Na de vakantie doorgebracht te hebben bij het Lago Maggiore in Italië hebben we een mooie reis gemaakt via Liechtenstein en langs Innsbruck naar Lofer, Oostenrijk. We houden van de bergen dus brachten daar onze tweede week door.

Liechtenstein

Voor de reis van Italië naar Oostenrijk hadden we een mooie route uitgestippeld langs Liechtenstein, waar we bij de MacDonalds gingen lunchen. In het centrum van Vaduz zelf was het veel te druk om de auto kwijt te kunnen. Om daar te komen moesten we via de St. Bernardpas. Erg fijn als je voor het eerst met een vouwwagen, op de snelweg rijdt die opeens overgaat in de pas met haarspeldbochten zonder aankondigingen of parkeerplaats. Bij de eerste de beste (halverwege) heb ik het stuur overgegeven en konden we even genieten van het uitzicht. Avond eten deden we in de stad Innsbruck. Ook hier was het erg lastig parkeren met de vouwwagen, dus hebben we bij een supermarkt boodschappen gedaan en in het gras gepicknickt. Wel hebben we wat gezien van de omgeving en het Olympische dorp.

Camping Grubhof St. Lofer

Via het internet hadden we een mooie camping Grubhof gevonden die mooi uitzicht bood op de bergen. Ze hadden er een ook een leuke speeltuin voor de kinderen en vanaf daar kon je mooi wandelen.

Lamprechtshohle

De eerste dag regende het, dus gingen we met de auto de omgeving verkennen. Zo kwamen we bij deze grotten aan. Daar waren we lekker droog. En door de regen waren de ondergrondse watervallen nog spectaculairder.

Lofer Almenwelt

Met de Lofer vakantiekaart konden we met de kabelbaan de bergen in. Voor de wandelingen moet je echter nog een lange wandeling maken. Wel hadden ze er een leuk restaurantje waar we heerlijk van de zon konden genieten. Lekker luieren in een ligstoel. En met papa in de speeltuin. Na afloop toch een kleine wandeling gemaakt, zelfs onze dreumes heeft een paar stapjes gezet.

Lofer Steinbergbad

In het dorpje was er ook een openluchtzwembad. Naast het kinderbadje was er ook een groot zwembad met whirlpools en glijbaan, een wildwaterkreek en een speeltuin en ander vermaak. Vooral het peuterbadje en een ‘natuurbron’ werden druk bezocht. Heerlijk spetteren en spatten.

Vorderkaserklamm

Ook bij de Vorderkaserklamm hebben we een mooie wandeling gemaakt. Door deze spleet in de rotsen lopen er meerdere trappen die het water volgen. Boven heb je een mooi uitzicht op de watervallen en kan je via het bos weer terug. Erg handig zo’n draagzak.

Salzburg

Op ongeveer een half uurtje rijden vond je de stad Salzburg. Een heerlijke stad voor een mooie citytrip. Vooral de tuinen bij het paleis waar ook Do, Re, Mi uit de Sound of Music is gefilmd was een mooie locatie. Evenals de oude ruïne met uitzicht over de stad.

Uit eten

Maria Hemelvaart wordt hier groot gevierd, dus waren de winkels dicht. Aangezien we geen boodschappen hadden gedaan, moesten we wel gaan uit eten. Vervelend hoor… Onze dochter kon de knudeln wel waarderen, in ieder geval tot ons pleegkindje dat ook mee was, haar een patatje had gegeven. Dat werd delen.

Werfen

Dat papa fan is van de Middeleeuwen is wel duidelijk. Een bezoekje aan dit belevenis museum kasteel kon natuurlijk niet ontbreken. Na een rondleiding door het kasteel en gespeeld te hebben op de binnenplaats hebben we genoten van de roofvogelshow. Waarvan de vogels dwars door het publiek vlogen, eentje landde vlak voor de ogen van onze dreumes. Maar was te snel weg om op de foto te zetten.

Golling

Op de terugweg reden we langs de watervallen van Golling. Mooi deze foto waar onze zoon er toch een beetje bij is. Is toch niet niets zes maanden zwanger en dan zo’n actieve vakantie. Gelukkig had ik er nauwelijks last van en over het algemeen energie voor tien. Op het op tijd naar bed gaan na dan.

Na hier een weekje vertoefde te hebben was het weer tijd om naar huis te gaan. Het plan was om onderweg in Duitsland te overnachten. Vanwege enorme files zat dit er niet echt in, dus na München hebben we op de kaart een route uitgestippeld. In plaats van de weg volgens de tomtom, die iedereen volgt. Ja, het was ietsjes om, maar scheelde qua tijd maar vijf minuten. En dan alleen nog als je de files niet meetelt. Al snel besloten we gewoon door te rijden en kwamen we om twee uur midden in de nacht aan. Gelukkig konden we daardoor twee dagen bijkomen en wassen voor we naar Texel vertrokken om het pensioenfeestje van opa te vieren.

Meer informatie vind je hier.

Zijn jullie al eens in de zomervakantie naar Oostenrijk geweest?

Lees ook

Linda van Aken