Het is altijd fijn om in de kinderkamer een echte eyecatcher te hebben. Iets wat bijvoorbeeld het thema aangeeft voor de kinderkamer. Natuurlijk kun je kiezen voor een meubelstuk, maar je ziet steeds meer kinderkamers voorbij komen waarin een muurschildering centraal staat. Van een eenvoudig patroon tot een compleet uitgewerkt schilderij! Zelfgemaakt, of door iemand laten maken. Maar wat zijn dan voorbeelden van muurschilderingen die geschikt zijn voor op de kinderkamer?

Regenboog in pastelkleuren

Regenbogen zijn helemaal in, deze is gemaakt in pastelkleuren en past prima in een kamer met een vintage look of met pastelkleuren. Het is geen heel opvallende print, maar geeft wel kleur aan de kamer.

Sky print

Heb je een kind dat fan is van het zonnestelsel? Dan is deze print gebaseerd op het heelal een aanrader. Dit is gemaakt op een witte ondergrond met vervolgens witte verfspatten. Een aantal stippen zijn heel fel, andere wat lichter en weggevaagd. Je kan dit bereiken door te werken met verschillende tinten, of de verf wat meer verdunnen met water. Ook kun je er later nog een keer met zwart overheen zodat een deel van de stippen minder aanwezig is en daarna de laatste witte stippen aanbrengen om zo diepte te creëren.

Keizerpinguïns

Bergen zijn een populair thema voor in de kinderkamer, vaak op een abstracte basis waarbij er vlakken worden ingekleurd. In deze kamer is er een muurschildering van gemaakt, compleet met water, onderwaterzicht en een familie keizerpinguïns.

Bergen thema

Bij dit bergenthema zijn wel de abstracte bergen gebruikt als basis, maar door in verschillende kleurtinten te werken creëer je diepte en een origineel resultaat. De groene bomen op de voorgrond maken het helemaal af. Het voordeel hiervan is dat je de vlakken kan afplakken met tape en vervolgens kan verven. Dus ook als je niet heel creatief bent is dit te doen.

Graffiti

Op een echte tienerkamer is dit natuurlijk helemaal geweldig. Een graffiti painting op één van de muren, compleet met bordje voor de ouders om weg te blijven en een tag met de naam van het kind!

Pluk van de Petteflet

Typisch Nederlands is natuurlijk Pluk van de Petteflat, in deze kamer zijn er allemaal losse muurtekeningen gemaakt in de originele Fiep Westendorpstijl. Allemaal in zwart-wit net zoals de tekeningen vroeger ook gemaakt werden.

Madagascar

Hoe gaaf is deze tekening met de dieren van Madagascar; bij deze muurschildering hebben ze niet alleen een muur gebruikt, maar zijn ze ook de hoeken om gegaan en hebben ze gebruik gemaakt van de schuine wand. Zo lijkt de kamer meteen ook een stuk groter.

Leeuwenkoning

Of wat dacht je van deze Leeuwenkoningmuurschildering? De boom in de hoek en op het plafond lijkt net echt in 3D. Alsof je echt in de jungle zit. Hij is helemaal tot in detail gemaakt en je blijft nieuwe dingen ontdekken.

Zeven dwergen

Op deze kamer staan de zeven dwergen centraal. Ze zijn afgebeeld op een boomtak zwevend boven het bos met vogeltjes die er vrolijk omheen vliegen.

Jip en Janneke optocht

Nog een Fiep Westendorpmuurschildering; maar dit keer in kleur. Jip en Janneke zelf zijn, zoals we gewend zijn, wel in het zwart met wit. Ook dit is een muurschildering met veel oog voor detail.

Nijntje

Op onze babykamer hadden we een muurschildering van Nijntje. In deze tekening op een meisjesbabykamer is ze wat meer tot leven gekomen en lijkt ze echt op de schommel te zitten die het net wat meer girly maakt.

Pieter Konijn

Ook Pieter Konijn is een absolute klassieker die niet misstaat in een babykamer. Deze muurschildering is vooral aan de onderkant gemaakt zodat de rest van de muur leeg blijft en ruimte beidt voor de naam.

David de Kabouter

Wie kent David de kabouter niet meer van vroeger? Hier zit hij vrolijk op een schommel boven de bloemen.

Kaboutertjes

En nog een muurschildering met kaboutertjes; hier zie je goed hoe ze wonen en samenleven in de natuur. Ook deze tekening is gebaseerd op de kaboutertjes van Rien Poortvliet.

Tinkerbel

Niet alleen prinsessen doen het goed in een meisjeskamer; ook dit elfje Tinkerbel misstaat niet. In haar handen een berg vol met bloemblaadjes zodat het altijd wel lente lijkt.

Sprookjesboom

Is je kind fan van de Sprookjesboomshow van de Efteling dan kun je natuurlijk ook de sprookjesboom verven! Hierboven zie je een aantal voorbeelden van bomen die onderdeel zijn van een groter geheel; hier staat de boom zelf centraal. Compleet met de rood met witte paddestoelen uit het sprookjesbos.

Piraten

Voor een stoere jongenskamer is deze muurschildering van een pirateneiland met schat natuurlijk heel gaaf. Het lijkt net alsof de muur is opengebarsten en je naar het paradijs kijkt!

Grachtenpandjes

Nog een vrij abstracte muurschildering; dit keer van grachtenpaden. Wil je liever niet direct op de muur verven, dan kun je ook op een paneel verven en die tegen de muur aanzetten / ophangen zoals hier is gedaan.

Onderwaterwereld

Nog een voorbeeld waarbij het lijkt alsof de muur is opengebroken, maar dit keer lijkt het net alsof je onderwater bent beland en uitkijkt in de oceaan!

Interior kidsroom stockphoto from Shutterstock / yuri-ij

Lees ook

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)