Een dagje Madurodam? Ondanks dat het weer er in eerste instantie geen zin in had afgelopen weekend, hadden wij dat wél! Wat fijn dat we (ik, Sonja van twINSTYLEblog, mijn twins én mijn man) voor Mamaliefde de nieuwe attractie in Madurodam mochten bezichtigen, en dat mijn man vrij kon nemen. In het weekend werkt hij veel, dus een dagje erop uit met zijn vieren in plaats van het geregelde met zijn drieën is een fijn vooruitzicht. Een keer niet mijn beide ogen ieder een andere kant uit sturen om mijn kleuterduo te volgen. En ik moet eerlijk zeggen; ondanks dat manlief erbij is tijdens een uitje, gebeurt dit nog; ik ben nu eenmaal een slechte loslater en zou het liefst onzichtbare riemen omdoen zodat ik niet achter ze aan hoef te rennen. Gelukkig ging het harstikke goed en kon ik oprecht tussendoor ook genieten ;-)

Een trip down memory lane in een nieuw jasje

Als ik aan Madurodam denk, denk ik aan vroeger. Echt nostalgie; rennen achter de treintjes aan, een dubbeltje gooien in de kermis zodat deze in beweging kwam, de autoweg volgen. Hoewel dat eigenlijk het enige is wat ik me kan herinneren, waren alleen de treintjes die door heel Madurodam reden voor mij al voldoende om ‘smitten’ weer thuis te komen.

Trip down memory lane was het ook door nog op de zelfde plek Madurodam binnen te komen, maar daar houd de overeenkomst toch wel op. Wat is het een stuk gemoderniseerder geworden in die 20 (haha, * kuch* 30…) jaar. Er is zó veel veranderd! En dat is Madurodam ten goede gekomen. Het is up to date, helemaal leuk voor de belevingswerelden van 2018. Een hoop interactieve spellen zijn ingezet die je kan doen door middel van het interactieve pasje. Het werd letterlijk meer ‘beleven’.

Het maken van een 360 graden figuur vonden de twins in eerste instantie niks, omdat ze toen ze voor hun beleving in een raket stonden en niet precies wisten wat ze deden, behalve foto’s maken (en met mijn kidsfashionblog is ze dat verre van vreemd ;-)), maar toen we de avond thuiskwamen en ze de 3D-beelden voorbij zagen komen, vonden ze het te gek! De dubbeltjes zijn veranderd in tien-centjes, maar dat deert de pret niet; zelfs een Marsje konden de twins ermee tevoorschijn toveren. Wow, dit hadden ze tw… dertig jaar geleden mogen hebben!

Versla de Waterwolf!

Ook zijn er veel meer moderne gebouwen gekomen en alles aangepast aan deze tijd. Waar ik het vroeger wel een beetje als ‘oubollig’ en ‘outdated’ kon bestempelen, is daar nu niks meer van terug te zien. En attracties. De Waterwolf viel door het gebouw in eerste instantie niet op, we moesten aanwijzingen krijgen om het prachtige oude gebouw te etiketteren als dé attractie.

Toen we binnen in het gebouw waren, was wel duidelijk dat dit de attractie was. Een enorme stoommachine staat in het midden, en neemt je terug naar Nederland in de 19de eeuw, waarin Nederland probeert alle rivieren en meren droog te leggen. De grootste uitdaging was het Haarlemmermeer, en in de attractie is het aan ons om dit voor elkaar te boxen. Of draaien.. Puntje voor mijn angst-voor-donker-hazen. In de eerste minuten hielden ze hun adem in en eerlijk; ik vond het ook best spannend. Wat hebben ze dit realistisch nagemaakt zeg! Maar toen kwam het leukere deel; de kids mochten meehelpen met het bedienen van de stoommachine, en hey, wat denk je; het is ze gelukt! Gelukkig…

Madurodam

Madurodam was een topdag voor ons, we hebben er een heerlijke zonnige middag doorgebracht, de kinderen -en wij!- hebben onze ogen uitgekeken. Een ervaring rijker, en mooi om met het hele gezin te hebben mogen ervaren. Echt een aanrader voor het hele gezin! En had ik al gemeld dat ze het hele jaar geopend zijn? Veel plezier!

Lees ook

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)