Wil je dit jaar een feestje maken van Oud en Nieuw? Ik ging op zoek naar de leukste diy’s om alleen of samen met je kinderen te doen zodat het een spetterend feestje zal worden. Van glamorous haaraccessoires, tot heerlijke cakejes en knallende confettikanonnen.

Lees ook: Knutselen met peuters en kleuters
Lees ook: Wat te doen met Oud en Nieuw; de leukste feesten en tips om te vieren

Confetti poppers

Met behulp van pushpop containertjes kun je heel eenvoudig zelf confetti poppers maken. Deze van de kinderstylist kan je zelfs meerdere keren na elkaar gebruiken als je ze opnieuw vult.

Confetti Cupcakes

Laura maakte deze vrolijke confetti cupcakes voor haar verjaardag, maar ook op Oudejaarsavond zullen deze niet misstaan. Is weer eens wat anders dan krenten in de oliebollen.

Vliegende vuurpijlen

Wil je kind graag vuurwerk afsteken, maar zie je dat liever niet zitten? Knutsel dan gezellig samen deze vuurpijlen naar het voorbeeld van Mamalies. Die kan je kind zo vaak ‘afsteken’ als ze zelf willen! Zonder dat je bang hoeft te zijn voor verbrande vingers.

Vuurwerk prikkers

Toen ik ze zag vroeg ik me af hoe je dit zou moeten maken met al die losse sliertjes. Het antwoord is dat het eenvoudiger is dan je zou verwachten. Bij the 36th avenue vind je de (Engelstalige) uitleg. Leuk om in de oliebollen te prikken om ze vast te houden. Worden het net reusachtige ijsjes.

Party crackers

DIY Christmas Crackers - Mamaliefde

Een alternatief op de confetti poppers zijn deze party crackers van Jamie Oliver. Deze trek je uit elkaar zodat er allerlei confetti uit knalt. Of kleine cadeautjes, mooie wensen en meer.

Oliebollen Party Props

Niet alleen met de recepten en ingrediënten kun je variëren, ook als het gaat om de presentatie. Kijk maar eens bij Moodkids voor een paar leuke ideeën voor oliebollen party props. Als het dan geen feestje wordt.

Spekvuurwerk

Natuurlijk is het ook heerlijk om te snoepen op oudejaarsavond. Wat dacht je van deze heerlijke vuurwerkpijlen van spekjes.

Wat gaat jullie projectje worden voor Oud en Nieuw?

Lees ook: Vuurwerk maken met kinderen
Lees ook: Tradities Oud en Nieuw
Lees ook: Oud en Nieuw quotes en teksten
Lees ook: Vuurwerk vrij weekendje weg Oud en Nieuw
Lees ook: Vuurwerk; Nationaal vuurwerkverbod!
Lees ook: Oudejaarsavond; opblijven, wakker maken of doorslapen?
Lees ook: Uren aftellen tot Oud en Nieuw
Lees ook: Activiteiten Oud en Nieuw
Lees ook: Kinderchampagne bubbels test
Lees ook: Feestelijke serveertips drankjes
Lees ook: Hapjes oudjaarsavond
Lees ook: Feestelijke kinderhapjes snacks
Lees ook: Recepten gezonde oliebollen
Lees ook: Recept oliebollen met groenten
Lees ook: Veilig vuurwerk afsteken met kinderen
Lees ook: Alternatieven Nieuwjaarsduik Scheveningen

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)