Skip to Content

Mijlpalen 2.0: de nieuwste trend om de ontwikkeling van je baby vast te leggen!

Jullie kennen waarschijnlijk allemaal wel de mijlpaalkaarten. Je zet je kindje op de foto met zo’n leuke kaart om de speciale momenten te “vieren”, zodat je het later allemaal weer terug kunt kijken.

Het eerste tandje, de eerste nacht doorslapen… 5 maanden oud etc. Omdat ook dit fenomeen met z’n tijd meegaat, deel ik met jullie de “Mijlpaalkaarten” 2.0.

Geen kaarten, maar allerlei andere manieren om mooie en dus vooral memorabele momenten vast te leggen zoals een deken. Voor jezelf, of wat steeds populairder wordt, om op Instagram te delen.

Deken

Leg de deken op de vloer en je kleintje er bovenop. Bij sommige kleden worden er accessoires bijgeleverd zoals bijvoorbeeld een houten pijl en cirkel om de maanden aan te duiden.

Is dit niet het geval, dan maak je de foto en kun je deze op de computer bewerken. Als je uiteindelijk alle foto’s (bijvoorbeeld van het eerste jaar) bij elkaar in een grote lijst doet, dan heb je een fantastisch overzicht waar je nog lang van kunt genieten.

Overigens zijn er ook steeds meer zwart-witte kleden te krijgen…leuk voor de fans van het monochrome thema.

Je kunt de mijlpaaldeken o.a. hier kopen.

Leeftijdblokken

Stiekem vind ik dit zelf het allerleukste, de mijlpaalblokken. Je kunt er namelijk een hele setting mee bouwen en dan ook steeds op een andere manier.

Wel zou ik het heel lastig vinden om een keuze te maken uit de vele soorten en kleuren blokken die verkrijgbaar zijn.

Je kunt de blokken naast je kindje leggen of opstapelen en als hij/zij ouder is kunnen ze in de handjes worden gegeven. Ik vind ze leuk! Je hebt ze in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen zodat je zelf kan kiezen.

Hier vind je er een aantal.

Romper

Iedere maand een toffe romper om aan te kondigen hoe oud je bent, welke baby wil dat nou niet? Er is er zelfs eentje die aankondigt dat de kleine er aan komt. Uiteraard zijn alle rompers verschillend en bevatten ze leuke afbeeldingen.

Bestellen kan hier.

Houten kaarten

Okay, het zijn kaarten, maar het zijn zeker niet de kaarten die we allemaal al kennen. Deze prachtige ronde houten kaarten zijn perfect om prachtige foto’s mee te schieten.

Je kunt op 4 van de kaarten de naam van je kindje laten zetten. Bestellen doe je hier.

Of je gaat voor deze Nederlandse variant ook met meerdere kaarten die je kan personaliseren. Deze vind je hier.

Tiara / Verjaardagskroon

Leuk voor je kleine prinses is natuurlijk een heuse tiara. Op deze manier kan zij als een echte koninklijke hoogheid aan iedereen laten zien hoe oud ze geworden is.

Naast tiara’s zijn er ook verjaardagskronen waarvan je ieder jaar een andere leeftijd kan opplakken. Hier vind je een verjaardagskroon.

Krijtbord

Dit idee vind ik ook superleuk. Ook met grotere kinderen zou je leuke foto’s kunnen maken, bijvoorbeeld bij het wisselen van de tanden, de eerste keer naar school enzovoorts.

Een krijtbord is zo gekocht…bijvoorbeeld hier.

Heb jij de mijlpalen van jouw kindje vastgelegd?

Lees ook

Martine Pieters-de Wit

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jacobien

Tuesday 5th of June 2018

Wat een leuke ideeën allemaal. Vooral dat krijtbord en het deken vind ik erg leuk. Ik ga ze eens goed onthouden!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.