Ik vind het zelf altijd zo lastig om een kraamcadeautje te kopen; vaak heeft de moeder al van alles gekocht of alles in een speciale stijl uitgezocht. Tot ik drie kwart jaar geleden een winkeltje tegen kwam. Eigenlijk meer iemand met een uit de hand gelopen hobby. Die voor vriendschappelijke prijzen lakentjes, tutdoekjes en meer borduurt. Ideaal dus; een persoonlijk cadeautje met naam. Als ze ouder worden kunnen ze het lakentje dan bewaren. Jammer is dat de naam nog niet bekend is bij de babyshower, al kan je er dan altijd een tegoedbon van maken. Zelf vond ik het ook heel erg leuk om een zogenaamd kraampakket te krijgen en een luiertaart met leuke verrassingen. Daarnaast zijn er nog veel meer leuke en originele kraamcadeautjes om te geven.

Kraammand / 10 dagen pakket

Heerlijk vind ik het om een cadeaumand te krijgen, of te geven. En dan iedere dag een cadeautje uitpakken. Kleine cadeautjes zoals een setje sokken, een boekje, een lekker schuimpje voor in bad. Zo kan je de hele kraamweek genieten. Dit is niet alleen leuk voor de kraamvrouw, maar zeker ook geschikt voor papa en mama om te maken voor de grote broer / zus!

Heb je geen idee wat je in de cadeaumand moet stoppen? Of geen tijd daarvoor? Of misschien doe je wel samen met een groepje. Je kan tegenwoordig ook kant en klare cadeaumanden kopen.

Lees ook: Kraammand maken? Tips voor het versieren en vullen met cadeautjes van lege mand

Luiertaart

Natuurlijk hoort er ook luiertaart thuis in dit rijtje. Luiers kan je nooit genoeg hebben. Vooral als de luiers ook in maat 2 of 3 zijn. Sommige baby’s gebruiken nauwelijks maat 1. Deze heb je in de meest originele uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld eens aan een wandelwagen of een auto. Vaak in combinatie met een knuffel en andere leuke ‘hebbedingen’. Kijk hier maar eens voor een DIY van deze schattige uil luiertaart of wandelwagen luiertaart.

Lees ook: De leukste luiertaarten inclusief voorbeelden om zelf te maken

 

Gevuld kraamkoffertje met naam

Vind je het kraampakket wel wat, maar heb je geen idee wat je er in moet doen en ben je op zoek naar een kraamcadeau meisje of jongen? Bij kraamcadeau kan je heel eenvoudig een koffertje met naam / print naar eigen voorkeur bestellen inclusief de vulling die je zelf kan samenstellen. Zo kan je toch zelf een selectie maken op basis van je eigen voorkeuren of wensen van de moeder-to-be zonder dat je uren door de stad of online hoeft te struinen naar inspiratie. Ook een aanrader om als groep te geven; iedereen kan dan zijn eigen ‘cadeautje’ toevoegen aan het koffertje. De cadeautjes variëren van slabbetjes, badcapes of rompertjes tot knuffeltjes en rammelaar tutpopjes. Waarvan de meeste cadeautjes ook van naam kunnen worden voorzien, je kan zelfs een rompertje bedrukken. Super leuk om zo alles een beetje qua stijl / kleurenthema op elkaar af te stemmen. Wedden dat dat een mooi showplekje gaat krijgen in de babykamer! En doordat het kraamcadeau zijn voorzien van naam is de kans groot dat ze na gebruik bewaard worden voor later. Het ideale van het koffertje is dat je hierin gelijk alle mooie herinneringen aan die eerste weken kan bewaren.

Persoonlijke cadeautjes met naam

Persoonlijk hoofdkussen met naam en meer

Heel leuk is dit kussentje met persoonlijke gegevens zoals de naam, maar ook geboortedatum, gewicht, lengte etc. Zo heb je echt iets heel unieks wat je kan bewaren voor als je kind ouder is. Je kan dit kussen helemaal personaliseren en er zijn meerdere designs mogelijk, ook met foto van de baby zelf. Naast de witte kussentjes kan je ook kiezen voor andere kleuren of eventueel de achterkant laten bedrukken.

Meer informatie vind je bij de  kraamcadeautjes van Personello.

Persoonlijke lakentjes met naam

Op nummer 1 dus het geborduurde lakentje met naam (of badcape en knuffel oid. Ik had het op mijn ‘wensenlijstje’ staan dat bij de geboorte van onze oudste in mijn hoofd zat. Sindsdien min of meer traditioneel kraamcadeautje bij de geboorte van een baby. Gelukkig is ze heel snel, met het aanpassen van het ontwerp tot dit helemaal naar jouw zin is, het antwoorden van mailtjes en het borduren van het pakketje zelf. Ideaal, want zeker bij familie wil je graag niet te lang wachten met het kraambezoek. Als alternatief op het lakentje is het ook heel leuk om een persoonlijke naamslinger te maken.

Zilveren bestekje, spaarpot, haarlokdoosje of armband als kraamcadeaus

Dit is gewoon pure nostalgie. In de kast ligt ook nog het bestekje dat ik zelf vroeger heb gehad. Onze kinderen hebben er ook eentje gekregen. Met een leuk printje er op dat past binnen het thema dat we een beetje voor ze aanhouden. En met hun naam er in gegraveerd. Niet alleen het zilveren bestekje, maar ook een spaarpot of haarlokdoosje komt zeker terug in mijn top tien. Hierin is veel variatie mogelijk in prijs en ontwerp. Voor een meisje is een baby armbandje natuurlijk ook helemaal geweldig.

Dit zijn tevens perfecte cadeautjes om bij een doop cadeau te geven.

Lees ook: Bijzondere geboort