In mei is het dan ‘eindelijk’ zo ver en gaan de deuren van het LEGOLAND Discovery Centre in Scheveningen open. Dit overdekte themopark staat volledig in het teken van de bekende LEGO-steentjes! Na de vestiging net over de grens in Duitsland bij Oberhausen is er dan ook een vestiging in Nederland te vinden. We hebben er even op moeten wachten; maar dan is het toch echt zo ver. 

LEGO® giraf

De skyline van Scheveningen is met de komst van de zes meter hoge LEGO® giraf op de boulevard vanaf vandaag een hoogtepunt rijker. De Model Bouwers zijn in totaal 600 uur bezig geweest met het design en bouwen van de giraf welke bestaat uit 46.200 LEGO® en DUPLO® steentjes. Er zit maar liefst 892 kilo aan deze steentjes in en het totale gewicht is 1.173 kilo. De giraf is in vier delen getransporteerd en met een hijskraan in vier uur in elkaar gezet. Volgende week worden de details afgemaakt.

LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen

LEGOLAND® Discovery Centre is een overdekte binnenattractie gebaseerd op het LEGO® steentje.  Het concept is bedacht en ontworpen vanuit de belevingswereld van een kind en biedt een unieke en speciale plek voor 2 tot 3 uur interactief vermaak voor kinderen, hun familie en vriendjes in de leeftijd van 3 tot 10 jaar. De attractie biedt een unieke en speciale plek voor 2 tot 3 uur interactief vermaak en is bijvoorbeeld perfect te combineren met het naastgelegen SeaLife. In de nieuwe attractie vind je onder andere:

  • Verschillende LEGO® speelzones
  • LEGO® DUPLO® Park; kleine bouwers kunnen hun creativiteit kwijt in het LEGO® DUPLO® Park! Bouw een mooie DUPLO® bloem en ontdek het DUPLO® park, speciaal gemaakt voor onze kleinste bezoekers.
  • Een creatief LEGO® bouw- en testgebied
  • Een gethematiseerde LEGO® attractierit / achtbaan

Ook zijn er speciale kamers voor verjaardagpartijtjes en feestjes. De LEGOLAND® Discovery Centres zijn ontwikkeld door Merlin Entertainments. De vestiging op Scheveningen is de 27e wereldwijd.

Een 4D-bioscoop

Geniet van een 4D-bioscoopervaring, compleet in LEGO® thema. Geniet van verschillende leuke films met bijzondere effecten zoals regen, wind en zelfs sneeuw, allemaal onder één dak.

MINILAND

LEGOLAND® Discovery Center Scheveningen / Kurhaus of Scheveningen

Tot slot vind je hier net zoals bij LEGOLAND een MINILAND met Haagse highlights in miniatuurversie. MINILAND is met de iconische gebouwen een interactieve weergave van Scheveningen en Den Haag. Afhankelijk van de afmeting en complexiteit kan het maken van één gebouw maanden duren en worden er duizenden LEGO® steentjes gebruikt. In MINILAND worden minimaal 1 miljoen steentjes verwerkt en in totaal zijn er maar liefst 30 gebouwen te vinden. Onder andere de maquette van het Mauritshuis zal hier te vinden zijn. Ook de iconische molens van Kinderdijk zullen hier te vinden zijn.

De overige gebouwen zijn door middel van een verkiezing gekozen. Het ADO Cars Jeans Stadion gaat er met de winst vandoor, gevolgd door De Pier op de tweede plaats en het Kurhaus Hotel op de derde plaats. Naar verwachting zijn de ‘Meester Model Bouwers’ 350 uur bezig met het design en bouwen van het ADO Cars Jeans Stadion, bestaat deze uit 30.000 steentjes en komen er maar liefst 400 minifiguren (publiek en spelers) bij het gebouw. Ook krijgen de spelers, net zoals in het echt, geel met groene tenues aan. MINILAND is met de iconische gebouwen één van de hoogtepunten van de overdekte binnenattractie.

Masterclasses

Ook is er een special leslokaal aanwezig waar bezoekers en scholen een masterclass van een LEGO® Meester Model Bouwer kunnen volgen. Arjan Groenendijk uit Rotterdam is onlangs in Scheveningen verkozen tot allereerste Master Model Builder van Nederland. In drie spannende rondes werden de twintig kandidaten verzocht onder andere een boot en een Haagse ooievaar te maken en les te geven aan kinderen. De deelnemers waren allen aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk werd Arjan de onbetwiste Master Model Builder. Arjan gaat een volwaardige functie bekleden in het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen, dat in mei 2020 geopend wordt. Er zijn wereldwijd slechts 26 anderen met deze officiële titel.

LEGO shop

De enige LEGO® winkel van Scheveningen zal worden gevuld met awesomeness! Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste LEGO® producten, waaronder Marvel Super Heroes, Nexo Knights, Starwars en Ninjago. Plus exclusieve limited edition artikelen en moeilijk te vinden LEGO® sets. Neem een ​​souvenir mee als herinnering aan je LEGO® avontuur of kom gewoon even langs.

Tip: Je hebt geen ticket voor LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen nodig om de winkel te bezoeken.

First to Play Weekend

Op zaterdag 2 en zondag 3 mei organiseert LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen het ‘First To Play-weekend’, waarbij de allereerste LEGO® fans en -liefhebbers de nieuwe attractie al kunnen bezoeken voordat het officieel open gaat voor publiek op 7 mei.

Tickets voor dit weekend zijn verkrijgbaar voor €18,25 per ticket, zolang de voorraad strekt. Ook jaarpassen met speciale toegang tot het ‘First To Play-weekend’ zijn reeds te koop: voor €95 per persoon kunnen families het LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen het hele jaar door bezoeken. Als extraatje krijgen bezoekers bij aanschaf van een jaarpas een exclusieve ‘Annual Pass Collectors Brick’, speciaal gemaakt voor de 27e LEGOLAND® Discovery Centre vestiging in Scheveningen.

Volwassenen alleen toegang onder begeleiding van een kind!

Goed om te weten; volwassenen hebben alleen toegang onder begeleiding van een kind. ‘Mensen snappen het niet altijd, het is echt een attractie gericht op kinderen’, verklaart Boet Hensen van Merlin Entertainment, het moederbedrijf van Legoland. ‘Het is hetzelfde als je met vier volwassenen naar de speeltuin gaat en op de wip gaat zitten. Heel veel van de dingen die je in Legoland kan doen zijn niet geschikt voor volwassenen’, legt Hensen uit. ‘Behalve Miniland, dat vinden ze ook onwijs leuk’, voegt hij er aan toe. ‘We weten dat er veel volwassen legofans zijn in Nederland, dus we gaan beslist adult only-middagen en -avonden organiseren.’

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken