Al een tijdje geleden kreeg ik van Loverock een aantal producten toegestuurd. Loverock is een merk dat verzorgingsproducten maakt voor kinderen op natuurlijke basis. Sinds een jaar let ik daar steeds meer op. Kinderhuidjes zijn tenslotte veel kwetsbaarder dan de huid van een volwassene. Ik kreeg de badschuim en een een drietal mini’s in een handig toilettasje. De afgelopen tijd heb ik de producten uitgebreid gebruikt. Tijd dus voor een review om mijn ervaringen met jullie te delen. Vanaf het moment dat je de producten uit de doos haalt ben ik fan van de geur. De producten hebben toepasselijke namen met love, rock en pure er in. Allemaal eigenschappen die bij dit merk horen.

De kinderen gaan regelmatig in bad, ben zo blij dat we een huis hebben gekocht met bad er in. Uitkleden, kraan aan, kinderen in bad even wachten en ze zijn ‘vanzelf’ schoon gespeeld. Van het badderen worden ze ook nog eens heerlijk rozig, dus vallen ze daarna lekker snel in slaap. Het haren wassen wordt niet altijd even gewaardeerd, maar dat hoort er ook bij. Even door de zure appel heen bijten, dan kunnen ze daarna weer heerlijk spetteren. Ik blijf dat trouwens wel altijd bijzonder vinden, want haren wassen vind peuter vaak drie keer niets. Terwijl ze wel kan ‘zeuren’ of ze alsjeblieft onder de douche mag staan. Inclusief natte haren en water in haar ogen…Dat zal wel aan mij liggen.

Rock the Bubbles

Het badschuim met de toepasselijke naam Rock the Bubbles hebben we eerst een paar keer thuis uitgeprobeerd. De heerlijke zachte geur die ik rook toen ik de doos open maakte ruik je ook als je de fles opent. Erg fris, zonder zeep gemaakt met een kleine zoete toon van avocado olie, duindoorn en aloë vera die de huid verzorgen. Ik gebruik iedere keer maar een klein beetje. Als je daarvoor zelf in bad bent geweest met badolie zit dit in een laagje nog op het bad en komen er vrij weinig bubbels te voorschijn. Dit komt doordat er geen gebruik is gemaakt van agressieve sulfaten zoals SLS en SLES,parabenen of andere kunstmatige stoffen die in andere badschuim producten voor veel schuim zorgen. Na een paar keer zonder badolie in bad te zijn geweest ontstond er wel wat schuim. Helemaal feest werd het toen we het badschuim hadden meegenomen in het bubbelbad van oma en opa. Het was eerst even wennen met die stralen aan, maar al snel hadden ze de grootste pret en werden de leukste schuimmonsters gecreëerd.

Love your Skin

Na het badderen is het natuurlijk ook fijn om je huid goed te verzorgen. Zodat het zachte kinderhuidje ook heerlijk zacht blijft. In deze geschenkverpakking Love Your Skin, een schattig etuitje, zitten drie miniverpakkingen die ideaal zijn om mee te nemen op reis. Zo heb je alles bij de hand, zonder grote zware flessen mee te hoeven nemen. Het gaat om de mini’s Love Pure Skin gezichtscrème, Rock my Body bodylotion en Rock Fresh hair & body wash. Gezichtscrème gebruik ik bij de kinderen niet zo vaak. Of eigenlijk alleen als er echt rode plekjes of andere oneffenheden zijn. Dan wil ik vaak ook wel voor een ander natuurlijk smeerseltje gaan zoals op olijfbasis met werkzame stoffen. Deze crème voelde echter vrij zacht aan en was makkelijk uit te smeren. Het werd ook vrij snel opgenomen door de huid. De bodylotion is erg fijn in gebruik, dan is het jammer dat het maar zo’n klein tubetje is. Daar zou je veel meer van kunnen gebruiken. Datzelfde geldt voor de hair & body wash. De combinatie van shampoo en douchegel is erg fijn, zeker voor onderweg. Zo wordt je kindje in een keer lekker fris na het douchen.

Meer informatie vind je hier.

Gebruik jij ook natuurlijke producten voor je kind?

Lees ook

Linda van Aken