Kinderen houden van bewegen. Van bewegen leren ze veel. Ze leren het lichaam beter kennen en het is goed voor de geest. Zelfs in het onderwijs wordt hier en daar al meer en meer aandacht aan besteed, denk aan bewegend leren rekenen of staand leren schrijven met dansen op muziek allerlei bewegingen maken en tijdens die beweging op papier allerlei schrijfvormen neerzetten. Hoe leuk is het dan om je eigen muziekinstrument te maken?

Blaasinstrumenten

Hoorn

Met een stukje tuinslang en een trechter is natuurlijk ook een mooi blaasinstrument te knutselen. Kijk deze mooie hoorn is. Krijg jij hier geluid uit? Met of zonder bolle wangen?

Kazoo

Een kazoo, een blaasinstrument wat niet allesdaags is, dus daarom o zo leuk om dus te maken. Jij bent origineel bezig! Met een klein wc-rolletje versierd met glitters, verf en stickers en een stukje vliegerpapier vastgemaakt met een elastiekje heb jij je eigen kazoo getoverd. Blazen maar, voel je je lippen trillen?!

Panfluit

Zie je in de schuur van je vader nog wat pvc-buisjes liggen, of papieren rietjes? Dan zou je daar pijltjes mee kunnen schieten, of besjes, maar je kan er natuurlijk ook een muziekinstrumentje van maken. Wat dacht je van een eigen panfluit?!

Trompet

Met slechts een lege keukenrol en een stuk stevig karton heb je supersnel je eigen trompet geknutseld. Pimp het nog een beetje op met wat stickers en een beetje verf en je kunt er op los trompetteren!

Schudinstrumenten

Bellenkransjes

Of maak een dans met deze mooie rinkelende belletjes om je been. Als je een beetje handig bent met naald en draad kun je deze bandjes maken met vilt en lekker veel kraaltjes en pailletten versieren. En natuurlijk de belletjes niet vergeten hé?!

Castagnetten

Maak jij liever een dansje? Prima, dat is natuurlijk ook een groot onderdeel van muziek. Met deze castagnetten in je hand kun je dansen als een heuse Spaanse señorita. Til je rok maar op en klik met je hakken op de (dans)vloer!

Den Den Drums

Geïnspireerd op de Chineese trommeltjes