Mediakit

Mamaliefde is, zoals anderen omschrijven, “een onuitputtelijke bron van ideeën”. Of je nu op zoek bent naar tips voor kwalitatief speelgoed, de feestdagen, knutselen, activiteiten met kinderen, uitjes en leuke vakantiebestemmingen. Je vindt hier van alles!

Niet voor niets vinden dagelijks duizenden moeders (en/of vaders, grootouders en professionals uit bijvoorbeeld onderwijs of kinderopvang) hun weg naar deze site. Daarnaast kom je andere mama-gerelateerde onderwerpen tegen van kinderwens en zwangerschap tot ze uit huis gaan. Samen met een team van geweldige auteurs delen we iedere dag de leukste inspiratie en handige tips.

Samenwerken?

Waarin Mamaliefde zich onderscheidt van de vele andere blogs, zijn de blogs die de diepte in gaan. Je zult hier niet snelle vluchtig geschreven, 300 woorden blogs aantreffen maar wel uitgebreide, langere blogs. Waarbij zowel objectieve feiten en kennis afgewisseld worden met persoonlijke accenten zodat het prettig leesbaar wordt. Dat is tenslotte de meerwaarde van een blog boven een statische site.

Aan de ene kant bied je de herkenbaarheid en voelen ouders zich ‘gehoord’ en vervolgens geef je ze ook handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. Dat is nog een stukje van de Pedagoog in mij. De focus ligt hem hoofdzakelijk in de seo-vriendelijke teksten die altijd hoog scoren in Google. Over het algemeen is Mamaliefde op de eerste pagina terug te vinden in Google en dat is dan ook regelmatig feedback dat je er niet om heen kan als je op zoek bent. Daardoor is de content niet alleen interessant op de korte termijn maar zeker ook op lange termijn.

Usp’s van Mamaliefde zijn: successfully completed the Yoast SEO for WordPress course!

  • De artikelen scoren heel hoog in Google, dus niet alleen direct, maar ook op langere termijn worden ze veel gelezen.
  • Ik draag zelf mijn site, zonder een hele redactie, en ben in principe zelf aanwezig bij events.
  • Indien nodig wordt er samengewerkt met een klein vast team van betaalde gastbloggers met kinderen van 0 tot 18 jaar.
  • De meeste artikelen zijn tussen de 1000 en 2000 woorden lang. Geen vluchtige korte kattenbelletjes dus.
  • Publicatie kan heel flexibel, indien communicatie goed verloopt, binnen een week.
  • Kan als mama lifestyle blog heel breed qua onderwerpen zonder doelgroep uit oog te verliezen.

Doelgroep

De doelgroep van Mamaliefde zijn met name moeders tussen de 28 en 45 jaar, zij weten al aardig wat ze willen, zijn wat meer gesetteld en kritisch in de dingen waar ze tijd voor vrij maken. Ze zullen niet klakkeloos alles lezen, maar zijn bewust op zoek en dan ook oprecht geïnteresseerd in wat ze lezen en daarnaar handelen. Of ze nu thuisblijfmoeder zijn / thuis werken of buitenshuis een carrière ambiëren; de kinderen staan op nummer 1 en daar hebben ze alles voor over.

Unieke bezoekers van de afgelopen maanden:

Hier vind je een pdf met de statistieken van de afgelopen maanden. Aanvullende demografische gegevens;
Geslacht: 79 % vrouwen & 21 % man / Leeftijd: 73,50% 25 tot 45 jaar / Locatie: 77% Nederland & 20% België

Facebook: 15.718 volgers
Twitter: 2.799 volgers
Pinterest: 26.458 volgers
Let op: Instagram wordt gebruikt voor eigen persoonlijke foto’s ook van de kinderen en daarom niet bedoeld voor samenwerkingen.

Tarieven

Het zal misschien opvallen dat er in deze mediakit geen tarieven vermeld staan. Dat klopt. In de praktijk blijkt een samenwerking altijd maatwerk te zijn en afhankelijk van de wensen en verwachtingen. Er zijn diverse mogelijkheden voor samenwerkingen. Deze zijn met name afhankelijk van de wensen en het doel van de samenwerking.

Tarieven hiervoor gaan in overleg en zijn afhankelijk van de wensen. Bij meerdere afnames is er een staffelkorting mogelijk. Andere verzoeken dan die hieronder staan? Stuur dan een mailtje. Bij interesse kan je altijd een mailtje sturen.  Dan komen we er vast wel samen uit!

Een sponsored story is een blog op Mamaliefde.nl. Als we het eens zijn over het onderwerp, levert jouw organisatie een compleet artikel aan. In het artikel kan één alinea specifiek opgenomen worden over jouw organisatie met link naar je website. Ook mag de naam van de organisatie in de inleiding van het artikel vermeld worden met link. Door te kiezen voor een sponsored story, geef je onze lezers een goede reden je website te bezoeken en tot conversie over te gaan.

Maar het effect reikt verder dan alleen websiteverkeer. Door regelmatig sponsored stories te plaatsen, versterk je jouw naamsbekendheid onder onze lezers en levert dit ook indirect een stevigere positie in de markt op. Om lezers naar jouw artikel te trekken, posten we dit standaard door naar onze social media (Facebook, Twitter en Google+). Wanneer je het artikel onder je eigen volgers op social media deelt, zal dit het effect versterken. Een sponsored story blijft op de website staan.

Door de koppeling met andere artikelen op basis van tags, blijft het artikel ook na lange tijd naar voren komen bij artikelen met vergelijkbare content. Ook zal hij door de SEO-optimalisatie blijven terugkomen in de zoekresultaten van Google. Hiermee is het effect niet van tijdelijke aard en werkt het nog lange tijd door.

Productpromotie

Een productpromotie  biedt de mogelijkheid om converterende leads naar je website te krijgen. Wij creëren content over jouw product, dienst of website door het te testen. De content is altijd eerlijk en vanuit ons oogpunt bekeken. Is jouw product, dienst of website goed, dan zal dit ook een goed en oprecht verhaal opleveren! Een verhaal dat geloofwaardig is voor onze lezers en hun daarmee sneller aanzet tot actie.

We publiceren de content en bepalen samen welke call-to-action in het artikel wordt  opgenomen om de lezer naar je website te trekken. Natuurlijk wordt het artikel geoptimaliseerd als het gaat om SEO. De review wordt doorgeplaatst naar Facebook, Twitter en na een periode ook op pinterest. We bieden ook mogelijkheden met Instagram. Win- en kortingsacties, gekoppeld aan de review, leveren hierbij over het algemeen het beste resultaat. Deze worden echter alleen tegen een vergoeding geplaatst.

Barter deal?

In sommige situaties staan we open voor barter deals. Hierbij geldt dat het product bij ons en onze lezers moet passen. In ruil voor één of meerdere producten kunnen wij een review schrijven en/of er aandacht aan besteden op social media. De omvang van PR voor het product hangt af van de waarde ervan. We gaan hier graag over in gesprek.

Om een passend voorstel te kunnen doen, ontvangen we graag een concreet aanbod. Omdat er veel aanvragen binnen komen kan ik snelle plaatsing niet altijd garanderen. Mocht er spoed op zitten betaal je hier in overleg een kleine vergoeding voor. Een product goed reviewen kost tijd. Indien een artikel naar meerdere bloggers wordt gestuurd kost het vinden van een unieke insteek extra tijd.

Blogtrips / events

Hoe kunnen wij nu beter een bestemming of activiteit promoten dan er zelf heen te gaan of aan deel te nemen? Door het ons zelf te laten ervaren, kunnen wij het enthousiasme nog beter overbrengen op onze lezers. Er wordt samengewerkt met gastbloggers zodat er activiteiten voor verschillende leeftijdscategorieën bezocht kunnen worden. Vooral omdat wij onze lezers voor, tijdens en na afloop van de trip meer kunnen meenemen in de beleving ervan door er op Twitter en Instagram extra aandacht aan te besteden.

Afhankelijk van de activiteit of omvang van de trip schrijven we één of meer artikelen over de bestemming. De artikelen worden gedeeld op Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest. In overleg kan er een videoverslag van de trip op YouTube geplaatst worden en op onze site en social media worden gedeeld.

Om een passend voorstel te kunnen maken voor de publiciteit die we aan een blogtrip kunnen geven, ontvangen we bij interesse graag een concrete aanvraag. Belangrijk hierbij is dat de bestemming of activiteit aansluit bij doelgroep van gezinnen met jonge kinderen. De condities voor deze reis / activiteit worden in overleg vastgesteld.

Linkruil

Let op: Voor Linkruil sta ik niet open en hoef je me niet te benaderen, ook niet voor abc-linkruil. Als je een link achterlaat in de reacties onder een blog heeft dit weinig nut aangezien deze no-follow zijn en worden ook verwijderd.

Testimonials

Vanwege het brede persoonlijke karakter van deze blog zijn er verschillende insteken mogelijk. In het verleden heb ik onder andere samengewerkt met;

Consumentenbond, Comm, Coolbue, Creadoe, Disney, Eurocamp, Hasbro, Kinder, Landal, Maxi-Cosi, Pearle, Sportcity, Sunny Cars, VisitSweden, Voedingscentrum, Zoover.

“Ik ga eerlijk zijn: toen we voor het eerst contact hadden, twijfelden we over een samenwerking. Van alle websites die ik had gemaild, vroeg jouw website de hoogste prijs voor een advertorial. Je engagement op je site en op sociale media trok ons uiteindelijk over de streep. Maar… het is die prijs dubbel en dik waard! Je bent professioneel, en je levert snel en uitstekend werk. Ik ben heel tevreden met het artikel. Het was echt een plezier om met je samen te werken!” Jana van Vakantiehuizen Spanje

“En ik ben enorm blij dat je bent gaan bloggen! Ik leer veel van je, haal inspiratie bij je vandaan en daarnaast ben je ook nog eens een leuke meid om gezellig mee te kletsen :) ” Nicole van Meisje-Eigenwijsje

“Wat ik vooral heel sterk vind is dat je meerdere keren per dag een goed artikel neerzet! Ik heb zelf een fulltime baan buiten de deur, dus ben stiekem jaloers op de tijd en ruimte die je hebt om (tussen het moederen door) aan je blog te werken. Ga zo door!” Karin van Omagazijn

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij jou steeds terugkom voor de kwalitatief consistent goede artikelen. Thumbs up want dat houden niet veel blogs vol.” Madelon van Waymadi

“Ik ontmoette eindelijk Linda van Mamaliefde, heel leuk om haar nu in het echt te zien. Ze is in het echt net zo aardig als online :).” Maike van Juf Maike

“Ik was gisteravond nogal gestrest en vond echt even een rustpuntje in Linda haar blogs, allereerst heb ik de oorzaak van de stress aangepakt (die van me afgestoten)” Marrie

“Bedankt voor je post, dit bedoelen we nou met een post op een natuurlijke manier schrijven. Echt top gedaan!” Manon van PubNxt

“Je artikel ziet er super uit, dankjewel! Altijd zo leuk om die uitgebreide verslagen van jou te lezen, alsof de lezer er echt bij is :-)”  Chantal van Cherry Picker

“Bij jou zien we dat het engagement erg hoog ligt en jij op een heel persoonlijke manier jouw volgers aanspreekt.” Dorit van Bloggers Network

“Echt in een woord, wauw! Dit noem ik pas een recensie en hier kan menig blogger wat van leren en die foto’s zijn superleuk! Het is meer dan goed en wij gaan dit zeker delen op onze Facebookpagina.” Sandra van PR4You

“Wat een superleuk artikel. Dit is precies wat mijn klant fijn vindt, haha!  Ik denk dat wij in de toekomst nog veel leuke acties kunnen opzetten.” Birgit van FS Agency

“Heel goed gedaan! Ik heb een aantal artikelen op je website gelezen, en jouw blog springt eruit: erg interessant en een schat aan informatie.” Tanja van Kaya Sieraden