Als gezin met pubers zit je soms wel met je handen in het haar hoe je nu een leuk dagje weg kunt aqregelen. Want waar maak je ze nog blij mee en wat is er interessant genoeg voor ze om nog met pa en ma mee te willen gaan? Eigenlijk helemaal niet zo moeilijk: want veel dingen die jij leuk vindt, vindt je puber ondertussen ook leuk. Kom uit die speeltuinmodus en zeg nou zelf: wat vond jij leuk op die leeftijd? Wedden dat het helemaal niet veel verschilt van wat je nu nog leuk vindt? Dus eigenlijk is een uitje met je pubers ook stiekem een leuk uitje voor jou…
Om toch meer inspiratie te geven, hier een stel leuke ideeën waar jullie heerlijk met elkaar van kunnen genieten!

Pretparken

Walibi Holland

Spannend en groots en vooral veel achtbanen. Veel pubers smullen al bij het idee. Walibi Holland is er een voorbeeld van. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat, zullen we maar zeggen. Waar sommige attractieparken niet meer echt leuk zijn voor onze pubers, is Walibi nu juist leuk!

Efteling

Ook de Efteling is een voorbeeld van een park wat ook/juist voor de grote jongens en meiden leuk is. En als ze dan stiekem toch ook die sprookjes nog wel willen zien, zeg jij uiteraard niets! Ga je alleen van attractie naar attractie, of bezoek je ook nog bepaalde voorstellingen?

Laser gamen en andere schietzaken

Laser gamen, paintballen of airsoften: drie varianten, waarbij het allemaal draait om de soldaat/held uithangen en de tegenpartij uit te schakelen door middel van schieten. Let wel even op, want op sommige varianten zitten leeftijdsbepalingen. Zo kan je meestal pas airsoften vanaf 18 jaar. Er zijn wel banen waar het eerder kan en waar het spel is aangepast, zodat het minder hard gaat. Bijvoorbeeld in De Uithof in Den Haag.

VR-party

Een VR-party kun je op meerdere plekken houden. Beleef de meest opwindende avonturen door een VR-bril op te zetten en heb met elkaar de grootste lol!

Sportief

Klimparken

Er komen er steeds meer: klimparken. Veel parken hebben meerdere niveaus waar je uit kan kiezen en zo kan praktisch iedereen hier wel aan mee doen. Een overzicht van outdoor klimparken vind je bij Kiddowz.

Karten

Samen lekker rondscheuren in een kart. Zoon blij, papa ook…maar kijk maar uit, want de dames in het gezelschap halen jullie misschien zomaar in! Tim en Tom, je kent ze vast wel, schijnen de grootste kartbaan te hebben… Maar op veel plekken kan je ze (in een kleiner formaat dan dus) ook vinden!

Jumphal

Lekker een middagje springen of freerunnen scoort ook altijd hoge ogen. Ze kunnen dan letterlijk hun eigen grenzen opzoeken en nieuwe kunstjes oefenen.

Skiën of snowboarden

Lekker een dag doorbrengen in de sneeuw kan in Nederland in diverse skihallen. Niet afhankelijk van het weer zijn en toch lekker in de sneeuw bezig zijn. Sommige hallen bieden ook ander sneeuwpret aan, zoals met een tube de helling af. Ben je ervaren en ga je zelf naar beneden of wil je les? Grote lol en daarna nog even lekker bijkomen achter een bord friet…of gewoon met een warme chocomel natuurlijk.

Een duidelijk overzicht vind je op skihal.com.

Schaatsen

Uiteraard kan je als Hollander ook kiezen voor de ijzers in plaats van de latten…Schaatsbanen vind je er in allerlei soorten en maten, zeker in de winter! Ga je voor snelheid op de buitenbaan, pirouetten draaien op de binnenbaan of voor de gezelligheid van een kleine baan? Voor ieder wat wils en kun je niet zo goed schaatsen? Nou en, dan leer je het toch gewoon achter een pinguïn…

Waterskiën of wakeboarden

De lange latten wel onder, maar dan over water heen? Of ga je voor een wakeboard? Laat je trekken door een kabelbaan en zoef het water over. Of je gaat ervoor om achter een boot aan te gaan, natuurlijk. Waterskiën of wakeboarden is een heerlijke bezigheid op het water en geeft je puber een leuke uitdaging. Natuurlijk doe je zelf ook mee!

Subtropisch zwemparadijs

Voor sommigen zal het prima zijn om naar een gewoon zwembad te gaan, maar meer succes zal je toch echt scoren met een dagje naar een subtropisch zwembad. Het liefst met spannende extra’s, zoals een wildwaterbaan, een glijbaan met tubes of sensationele glijbanen. Al het vertier in zo’n bad is zeker goed voor een hele dag lekker er uit zijn en gewoon genieten. En wat ook heerlijk is: pap en mam kunnen mee het water in of lezen lekker een boekje op de kant. Moet je kind wel goed kunnen zwemmen, natuurlijk…

Lees ook: Subtropische zwembad & zwemparadijs Nederland

Escaperoom

De escaperooms vliegen je tegenwoordig om de oren, maar ze zijn zo divers dat dat helemaal niet erg is. Kies er één die past bij jullie en de leeftijd van de kinderen. Lekker spannend en echt een ‘teamuitje’, waarbij je als gezin eens lekker samen bezig bent. Soms lopen er zelfs acteurs rond of loop je rond in een echte gevangenis. En de uiteindelijke opdrachten om te ontsnappen zijn ook al heel divers. Moet je op zoek naar spullen, raadsels oplossen of zelfs sportief opdrachten voltooien? Hier was in een oud bankgebouw een escaperoom gemaakt, inderdaad met een bankoverval als onderwerp (helaas kreeg het gebouw een andere functie en moest de room verdwijnen…).

Prisonescape

In Breda hebben ze er helemaal een spektakel van gemaakt en loop je maar liefst drie uur rond in een echte gevangenis, waarbij acteurs een theaterstuk opvoeren. En jij speelt hier gewoon in mee… je wordt behandeld als een gevangene en moet proberen om te ontsnappen. Zinderend…Weliswaar moet je 18+ zijn, maar goed, ook met die heel grote gasten is het leuk om samen iets te doen, toch?

Met meiden de modewereld induiken

Worden je meiden groot en willen ze meer met make-up of kleding doen? Zoek eens naar leuke workshops of neem ze eens mee naar een ladies night. Natuurlijk even opletten wat de minimumleeftijd is. Maar er is genoeg te vinden op het gebied van make-up, make-overs of kledingzaken.

Lees ook

Wil Cats
Volg me via:
Laatste berichten van Wil Cats (alles zien)