Uitjes met kinderen

 

Er zijn enorm veel leuke uitjes met kinderen ongeacht hun leeftijd Nederland. En het is altijd leuk om weer nieuwe dingen met je kind te ondernemen. Ben je ook op zoek naar de mooiste pareltjes met onbekende uitjes in de natuur of ga je toch liever op de culturele tour naar een voorstelling of museum, lekker actief of naar een zwembad of vol entertainment en speelplezier in een attractiepark. Wij hebben ze voor je verzameld! Klik vooral door voor de beste tips!

Uitjes per provincie & stad

Lees ook: Amsterdam met kinderen
Lees ook: Utrecht stad met kinderen
Lees ook: Texel met kinderen
Lees ook: Veluwe met kinderen

Lees ook: Drenthe met kinderen
Lees ook: Flevoland met kinderen
Lees ook: Friesland met kinderen
Lees ook: Gelderland met kinderen
Lees ook: Groningen met kinderen
Lees ook: Noord-Brabant met kinderen
Lees ook: Limburg met kinderen
Lees ook: Noord-Holland met kinderen
Lees ook: Overijssel met kinderen
Lees ook: Utrecht met kinderen
Lees ook: Zuid-Holland met kinderen
Lees ook: Zeeland met kinderen

Goedkope en gratis uitjes met kinderen

Op stap met het gezin is altijd leuk, alleen is het gemiddelde pretpark of de dierentuin best aan de prijzige kant. Afgezien van de acties die er ieder jaar weer zijn bij verschillende supermarkten, zijn er ook een behoorlijk wat uitjes waarbij je gratis of minder dan 10 euro per persoon kwijt bent. Je vindt ze overzichtelijk per provincie.

Lees ook: Goedkope uitjes Nederland
Lees ook: Gratis uitjes en activiteiten Nederland

Lees ook: Mooiste plekken bucket-list Nederland
Lees ook: Uitjes met kinderen

Uitjes voor diverse leeftijden of ‘groepen’

Uitjes met baby

Lees ook: Uitjes met baby; wat te doen uitjes en dingen voor dagje uit met baby tot 1 jaar.

Uitjes met peuters

Lees ook: 100 uitjes met peuters

Uitjes met tieners & Pubers

Lees ook: Uitjes met tieners & pubers

Ouder kind uitjes

Lees ook: Vader dochter uitjes
Lees ook: Moeder zoon uitjes
Lees ook: Vader zoon uitjes
Lees ook: Moeder dochter uitjes
Lees ook: Zussenuitjes

Relatie

Lees ook: Date night ideeën
Lees ook: Romantische uitjes

Natuur uitjes met kinderen

Lees ook: Uitjes in de natuur met kinderen
Lees ook: Mooiste natuurgebieden Nederland met kinderen

Speelbossen

Echt een aanrader met kinderen van alle leeftijden, dus ook de jongsten, zijn speelbossen. Dit zijn plekken in de natuur waar een aantal speelelementen zijn samengebracht. De meesten zijn gratis te bezoeken en prima te bereiken. De ene keer loop je een soort wandeling door het bos van speelplek naar speelplek en de andere keer is het gecentreerd op een plek.

Vaak zijn de speelelementen gemaakt van natuurlijke materialen; of verwerkt in het landschap zoals een boomhut, een tunnel, een aantal touwbruggen of stapstenen en een andere keer is er met hout ook echt een speeltuin opgezet en zijn er een paar glijbanen. Tegenwoordig heb je ook een aantal belevenisboerderijen waar je kind ook dieren kan voeren. Tip: Neem wel schone kleding mee, want grote kans als je kind aan het spelen is hij of zij niet schoon blijft. Want alleen al het spelen met zand en/of water is al een succes!

Lees ook: Speelbossen en natuurspeeltuinen Nederland

Pluktuinen

Lees ook: Pluktuinen Nederland

Bossen

Lees ook: Mooiste bossen Nederland

Meren & plassen

Lees ook; Mooiste meren & plassen Nederland

Eilanden

Lees ook: Mooiste eilanden Nederland

Zand & Strand

Heerlijk spelen in de grootste zandbak van het land… Een emmertje en schepje mee om te spelen. Af en toe een beetje water halen, aan de hand van mama en daarna weer lekker verder bouwen aan je kunstwerk. Of op zoek gaan naar schelpjes. Niet alleen op zonnige dagen, maar het hele jaar door is dit een aanrader met kinderen. In de zomer heerlijk in zwemkleding, en in de winter lekker warm aangekleed even uitwaaien. Naast het strand zijn ook de duinen vaak heel geschikt om door te wandelen. Niet alleen aan zee, maar ook rondom meertjes zijn er vaak stranden te vinden waar je heerlijk een plekje kan zoeken. Eten en drinken mee en de dag vliegt voorbij.

Lees ook: De leukste stranden van Nederland
Lees ook: De leukste zandverstuivingen en duinen in Nederland

Met dieren

Kinderen houden van dieren, ze vinden het geweldig om hier naar te kijken. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn; van jongst af aan intrigeren ze al En vinden ze het heerlijk om ernaar te kijken of ze zelfs te voelen.

Lees ook: Overnachten tussen de dieren

Kinderboerderij

Voor leuke dieren uitjes hoef je niet altijd ver weg; zo vindt je overal in iedere stad of dorp wel een kinderboerderij, hertenkamp of ander kleinschalige dierenweide. Bij veel kinderboerderijen mag je ook het verblijf in om ze te knuffelen of helpen met voeren.

Lees ook; De leukste kinderboerderijen in Nederland, met speeltuin, de grootste leuk uitje voor peuters en kleuters

Dierentuinen

Worden ze ouder dan zijn dierentuinen altijd een aanrader; hier vindt je de dieren die je anders alleen in boeken of op tv ziet in het echt. In Nederland zijn er echt een aantal hele gave parken waar ze alle ruimte krijgen en ook de leefomgeving zo natuurgetrouw wordt nagebootst. Daarnaast zijn er parken waar je op safari kan, met prachtige tuinen of tegenwoordig zelfs met achtbanen.

Lees ook: Dierentuin Nederland met kinderen

Dino parken

Is je kind fan van dinosauriërs dan zijn de dino uitjes een aanrader. Niet alleen met thema dino parken, maar ook een dino museum, dino golfbaan, landgoed en nog veel meer!

Lees ook: Dino uitjes Nederland; dinopark, dinosaurus museum, tentoonstelling en evenementen met kinderen

Kinderparken

Een heel grote speeltuin met heel veel extra’s. Ideaal om als hele familie hier een dag met de kinderen door te brengen.

Pretparken

Lees ook: Kinderpretpark Nederland
Lees ook: Pretparken open in de winter

Speeltuin

Lees ook: Speeltuinen Nederland

Miniatuurparken

Lees ook: Miniatuurparken Nederland

Overdekte uitjes

In Nederland schijnt helaas niet altijd de zon en is het helaas met enige regelmaat slecht weer zodat het regent of het koud is. Dan is het fijn als je kan genieten van een overdekt uitje. Zeker tijdens een vakantie, na een paar dagen binnen te hebben gezeten is het wel fijn om dan eens op pad te gaan. Maar ja, buiten spelen is ook niet altijd even handig. Daarom dit overzicht van leuke, overdekte uitjes & indoor activiteiten met kinderen. Handig gesorteerd per provincie!

Lees ook: Overdekte uitjes met kinderen
Lees ook: Indoor activiteiten met kinderen

Binnenspeeltuin

Een middagje klimmen, klauteren, glijden en springen vinden veel kinderen nog superleuk om te doen. Zeker tot een jaar of 10 scoort dit altijd wel hoge ogen. Naar mate ze ouder worden, zullen ze veel kritischer worden maar zijn er ook speciale indoorspeeltuinen met bijvoorbeeld een lasergamebaan of een jumphal.

Lees ook: Leukste binnenspeeltuinen Nederland

Lego

Lees ook: Lego uitjes & winkels Nederland

Musea voor kinderen

Een museum bezoeken is leerzaam, ontspannend en biedt altijd voor kinderen iets extra’s aan. Het is dus echt niet meer zo saai als dat je vroeger misschien kan herinneren. Naast de populairste musea zoals NEMO Science Center in Amsterdam en het Continium Discovery Center in Kerkrade zijn er nog veel meer interessante musea voor diverse leeftijden.

Tip: je kunt de museumjaarkaart aanschaffen. Dan kun je extra voordelig naar musea of van korting profiteren. En kan je kind lid worden van museumkids om zelf ook musea te evalueren.

Lees ook: De leukste kindermuseum Nederland
Lees ook: Vervoer uitjes & musea

Openluchtmuseum

Lees ook: Openluchtmusea Nederland met kinderen

Interactieve uitjes

Lees ook: Interactieve uitjes met kinderen

Bezienswaardigheden

Lees ook: Historische plekken en bezienswaardigheden

Molens

Lees ook: Molens in Nederland

Stoomtrein

Lees ook: Stoomtrein Nederland

Uitkijktorens

Lees ook: Uitkijktorens Nederland

Doolhof Nederland

Lees ook: Doolhof Nederland

Leerzame en educatieve uitjes

Lees ook: Leerzame educatieve uitjes met kinderen

Actieve uitjes

Lees ook: Sportieve uitjes met kinderen

Als je denkt dat je voor een sportief uitje naar de Ardennen moet dan heb je het mis. Ook in ons eigen land is er genoeg te doen voor de sportliefhebbers. Er zijn vele klimbossen, speeltuinen en kindergolfbanen, wandeltochten, fietstochten en pluktuinen. Bij goed weer zijn e