Skip to Content

Tag: Midwinter

Tag: Midwinter

Tag: De laatste tijd is het erg koud geweest, en het zal nog veel kouder worden met sneeuw en ijs. Hopelijk genoeg om dit jaar wel te schaatsen. Het is vandaag de kortste dag van het jaar. Op zich is dat wel positief, want dat betekend dat de dagen vanaf nu alleen maar weer langer worden!

In het kader daarvan heb ik een aantal vragen uit de Winter tag en de Kersttag gecombineerd. Wees vooral vrij om hem over te nemen.

Wat is je favoriete Winter lip product?

Momenteel is dat de blauwe labello. Ik had heel erg last van droge lippen en kon natuurlijk nergens een lippenbalsem vinden. Uiteindelijk kwam ik deze tegen in de zakken van de winterjas. Een keer gesmeerd en gelijk een paar dagen nergens meer last van gehad. Helaas is hij wel heel zacht zodat je snel een dikke laag op je lippen smeert.

Meest gedragen winter kledingstuk?

Zodra ik naar buiten ga een lekkere dikke winterjas in combinatie met een shawl. Binnenshuis draag ik graag een spijkerbroek en lekkere dikke trui of een dik fleece-vest.

Favoriete winter geur?

Mijn favoriete wintergeur is toch wel die van verse dennennaalden. Dat hoort er echt bij in de winter. Daarom dat we al een paar jaren een echte kerstboom halen bij de Ikea. Ben er zo fan van omdat de naalden nauwelijks uitvallen en de boom ook niet gigantisch groot is.

Favoriete winter drankje?

Dat is natuurlijk warme chocolademelk compleet met een dot slagroom en mini marsmallows. In beperkte mate vind ik een glas warme glühwein ook wel erg lekker.

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop chocolademelk?

Als het echt goed gesneeuwd heeft vind ik het heerlijk om de kinderen goed dik in te pakken en naar buiten te gaan. Vorig jaar had ik voor peuter een nieuw winterpak gekocht, heeft ze helaas maar een keer aangehad. Er lag nauwelijks sneeuw.

Hopelijk is dat dit jaar weer anders. Moet dan waarschijnlijk wel eerst op zoek naar een nieuw pak voor baby boy. Verder vind ik het ook heerlijk om gewoon lekker binnen te zitten.

Meest favoriete Christmas film allertijden?

Ieder jaar zijn er in december dezelfde films op de tv. Vooral heel veel familiefilms. Bij sommige snap ik echt niet waarom. Films die het altijd wel goed doen bij mij zijn de klassiekers zoals The Sound of Music, Annie en Nightmare before Christmas met zijn vrolijke muziek.

Favoriete kerstliedje?

Die heb ik niet echt, ik ben vooral van de afwisseling. Vind het wel leuk om bijvoorbeeld Sky Radio Christmas te luisteren.

Favoriete feestdagen snack?

Warme bladerdeeghapjes gaan er hier in huis altijd wel in. Of het nu croissantjes zijn, mini appelflappen, worstenbroodjes; vind het allemaal erg lekker.

Favoriete winterdecoratie voor in huis?

Er gaat niets boven een echte kerstboom. Verder valt het dit jaar heel erg mee hier in huis. Er hangen wat lampjes en nepsneeuw. Misschien dat ik nog wat meer ga neerzetten, maar met kleine kinderen die overal aankomen is niet alles even handig.

Wat staat er op je kerst verlanglijstje?

We doen niet aan cadeautjes met de kerst; er staat dus ook niets op mijn lijstje. Een nieuwe wasdroger combinatie zou echter meer dan welkom zijn.

Wat zijn jouw plannen voor de feestdagen dit jaar?

Sinterklaas hebben we bij mijn ouders gevierd, na de kerst gaan we een weekje naar mijn schoonouders op Texel. Waarschijnlijk ga ik alleen met twee kinderen in de trein, omdat manlief gewoon moet werken. Zie daar stiekem wel een beetje tegenop.

Meer tags

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Denise schreef:

    Het lijkt mij ook erg leuk om te gaan sleeën met de kindjes. Maar ik ben benieuwd of dat er nog aan zit te komen..

  2. Daantje schreef:

    Ik hoop ook echt enorm op sneeuw dit jaar!! Ben zo benieuwd wat Tobias ervan vindt en we hebben ook een leuk sneeuwpakje voor Tobias :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.