Skip to Content

Medical Mysteries review; Coöperatief medisch spel

Medical Mysteries review; Coöperatief medisch spel

Heb jij altijd al een medisch mysterie willen ontrafelen? Dat kan nu thuis. Spellenliefhebbers, fans van ziekenhuisseries zoals Greys Anatomy en The Good Doctor kunnen hun hart ophalen. Medical Mysteries, is het eerste coöperatieve medische spel. Dit is een innovatief en spannend spel waarbij je samen met je medespelers een team van artsen vormt. Jullie onderzoeken een patiënt met mysterieuze symptomen, stellen diagnoses en moeten ervoor zorgen dat de patiënt de nacht overleeft met een succesvolle behandeling.

Coöperatief Medisch Avontuur

Tijdens dit spannende spel duik je als team in de medische wereld. In Medical Mysteries ben je samen met de medespelers verantwoordelijk voor een patiënt die binnenkomt in het ziekenhuis. Het leven van de patiënt ligt in jullie handen. Met behulp van informatiekaarten en het maken van de juiste keuzes, is het jullie taak om symptomen te herkennen, de juiste diagnose te stellen en correct te behandelen.

Gelukkig heb je geen medische achtergrond nodig om dit spel te kunnen spelen. Het spel is ontworpen voor iedereen, van beginners tot ervaren spelers. Volg de aanwijzingen, voer de juiste tests uit, raadpleeg specialisten, maak de juiste behandelingsbeslissingen en gebruik je instinct!

Samenwerken, creativiteit en aandacht voor details vormen de basis voor Medical Mysteries. Het doel is om samen te werken om verschillende medische mysteries op te lossen en de patiënten te behandelen voordat de tijd om is. Waarbij teamwork, probleemoplossend vermogen en snel en logisch denken een belangrijke rol spelen.

Gameplay in drie fasen

Het spel bevat vier patiënten, met ieder een eigen ziektebeeld. Een patiëntcase duurt maximaal 60 minuten. Het spel is verdeeld in drie fasen die elk een uniek aspect van het medische proces belichten:

Fase 1: Onderzoek In deze fase onderzoeken spelers de mysterieuze medische symptomen van hun patiënten en bekijken ze hun medische geschiedenis om verborgen aanwijzingen te ontdekken. Dit vereist nauwkeurigheid, aandacht voor detail en een scherp oog voor patronen.

Fase 2: Diagnose Hier is teamwork essentieel. Spelers werken samen om de aandoeningen van de patiënten te diagnosticeren. Dit omvat het volgen van aanwijzingen, het uitvoeren van tests, het raadplegen van specialisten en het vertrouwen op je eigen intuïtie. Communicatie en samenwerking zijn cruciaal om tot de juiste diagnose te komen.

Fase 3: Behandel Nu komt het erop aan om de juiste behandelkeuzes te maken om de patiënten te helpen de nacht door te komen. Spelers moeten snel beslissingen nemen en effectieve behandelstrategieën implementeren. Na het behandelen van de symptomen is het tijd om de onderliggende oorzaak van de aandoening vast te stellen.

Alle patiënten opgelost? In september 2024 komt er een nieuwe variant met 4 nieuwe patiënten uit.

De uitdaging

Een van de meest opwindende aspecten van “Medical Mysteries” is de tijdsdruk. Elke patiënt heeft slechts een beperkte hoeveelheid tijd voordat de nacht voorbij is. Dit voegt een extra laag van spanning toe aan het spel en dwingt spelers om snel en efficiënt te handelen. Het is een race tegen de klok om levens te redden, wat zorgt voor een adrenalineverhogende ervaring.

Het Goede Doel: Steun aan het Sophia Kinderziekenhuis

Een ander prachtig aspect van “Medical Mysteries” is dat de aankoop ervan het Sophia Kinderziekenhuis ondersteunt. Door dit spel te kopen, draag je bij aan het belangrijke werk dat wordt verricht om zieke kinderen te helpen. Dit geeft een extra dimensie aan het spel en maakt het spelen ervan nog bevredigender.

Dit spel vind je hier.

Linda van Aken