Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het binnenkort moederdag is. En daar horen natuurlijk moederdag knutselen ideeeën bij die je kinderen zelf hebben gemaakt. Grote kans dat je kinderen nu thuis komen met de mededeling dat ze een verrassing hebben gemaakt, maar niet mogen zeggen wat dat is. Je hoeft echter geen genie te zijn om te raden wat die verrassing zal zijn. Nu is het natuurlijk niet leuk om samen met je kind te knutselen voor jezelf, maar oma vind het vast ook leuk om een zelfgemaakte knutsel te ontvangen van je kind.

Of leuk bijvoorbeeld voor een verjaardag. Dus heb ik de leukste op een rijtje gezet. Let op: Bij alle knutsels is het het belangrijkst dat je kindje zoveel mogelijk zelf doet. Het hoeft niet perfect te zijn, het gaat om het gebaar! Natuurlijk kan je variëren in materialen zodat het verder niet veel uitmaakt hoe creatief je kind is. De ideeën zijn geschikt voor baby’s, dreumesen, peuters en ook kleuters vinden dit vast heel leuk.

Onze moeder is bij-zonder

Als basis maak je twee voetafdrukjes van je baby met gele verf, vervolgens maak je daar met zwarte verf bijtjes van. Tekst eromheen en klaar is je knutselwerkje.

Bloempotje knutselen met wasknijpers

Dit bloempotje is gemaakt van een half leeg blikje waar vervolgens vrolijk gekleurde wasknijpers omheen zijn geklemd. De kinderen kunnen zo zelf hun volgorde bepalen. In het midden een vrolijk plantje en klaar.

Waxinelicht houders

Van zoutdeeg en kralen en verf laat je de kinderen deze vrolijke waxinelicht houders maken, vervolgens waxinelichtje er in en klaar.

Puzzel van ijsstokjes

Gebruik een foto van het kind, of een van moeder en kind en plak deze op een aantal ijsstokjes naast elkaar. Vervolgens los snijden en je hebt je eigen persoonlijke puzzel.

Lees ook: IJsstokjes ideeën; voorbeelden knutselen met knutselhoutjes ter inspiratie

Kettinghangers

Deze vrolijke hangertjes zijn gemaakt van ijzeren ringertjes die zijn geverfd met nagellak. Lintje er omheen en je ketting is klaar.

Hartjeskaarten

Deze kaartjes worden gemaakt met gemarmerd scheerschuim, waarvan het hart is afgeplakt zodat die niet vies wordt.

Lees ook; Tekeningen maken met gemarmerd scheerschuim

Kralenhartje

In plaats van normaal draad rijg je de (strijk)kralen aan een ijzerdraadje die je vervolgens in een vorm naar keuze kan buigen zoals dit hartje.

Vaasje bloemen

Met behulp van stringart techniek worden deze zelfgemaakte bloemen van takjes en een crepepapier bloemetje op de kaart ‘gebonden’.

Zeeppompje