Skip to Content

Legendary Pokémon Ogerpon nieuw in Scarlet & Violet – Twilight Masquerade

Legendary Pokémon Ogerpon nieuw in Scarlet & Violet – Twilight Masquerade

Met de aankomende Scarlet & Violet—Twilight Masquerade uitbreiding maakt Ogerpon zijn debuut in de Pokémon Trading Card Game als vier unieke Tera Pokémon ex, elk met verschillende typen en maskers: Grass, Fire, Water en Fighting. Deze nieuwe kaarten brengen niet alleen strategische veelzijdigheid, maar ook visuele pracht.

Daarnaast introduceert de uitbreiding de speciale itemkaart Ogre’s Mask, die strategische ruilmogelijkheden biedt. Samen met andere opvallende kaarten en nieuwe productopties belooft deze uitbreiding een spannende toevoeging te zijn voor zowel spelers als verzamelaars. Ontdek de nieuwe mogelijkheden tijdens Prerelease-toernooien of via de Pokémon TCG Live-app.

Ogerpon

De Vier Maskers van Ogerpon

In de Scarlet & Violet—Twilight Masquerade uitbreiding zal Ogerpon debuteren als vier verschillende Tera Pokémon ex, elk gebaseerd op een ander type en masker: Grass, Fire, Water en Fighting. Deze variatie zorgt voor een dynamische speelervaring, waarbij spelers strategisch kunnen kiezen welk type Ogerpon-ex ze willen inzetten. De vier maskers van Ogerpon, namelijk Teal Mask, Hearthflame Mask, Wellspring Mask en Cornerstone Mask, geven Ogerpon zijn unieke krachten en uiterlijk.

Speciale itemkaart: Ogre’s Mask

Legendary Pokémon Ogerpon nieuw in Scarlet & Violet - Twilight Masquerade

Een bijzonder element in deze uitbreiding is de introductie van een nieuwe itemkaart genaamd Ogre’s Mask. Deze kaart stelt spelers in staat om elke Ogerpon-ex in het spel te ruilen met een andere Ogerpon-ex van de aflegstapel. Dit biedt spelers de flexibiliteit om snel van strategie te veranderen en zich aan te passen aan de omstandigheden van de strijd. Ogre’s Mask is een essentiële kaart voor iedereen die het volledige potentieel van Ogerpon wil benutten.

Nieuwe kaarten en uitbreidingen

Ter ere van het debuut van Ogerpon in de Pokémon TCG zijn zes nieuwe kaarten onthuld:

 1. Teal Mask Ogerpon ex
 2. Hearthflame Mask Ogerpon ex
 3. Wellspring Mask Ogerpon ex
 4. Cornerstone Mask Ogerpon ex
 5. Teal Mask Ogerpon
 6. Ogre’s Mask

Deze kaarten zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar zijn ook binnen het spel strategisch waardevol voor spelers die willen experimenteren met verschillende speelstijlen.

Andere opvallende kaarten

Legendary Pokémon Ogerpon nieuw in Scarlet & Violet - Twilight Masquerade

Naast de Ogerpon-kaarten bevat de Scarlet & Violet—Twilight Masquerade uitbreiding ook een reeks andere opvallende kaarten, waaronder:

 • 6 ACE SPEC Rare Trainer- en Special Energy-kaarten: Deze kaarten bieden krachtige effecten die de loop van het spel kunnen veranderen.
 • 7 Pokémon ex en 7 Tera Pokémon ex: Nieuwe Pokémon met verbeterde vaardigheden en krachten.
 • 21 Illustration Rare Pokémon: Bijzondere kaarten met unieke illustraties die geliefd zullen zijn bij verzamelaars.
 • 11 Special Illustration Rare Pokémon en Supporter-kaarten: Speciale kaarten met gedetailleerde kunstwerken en krachtige effecten.
 • 6 geëtste Hyper Rare Gold-kaarten: Zeer zeldzame kaarten met een gouden afwerking die een waardevolle toevoeging vormen voor elke verzameling.

Productopties

Scarlet & Violet—Twilight Masquerade zal bij deelnemende winkels en bij Pokémon Center wereldwijd verkrijgbaar zijn in verschillende vormen:

 • Booster Packs: Individuele packs met een willekeurige selectie kaarten.
 • Elite Trainer Boxes: Speciale verzamelboxen met een verscheidenheid aan kaarten, accessoires en speelmateriaal.
 • Speciale Collecties: Unieke sets die specifieke kaarten en items bevatten, ideaal voor verzamelaars en fervente spelers.
Legendary Pokémon Ogerpon nieuw in Scarlet & Violet - Twilight Masquerade

Prerelease-toernooien

Pokémon TCG-spelers krijgen de kans om vóór de officiële release van Scarlet & Violet—Twilight Masquerade met de nieuwe kaarten te spelen tijdens Prerelease-toernooien. Deze evenementen, die onderdeel zijn van het Play! Pokémon competitieprogramma, zullen vanaf 11 mei 2024 plaatsvinden bij deelnemende onafhankelijke winkels. Dit biedt spelers de mogelijkheid om de nieuwe kaarten uit te proberen en hun strategieën te verfijnen voordat de uitbreiding wereldwijd beschikbaar is.

Digitale beschikbaarheid

Naast de fysieke kaarten kunnen Trainers ook digitaal van Scarlet & Violet—Twilight Masquerade genieten via de Pokémon TCG Live-app. Vanaf 23 mei 2024 kunnen spelers de nieuwe kaarten digitaal verzamelen en inzetten in gevechten op iOS-, Android-, macOS- en Windows-apparaten. Bovendien kunnen spelers in-game bonussen verdienen door simpelweg in te loggen op de app.

Ga voor meer informatie over de Pokémon TCG naar Pokemon.com/TCG.

Linda van Aken