Skip to Content

Tag: Mumlife raw

Tag: Mumlife raw

Er was een periode dat ik wekelijks een soort rubriek had met tag, dat was dan ook het enige wat vast terugkwam. Maar ja, op een gegeven moment heb je ze allemaal, of in ieder geval de leukste, wel gehad. En dan is het tijd voor iets anders.

Nu zag ik echter de laatste tijd al een paar keer de mumlife raw tag voorbij komen en kon ik het toch niet laten om deze vragen te beantwoorden. Hij is oorspronkelijk bedacht door de Australische vlogger Elise Sheree.

Beschrijf jouw dag als moeder vandaag in één woord en leg kort uit.

Zonnig

Het was vandaag Hemelvaartsdag en het was heerlijk zomers weer. In de ochtend werden we gewekt door de zon, daarna beetje ‘uitslapen’ om daarna op pad te gaan voor de Golden Tenloop waarvan de kinderen de 1 km Kidsrun liepen.

Ook dat in een heerlijk zonnetje, daarna een ijsje erbij en de rest van de middag heerlijk met water gespeeld in de tuin. Nadat de kinderen op bed lagen konden we zelf ook nog even in het zonnetje buiten zitten!

Wat is het meest uitdagende gedeelte om te ‘connecten’ met andere moeders?

Ik denk dat dat is als je elkaar niet begrijpt. Iedere moeder maakt andere keuzes. Zolang je je daar bewust van bent en dat respecteert is dat prima. Maar soms heb je gewoon oogkleppen op, bewust omdat je een bepaalde filosofie aanhangt of onbewust omdat je gewoon doodop bent en daardoor een kort lontje hebt.

Deel één vreselijk poepmoment. Die hebben we allemaal.

Het laatste was dat ik opeens een poeplucht rook en er in plaats van in het potje, midden op het speelkleed een perfecte drol lag te stinken…

Hoe ga je om met publieke driftbuien van je kind(eren)?

In het begin probeerde ik het nog wel te masqeren, een combinatie van negeren of dan maar toegeven om het niet erger te maken. Tegenwoordig interesseert het me niet zoveel meer wat anderen er van vinden.

Ik liet rustig mijn kind jammeren op de grond omdat hij na de kassa iets niet vast mocht houden en ging buiten staan om te wachten tot hij kwam. Helaas zonder succes. Gelukkig lijken de ergste driftbuien nu over (meteen afgeklopt natuurlijk) en zijn ze iets meer voor rede vatbaar.

Eerlijk: hoeveel schermtijd heeft jouw kind?

Teveel. Het wisselt nog wel eens per dag, in de winter meer dan in de zomer als ze lekker buiten spelen. En ligt er ook aan of ik lekker heb kunnen doorwerken of nog het een en ander moet doen. Ik houd mezelf voor dat als ze aan het einde van het jaar allebei naar school gaan, dat een stuk minder zal worden.

Wat is jullie makkelijke go-to-avondmaaltje wat jullie (te vaak) eten?

Pasta; we hebben vaak wel pasta, tomatensaus in de kast staan en gehakt en groenten in de diepvries. Dat is een maaltijd die snel klaar is en vaak ook goed gegeten wordt

Heb je vandaag geschreeuwd, gehuild of het moeilijk gehad?

Ja, ik heb vanochtend geschreeuwd nadat ik een paar keer gewaarschuwd had en het gewoon helemaal zat was. Ik stond buiten en hoorde de buurvrouw buiten komen dus die heeft er ook van kunnen genieten. Maar ik was het gewoon even helemaal zat. Dus een keer ‘En nu is het klaar’ geschreeuwd en zowaar hielp dat!

Wat was het beste moment vandaag als moeder?

Dat dochterlief zo goed had deelgenomen aan de Kidsrun. Ze deed het echt heel goed voor haar leeftijd en was zo trots op haar medaille.

Wat is je geheime guilty pleasure om jezelf te belonen als moeder?

Oef, een uur (of langer) in bad liggen en Netflix kijken is niet echt geheim. En dat ik soms gewoon de boel de boel laat omdat ik er geen zin in heb, is ook niet echt een beloning.

Is het een goed antwoord als ik zeg dat ik manlief dan de kinderen naar bed laat brengen en de vaatwasser inruimen terwijl ik zelf op de bank zit. Aan het werk en heel soms filmpje kijken…

Hoe vaak ervaar je schuldgevoelens als moeder?

Dat was een periode heel vaak, vooral omdat ik toen vrij onzeker was en niet lekker in mijn vel zat. Nu is dat gelukkig een stuk minder en voel ik me er minder schuldig over dat ik bepaalde keuzes maak waardoor zij mogelijk benadeeld worden.

Ik houd van ze, dat probeer ik ze mee te geven en tja ik ben geen moeder die uren met ze aan tafel zit terwijl ze kleuren, maar neem ze wel regelmatig mee op een uitstapje.

Deel één ding over het moederschap waar meer over gepraat/gedeeld moet (kunnen) worden.

Hoe het er echt aan toe gaat. We zijn nogal snel van het ‘schijn ophouden’, helemaal op social media waarin we alleen de glorieuze momentjes delen maar soms is het leven niet perfect.

Heb je even een periode heibel met je man, maak je overuren op je werk, schiet het huishouden er bij in of gaat het niet zo goed met je kinderen.

In plaats van te doen alsof alles oké is, of dat te ‘verhullen’ door over andere onderwerpen te praten, zouden we wat eerlijker moeten zijn over hoe het echt gaat. Want ieder huisje heeft zijn kruisje.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.