Skip to Content

Little Creations; weer gezellig samen knutselen

Little Creations; weer gezellig samen knutselen

Na de trend van de boxen met verzorgingsproducten en kleding worden ook de boxen met knutselmaterialen zoals deze van Little Creations steeds populairder. Toen ze nog jong waren heb ik ook heel veel met ze geknutseld, maar de laatste tijd merk ik dat dat toch minder wordt.

Niet dat de kinderen dat niet meer willen, althans in ieder geval knutselt onze oudste dochter erg graag en volgt ze dit jaar ook een cursus met kunstlessen, waarbij ze diverse technieken en methoden kunnen uitproberen.

Toch zit ik er niet altijd op te wachten omdat je eerst de voorbereiding hebt om de materialen te regelen en na afloop met opruimen. Ook zijn er zoveel ideeën dat ik soms wel eens twijfels heb over het verschil tussen ‘pinterest perfect’ en realiteit.

Toen ik werd gevraagd om deze box te proberen was ik wel erg nieuwsgierig; het grootste voordeel is dat je een handige stap voor stap uitleg krijgt over hoe je iets moet maken en alle materialen die je nodig hebt aanwezig zijn.

Little Creations

De box wordt met de postbode bezorgd, toen dochter de doos zag wilde ze hem gelijk open maken. In de doos zitten drie zakjes met een nummersticker die overeenkomt met de a4-tjes met de stap voor stap uitleg. Je kan dus eerst kijken wat je wil maken voordat je alle zakjes open maakt.

Daarnaast is het voordeel dat je niet een grote doos vol met losse materialen nodig hebt, maar echt gesorteerd per knutselwerk. Het zijn echt drie hele verschillende knutselprojecten met verschillende materialen.

Heel leuk is dat ze alledrie passen bij de herfst die deze maand is begonnen, zo sluit het goed aan bij de seizoenen. De box is gevuld met met duurzame ingrediënten van Europese producenten, die veilig zijn te gebruiken vanaf 3 jaar.

Het idee van Little Creations is dat dit samen knutselen zorgt voor een moment van quality time tussen kinderen en ouders.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik wel er naast aan tafel zat, maar haar zoveel mogelijk zelf heb laten lezen (altijd goed om te blijven oefenen) en te knutselen. Zodat het ook echt haar project en eindresultaat wordt.

Althans, bij het vogelhuisje was dat geen probleem. Bij de foamklei vond ik zelf toch ook wel erg leuk om te doen, dus heb ik er toch een beetje aan ‘getweakt’. Ook al vind ik het erg belangrijk dat de kinderen zelf knutselen en dat het geen pinterest perfect knutselwerkjes hoeven te worden.

Original of thema box

Er zijn verschillende boxen; zo heb je de original box die geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar of vanaf 6 jaar die inspeelt op de thema’s gedurende het jaar en je hebt de speciale thema box. Die is deze maand gericht op Halloween en griezelen.

De tarieven van deze boxen zijn gelijk. Daarnaast zijn er basis producten die je kan aanschaffen zoals een placemat om op te knutselen, kwastje en schaar.

Aan de slag

Little Creations; weer gezellig samen knutselen - Mamaliefde

En dan is het natuurlijk tijd om aan de slag te gaan. In de box die wij hebben ontvangen zaten drie verschillende knutselprojecten;

Vogelhuisje

Little Creations; weer gezellig samen knutselen - Mamaliefde

Met behulp van ijsstokjes ga je aan de slag om een vogelhuisje te maken. Bij dit knutselwerkje ben je vooral aan het plakken en verven. Heel leuk ook zo om iets te maken wat je in principe ook zou kunnen gebruiken. We hebben het bakje met de zaadjes buiten neer gezet en in plaats van vogeltjes groeit er nu een heel gezellig minituintje!

Vossenmasker

Little Creations; weer gezellig samen knutselen - Mamaliefde

Voor dit knutselwerk ga je aan de slag met foamklei, dit is een speciale variant van klei die wat lichter is en bestaat uit heel veel foamballetjes die door een lijm bij elkaar worden gehouden. Met deze klei bedek je een vossenmasker, stiekem vond ik het wel erg leuk om hierbij te helpen en bijvoorbeeld de wangetjes wat meer te modelleren.

Het voorbeeld is erg duidelijk dus dochter kon het eigenlijk gewoon prima zelf! Nadat we het masker een dag hadden laten drogen was de klei relatief hard geworden en kan je het ook echt dragen. We hadden zelfs nog wat klei over voor een andere keer.

Herfstboom

En natuurlijk mag de kale boom in de herfst niet ontbreken in dit themapakket. Hiervan heb ik geen foto van maar hiervoor wordt gebruik gemaakt van chenille en vouw je als het ware de draden zo zodat er een hele gezellige boom ontstaat. Leuk bijvoorbeeld voor in een themahoekje.

Nu hebben we thuis een bakje met chenille maar blijft het vooral bij armbanden en kettingen maken, dus dit inspireerde gelijk om dit materiaal ook op een andere manier te gebruiken.

Linda van Aken