Soms is het wel eens fijn om goede raad te krijgen. Om geïnspireerd te worden door anderen hoe je dingen aan moet pakken of zelfs nog spiritueler bezig te zijn. Nu zijn er natuurlijk via internet talloze sites te vinden van (zelfbenoemde) zelfhulpgoeroes en instellingen. Ook de boekwinkel ligt vol met van alles en nog wat. Maar ook in Nederland hebben we onze eigen ‘wijze mannen en vrouwen’, die je kunnen helpen of gewoon inspireren om dingen anders te doen of jezelf simpelweg verder te ontwikkelen. Om meer grip op je situatie te krijgen of om te leren positiever in het leven te staan. We zochten er een aantal voor je uit!

So Chicken

Mijn grote favoriet is de site van Jelle. Er zit soms een tikje spiritualiteit in, maar wel op een heerlijke, Hollandse manier. Zo nuchter als maar kan dus. Waardoor het niet alleen bij lekker theoretisch gebrabbel blijft, maar je er ook echt mee aan de slag kunt. Hij schrijft op zijn eigen site over meerdere onderwerpen, zoals geluk, succesvol zijn, gezondheid, liefdevol zijn, bewust leven en vrij zijn. De site heet SoChicken. Jelle geeft uiteraard een nieuwsbrief uit, waardoor je iedere maandagochtend de nieuwste artikelen in je mailbox aangereikt krijgt. Maar hij heeft ook twee boeken geschreven: Steeds Leuker en Leven met de wind mee. Daarnaast biedt hij online cursussen aan, om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen of meer rust in je hoofd. En uiteraard kun je ook gewoon heerlijk, gratis, rondsnuffelen bij zijn artikelen en zo al een hoop inspiratie en tips krijgen!

365 dagen succesvol

De heren David en Arjan hebben de site 365 dagen succesvol. Een site op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verbinding. Ze bieden van alles aan, zoals een jaaropleiding, webinars, maar ook online trainingen, e-books, meditaties en podcasts. En natuurlijk schrijven ook zij mooie artikelen. Er zijn niet alleen trainingen wat betreft je eigen ontwikkeling of om veranderingen voor elkaar te krijgen, maar ook om je relatie te verbeteren!

Een boek over zelfliefde

Je wordt er tegenwoordig wel steeds mee om je oren geslagen, maar het is nu eenmaal ook wel waar: veel valt en staat met liefde voor jezelf. De Nederlandse schrijver Jan Geurtz heeft er een duidelijk boek over geschreven, waar de reviews heel lovend over zijn. Hij stelt dat de zoektocht naar liefde en erkenning door anderen voortkomt uit het afwezen van jezelf, diep van binnen. Hij geeft een uitweg om je hiervan te bevrijden, waardoor je relaties met andere mensen er ook alleen maar beter op worden!

Meer informatie vind je hier.

Voor hooggevoelige mensen én gewoon mensen op zoek naar spiritualiteit

Scarlet is de dame achter HSP-lifestyle. Je kunt voor 20 euro per maand lid worden (dit loopt per maand en loopt niet automatisch door, dus je hoeft niet bang te zijn dat je er ongewild aan vast blijft zitten). Iedere maand behandelt ze een ander spiritueel thema wat jou kan helpen om je hierin verder te ontwikkelen. Je kunt ook alle video’s van de maanden ervoor inkijken en er mee werken. Een behoorlijk goed in elkaar zittend systeem, wat heel compleet is. Na die maand kun je de vorige maanden niet meer zien. De video’s van de maand waarin je wel lid was, blijven voor jou wel toegankelijk. De thema’s zijn heel uiteenlopend. Ook zij schrijft een blog, waar je zo in kunt lezen. De lessen per maand bestaan vooral uit ongeveer dagelijkse video’s, mooie mantra’s en lieve berichtjes die ze je toestuurt per Telegram. Zeker voor spiritueel zoekende mensen en hoog sensitieve mensen is deze site een bezoekje zeker waard.

Podcast over vrije denkers

Toe aan wat inspiratie? Happinez heeft podcasts op hun site staan van the braveheartclub. Roanne van Voorst is angstonderzoeker en gaat in gesprek met moedige mensen. Mensen die zich niet laten leiden door hun angst, maar doen wat zij denken te moeten doen. Sta je zelf voor bepaalde keuzes dan kunnen deze verhalen je inspireren en moed geven!

Omdenken.nl

De site omdenken.nl is ook vast geen onbekende voor je. Of in ieder geval de term omdenken. Het is kijken naar dat wat gebeurt en hoe je er ook anders (positiever) mee om kunt gaan. Het probleem gebruik je niet om erdoor van slag te raken, maar om het juist om te zetten in nieuwe mogelijkheden. Dit geeft natuurlijk een totaal andere beleving van de wereld die zich bij je aandient. Berthold Gunster is de grondlegger en hij doet heel veel op dit gebied. Zo zijn er boeken verschenen over dit onderwerp, maar hij geeft ook trainingen, webinars, shows, workshops en wat al niet meer. Volg je hem op Twitter, dan krijg je regelmatig leuke uitspraken te lezen die je even tot anders denken aanzetten… of ze komen langs op andere sociale media. Er bestaat zelfs een manier om omdenken als spel in te zetten! Zijn boeken gaan over meerdere terreinen en hoe je daar met omdenken mee aan de slag kunt gaan. Zo is er bijvoorbeeld “Lastige kinderen, heb jij even geluk!” Maar ook voor je werk en relaties kun je omdenken prima inzetten. Eigenlijk gewoon overal natuurlijk.

Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Omdenken benadert een probleem als ruwe energie; frustratie die zijn vorm nog niet gevonden heeft. Je gebruikt de energie van het probleem om nieuwe mogelijkheden te laten ontstaan.

Lees ook

Wil Cats
Volg me via: