie of zelfs een goodiebag.

 • Babybladen: Bij de stand van de Babybladen kan je een pakketje meenemen met gratis babybladen.
 • Boekstart: Bezoek de stand en krijg gratis boekstartsokjes.
 • Hema: Bij de Hema kan je je aanmelden om op de hoogte te blijven van het babyproductnieuws en krijg je een gratis cadeautje.
 • Hero: gratis cadeautje als je je inschrijft voor de nieuwsbrief.
 • Nuk: Gratis fopspeen als je formulier invult.
 • Prenatal: Hier krijg je een gratis armbandje.
 • Stokke: Laat gratis de naam van je kind graveren in de rugleuning
 • Wij: schrijf je in voor het gratis cadeaupakket en krijg een gratis Noppies-shopper.
 • Zeeman: Bij de Zeeman kan je gratis een rompertje ophalen.

Beursaanbiedingen & Kortingsacties

Tijdens de beurs hebben vrijwel alle stands fijne kortingsacties waardoor je de toegangkaartjes er meteen weer uithaalt. Zodra er nieuwe acties bekend zijn wordt dit aangepast. Voordat je een bezoekje brengt is het handig om thuis even rustig de beursgids of de app te bestuderen. Acties zijn onder andere;

 • Klikkie; Instagramwaardige fotoshoot van je kindje
 • Strong Babies; koop een lot en maak kans op gave prijzen
 • Babygoodies; Fopspeen laten personaliseren
 • Etos; Luierpakket winnen bij Rad van Fortuin

Wehkamp beursaanbiedingen (gratis cadeautje)

Vanaf woensdag 20 februari kunnen bezoekers van de Negenmaandenbeurs kennismaken met de eerste eigen merk baby lijn van Wehkamp. Vanaf die dag is de ‘Beasty’ collectie ook te koop in de online shop. De babyproducten zijn voorzien van een herkenbare zwart/wit print en zijn speciaal voor de allerkleinsten ontworpen. Om de lancering te vieren, geeft Wehkamp op de Negenmaandenbeurs ook nog eens 25.000 limited edition Beasty bandana’s weg.

De Beasty collectie bestaat uit een pyjama, boxpak en rompertje en hydrofiele deken, badcape, slaapzak, doeken, luiers, washandjes en monddoekjes. En eenmalig, speciaal voor de Negenmaandenbeurs is de limited edition Beasty bandana ontworpen. Cadeautje van Wehkamp voor alle bezoekers van de Wehkamp stand. Met producten tot en met maat 86 is de lijn vooral gericht op baby’s tot één jaar. De producten zijn dan ook extra zacht, gemaakt van luchtig katoen en zien er na veelvuldig wassen nog steeds mooi uit.

Tijdens de lancering op de Negenmaandenbeurs maken bezoekers extra voordelig kennis met de nieuwe Beasty collectie. Niet alleen op de beurs, ook online kunnen klanten gebruik maken van de beursaanbieding. Daarnaast kunnen aanstaande mama’s bij de Wehkamp stand op de foto, waarbij ze ook nog eens kans maken op een newborn shoot. Voor inspiratie wordt gezorgd met fashionable (positie)kleding.

Meer informatie vind je hier.

Overige interessante stands

Kruidvat op de Negenmaandenbeurs

Kruidvat is hoofdsponsor van de Negenmaandenbeurs, zij verzorgen ook ieder jaar de opening waarbij een BN-er die mama of papa wordt samen met een groep baby’s een originele act doet om de beurs te openen. Van een levensgroot schilderij tot dansen met papa’s in een draagzak.

Kruidvat heeft namelijk alles voor jouw baby en kindje. Van luiers en babydoekjes tot flesvoeding en kleertjes, bij Kruidvat vind je het allemaal. Naast de vele A-merken zoals Pampers, Zwitsal en Olvarit heeft Kruidvat ook een groot en superpopulair eigenmerk-assortiment. Zo draagt maar liefst 1 op de 3 kindjes een Kruidvatluier. Kom je naar de Kruidvatstand op de Negenmaandenbeurs en heb je een geregistreerde Jouw extravoordeelkaart? Dan maak je iedere dag kans op 1 jaar gratis Kruidvatluiers en vele andere prijzen! Ook worden er ieder half uur leuke goodies weggegeven en wordt er aan het rad gedraaid.

Mis jij een aanbieding of winactie in dit overzicht: laat het dan vooral even hieronder weten in de reacties!

Lees ook

Linda van Aken