Het is bijna zover, nog een paar weken en dan is het dé dag dat je mama weer verwennen mag! Dit jaar vieren we op zondag 10 mei moederdag. Hoe je dit viert is natuurlijk aan jou, maar stiekem weet ik (als moeder zijnde) dat je de grootste punten scoort met een heerlijk ontbijtje! Dus mama’s geef de laptop nu maar weer aan je partner, want deze blog mogen jullie niet lezen. Voor de liefste mama’s heb ik hier een leuk rijtje met de liefste moederdag ontbijtjes, kies er één (of meer) uit en je zit gebakken voor de rest van de dag.

Hartjescake

Een cake met een verborgen hartje. Dit recept gaat uit van twee cakes die je bakt, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een kant-en-klare cake uit de supermarkt of van de bakker te kopen en de andere zelf te bakken. Dit principe kun je trouwens ook toepassen met een boterham. Neem hiervoor een witte en een bruine boterham en steek met een koekjesuitsteker (hartjesvorm) het figuur uit de boterhammen.

Het recept vind je hier.

Cupcake hartjes

Muffins of cupcakes bakken is vrijwel een koud kunstje. Kinderen die al vaker in de keuken zijn geweest, zouden dit klusje ook prima zelfstandig kunnen klaren. Met een simpel trucje zijn de cakejes in een mooie hartjesvorm te toveren. Geen moeilijk snijwerk, maar gewoon tijdens het bakken in de bakvorm een knikker plaatsen. De cakejes vormen zichzelf om de knikker heen en dat zal de hartjesvorm geven. Daar hoef je dus niets voor te doen.

Het recept vind je hier.

Hartjeskoekjes

Met koekjesdeeg kun je met twee verschillende hartjesuitstekers leuke koekjes maken en ze opvullen met verse aardbeien en jam (of aardbeiensaus). Als je gebruik maakt van croissantdeeg kun je hier natuurlijk ook een lief croissantbroodje van maken voor het ontbijt.

Het recept vind je hier.

Kaneelhartjes

Kaneelbroodjes zijn ook een makkelijk werkje wat kinderen snel zelf kunnen maken. Kant-en-klaar croissantdeeg even goed uitrollen en iets platter en groter maken. Insmeren met gesmolten boter, dan voorzien van een laagje bruine suiker met kaneel en het deeg zowel links als rechts naar het midden toe oprollen. Dan in stukken snijden en bakken in de oven. Zo ontstaan de kaneelbroodjes in hartjesvorm.

Het recept vind je hier.

Een eitje voor mama

Houdt mama van een eitje, dan zou ze erg verrast zijn met dit lieve hartjesei op haar boterham. Laat eerst het eigeel iets stollen in de pan en als dit stevig genoeg is kun je het eiwit eromheen bakken. Probeer het eitje zo te garen dat het niet omgedraaid hoeft te worden in de pan, zo blijven de kleuren het mooist.

Het recept vind je hier.

Lekker ei (tosti)

Een eitosti is ook een makkelijke manier om een eitje te bakken voor mama. Steek met een hartjesvorm een hartje uit het brood en bak de boterham in een koekenpan mooi bruin en krokant. In de vorm bak je het ei mee. Het uitgestoken stuk brood bak je ook mee en die kun je nog extra beleggen of op de boterham plaatsen als hoedje.

Het recept vind je hier.

Broodje liefde

Een flinke voorraad boterhammen uitsteken met een hartjesvormpje en hier minisandwiches van smeren. Maak lekkere hartige boterhammetjes en af en toe ook een lekker zoet belegd broodje. Precies wat mama lekker vindt. Het brood wat je hebt weggesneden niet weggooien hoor, hier kun je nog altijd kleine croutons van bakken voor in de soep! Snijd de stukjes brood in vierkanten blokjes en week ze even in een bakje met olijfolie, kruid het nog een beetje met wat knoflook- en uipoeder en bak ze krokant in een droge koekenpan. En anders geef je ze maar aan de eendjes, ook leuk natuurlijk (misschien kom je ook nog wel een paar jonkies tegen).

Het recept vind je hier.

Pannenkoekhartjes

Een echt verwenontbijtje voor moeders die ook graag op de gezonde lijn willen letten. Deze pannenkoekjes zijn verantwoord genoeg, ook voor jou! Op basis van een goede yoghurt en (spelt)meel (of jou eigen favoriete meel) en gezoet met ahornsiroop. Lichte pannenkoekjes dus. Maak ze in mooie hartjesvormpjes en serveer ze met de gemarineerde aardbeien.

Het recept vind je hier.

Chocola

Met chocola en een bos bloemen maak je de meeste mama’s altijd blij. Maak dan eens dit originele ontbijtgerechtje om mama mee wakker te maken. Een zelfgemaakte stuk chocola (reep of punt) versierd met (eetbare) bloemetjes. Deze taart wordt gemaakt met een confiture de lait, een ander woord hiervoor is Dulce de leche, oftewel een karamelpasta (deze is makkelijk zelf te maken, maar waarschijnlijk ook nog wel kant-en-klaar te koop in een grotere supermarkt (waarschijnlijk bij de bakproducten of misschien zelfs wel bij het zoetbeleg).

Het recept vind je hier.

Koekjes met teksten

Ontbijt: koekjes - mamaliefde
Bron

Pannenkoek of poffertjeslolly’s

Moederdag ontbijt: pannenkoeklolly's - mamaliefde

Bron

Ontbijtmuffins met spek en ei

Moederdag ontbijt: bagonmuffins - mamaliefde

Bron

M&M Cookies reep

Moederdag ontbijt: M&M cookiesbar - mamaliefde

Bron

Bruschetta met verse aardbeien

Moederdag ontbijt: bruschetta ontbijt - mamaliefde

Bron

Fruit Boeket

Moederdag ontbijt: fruitboeket - mamaliefde

Bron

Warme drank, alleen al vanwege de mug cover

Moederdag ontbijt: mom's mug - mamaliefde

Bron

Kopjes (liefdes) thee

Drinkt mama graag een kopje thee? Dan zorg je er natuurlijk voor dat haar favoriete thee verpakt zit in een leuk jasje. Maak er een hartjeslabeltje aan of maak zelfs een eigen hartjesthee.

Het recept vind je hier.

Hartvormige theezakjes

Moederdag ontbijt: hartvormige zakjes - mamaliefde

Bron

Een kopje koffie

Is mama toch meer een koffieleut? Dan hoop ik dat je een echte barista bent en van een mooi schuim een romig hartje kan toveren op mama’s koffie.

Misschien is het ook een leuk idee om dan een mooie nieuwe beker te kopen, of een theeglas (met of zonder tekst) wat dan uiteraard mama’s nieuwe favoriete beker zal gaan worden.

Het recept vind je hier.

Versgeperste jus d’orange

Moederdag ontbijt: verse jus d'orange - mamaliefde

Bron

Het opdienen

Bijna klaar, maar ook het dienblad verdient nog even je aandacht voordat je naar boven gaat! Schrijf nog even een lief kaartje, maak een mooie tekening. Misschien heb je ook nog een lief bloemetje wat in een mooi klein vaasje kan? Of heb je zelf nog iets leuks gemaakt? Op de site vind je nog veel leuke knutseltips om een bloem te maken van papier of ander materiaal! Of misschien heb je nog wat rozenblaadjes die je op het dienblad kan uitstrooien? Maak er iets moois van en voorzichtig als je met de trap naar boven gaat.

Mama’s ik wens jullie allemaal een heel fijne moederdag ontbijt

Lees ook

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)