Afgelopen woensdag moesten we na schooltijd ons haasten om op tijd de trein te nemen, om vervolgens weer de trein terug te nemen naar Leiden. Dit was echter niet zomaar een trein, maar een heel bijzondere: namelijk de T.Rexpress!

Lees ook: Museum kinderen; overzicht van de leukste kindermuseums ook met peuters en kleuters
Lees ook: Dinosaurus fan? Dit zijn de leukste museum, tentoonstelling, parken, uitjes en evenementen
Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Jurassic Kingdom Schiedam (Rotterdam) tour 2018; Waar dinosauriërs in de natuur tot leven komen!
Lees ook: Goedkope treinkaartjes; acties 2019 om goedkoop te reizen met de trein ook met kinderen. 

T.Rex in Town

img_3908-1024x681

Vanaf eind augustus heeft Leiden een heel bijzondere nieuwe inwoner, Trix de T.Rex. Dit was al jaren een heel grote wens van het museum Naturalis. Ze hebben er dan ook alles aan gedaan om dit mogelijk te maken. Ze stuurden paleontoloog Anne Schulp en zijn team op onderzoek uit. Hij vond uiteindelijk in Montana het skelet van de koningin der dinosauriërs, ruim 12 meter lang en 6000 kilo botten, spieren, klauwen en tanden. Met behulp van bioloog Freek Vonk en een grote crowdfundingactie werd er voldoende geld binnengehaald om het skelet aan te kopen en naar Leiden over te brengen. Nu is ze in al haar volledigheid te bewonderen voor iedereen tot en met 5 juni 2017.

Lees ook: Naturalis; met teken workshop van Tje
Lees ook: Wild van Freek

T-Rexpress

img_3829-1024x682

De tentoonstelling is een groot succes en de 110.000ste bezoeker werd afgelopen woensdag verwacht. Om dit groots te vieren, reed er een speciale T.Rextrein van Utrecht naar Leiden en wij mochten mee. In de hal van Utrecht Centraal werden we opgewacht door 2 heuse dino’s.

img_3843-1024x682

Ze begeleiden ons naar de trein, waar ook Anne Schulp instapte en Bart Meijer van het Klokhuis. Op de weg naar Leiden vertelde Anne ons meer over de T. Rex en las Bart voor uit een dinoboek. Het was een gezellige boel in de coupés en in no-time reden we het station van Leiden weer in.

img_3893-1024x684

Een echte T.Rex stond ons al op te wachten en de 110.000ste bezoeker werd ontvangen! Met speciale T.Rextreintjes reden we naar het Naturalis. Op zich is het vanaf het station in Leiden prima te lopen, maar omdat het regende, was deze lift wel heel fijn.

Op het moment is het museum Naturalis voor het grootste gedeelte dicht in verband met de verbouwing, maar voor de Trix, de T.Rex hebben ze een speciale zaal in het Pesthuis (de hoofdingang van Naturalis) gemaakt. Naast het immense skelet is er ook een zaal met levensgrote, bewegende dino’s. Dit vonden mijn meiden wel wat eng en daar zijn we dus heel snel doorheen gelopen. Maar de zaal met interactieve dino-spelletjes was wel een groot succes. Daar kun je zelf met een spuitbus je dino kleuren, op een fiets heel hard fietsen om te voorkomen dat een dino je opeet en een paringsdans doen. Ze waren daar niet meer weg te slaan. In het laatste gedeelte van de tentoonstelling kun je nog spelen aan een grote tafel vol dino’s, zelf opgravingen doen en live mee kijken met schoonmaken van dinobotten. We hebben er dus een superleuke middag gehad en ik snap heel goed dat deze tentoonstelling een succes is voor groot en klein.

Unieke actie in de Spoordeelwinkel van NS

Per 1 december is er een speciale actie in de Spoordeelwinkel van de NS: koop een treinkaartje en entree voor Naturalis. Kom gezellig met de trein naar Leiden om vervolgens de T.Rex zelf te kunnen zien. Loop in 7 minuten naar Naturalis vanaf station Leiden of neem het speciale treintje tussen het station en Naturalis. Heb je nog wat meer tijd, dan kan dit treintje je ook naar diverse leuke plekken in de stad Leiden brengen. Een echte aanrader voor een dagje uit in eigen land.

Hier vind je een overzicht van geschikte musea om te bezoeken met kinderen en tips  voor tijdens het museumbezoek.