Skip to Content

Mexicaanse wraptaart met tortilla en gehakt uit de oven

Mexicaanse wraptaart met tortilla en gehakt uit de oven

Al een tijdje geleden zag ik deze ergens voorbij komen, volgens mij op Instagram. Een wraptaart. Weer eens wat anders dan normaal en lijkt een beetje een kruising tussen een wrap, een ovenschotel, lasagne en quiche.

Als basis gebruik je ronde wraps met daartussen laagjes saus zoals in een lasagne. Deze bouw je op in een ronde ovenschaal of springvorm en bak je af in de keuken. Na wekenlang op het ideeënlijstje gestaan te hebben, ging ik hiermee aan de slag.

Stiekem was ik er toch wel bijna anderhalf uur mee bezig. Maar goed dat het weekend was en geen doordeweekse dag.

Het kan zeker sneller, dus laat je daar niet door tegenhouden. Zo scheelt het al als je niet ondertussen ook nog wat salades maakt en je favoriete netflix-serie kijkt 😉

Het was een groot succes, de kinderen vonden het heerlijk om ’taart’ te eten en hadden niet door hoeveel groenten ze aten.

Wat heb je nodig voor een wraptaart?

Op de foto zie je de ingrediënten die ik had klaargelegd, tijdens het bereiden heb ik hier nog wat in gewisseld. Zo kwamen de tomaten erbij en liet ik de kidneybonen achterwege. Wat je hiervoor gebruikt is volledig afhankelijk van je eigen smaak.

  • Een pak wraps; we hadden er één liggen met 6 stuks die toevallig precies gelijk waren aan de springvorm. Dit is even zoeken. Iets meer had gekund maar voor ons was dit prima. Normaal eten we ook 6 wraps met zijn vieren.
  • 300 gram gehakt
  • 2 tomaten
  • 500 gram roerbakgroenten of
    • 1 (rode) ui
    • 1 prei
    • 1 (zoete) paprika
  • 1 rode peper
  • 1 klein blikje mais
  • 500 ml tomatenpuree
  • gemalen chilipeper
  • chilisaus
  • geraspte kaas
  • eventueel kidneybonen (heb ik achteraf niet gebruikt)

Wraptaart maken

Je begint met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Zelf werk ik graag met een wok die je voorverwarmt met wat olie. Dan fruit je als eerste de ui (niet te klein snijden).

Vervolgens kun je het gehakt rullen, zelf gebruik ik soms een scheutje ketjap en gehaktkruiden (let op, hier zit vaak al zout in dus hoef je niet extra toe te voegen). Nu ook een flinke scheut chilisaus en gemalen chilipepers om het lekker spicy te maken.

In de tussentijd kun je alvast de prei, peper, tomaten, paprika en andere groenten snijden. Dit neemt de meeste tijd in beslag dus je kunt ook voor een groentenpakket gaan.

Als de gehakt gaar is giet je dit erbij, nog even de maïs erbij en dan tot slot de tomatenpuree. Houd je van heel gekruid eten kun je er nog wat extra kruiden aan toevoegen, zelf vond ik dit nu niet zo nodig.

Zorg ervoor dat het wel een beetje stevige saus is en niet te waterig. Dat is niet lekker voor de wraps straks.

Als de saus klaar is kun je beginnen met het opbouwen. Voor de zekerheid heb ik er een vel bakpapier ondergedaan en ingesmeerd met olijfolie.

Dan begin je met opbouwen, afwisselend laagjes tortilla en saus. Smeer de saus niet helemaal uit naar de zijkant zoals je bij een lasagne misschien wel geneigd bent.

Houd circa 2 cm afstand. Als de taart is opgebouwd kun je hem voorzichtig aandrukken en zal het toch naar buiten spreiden. Dat gebeurt ook tijdens het aansnijden.

Eventueel kun je tussendoor ook wat kaas strooien. Zelf heb ik dit alleen bij het laatste laagje gedaan.

Voordat je de kaas er overheen strooit kun je er natuurlijk nog iets van een crème fraîche of roomsaus overheen smeren. Zelf vind ik dat niet zo lekker dus ging meteen voor de kaas.

Vervolgens is het tien minuten bakken in de oven. Dat zorgt ervoor dat de wraps een beetje knapperig worden en de kaas lekker gaat smelten. Even afkoelen en de taart is klaar om aangevallen te worden.

Deze taart is zeker genoeg voor vier grote eters. Zelf had ik aan 1/6e meer dan voldoende, de kinderen deelden samen een kwart wat bij de één opging en de ander (net) niet. Manlief had echter bijna een halve taart op.

Als sidedish maakte ik ook een paprika-tomatensalsa naar een recept tijdens een kookles in Mexico en stukjes komkommer. Een salade met bijvoorbeeld frisse maïs en ananas is ook erg lekker of een zelfgemaakte guacemole (hier).

Heb jij deze wraptaart al eens geprobeerd te maken?

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Paula Paula schreef:

    Ha Linda, ik las je wraptaartrecept. Zie er lekker uit. Nog een vraagje. Je schrijft 500 ml tomatenpuree, dat lijkt mij heel erg sterk. Bedoel je misschien gepureerde tomaten (passata) of stukjes-tomaat-met-sap.
    Groetjes

  2. Avatar van Ellen Ellen schreef:

    Lang geleden maakte ik wel wens wraptaartjes. Ik was dit alweer helemaal vergeten. Dochter begint nu echt met de pot mee te eten ( en ze lust alles!). Ik vind dit een goed idee om weer eens op ta pakken binnenkort. Ziet er heerlijk uit!