Er breken weer spannende tijden aan. Niet alleen voor jou, maar ook voor de kids. Want we zijn weer in de sinterklaastijd aanbeland. Een opwindend gebeuren voor jong en oud. Vooral de peuters die voor de eerste keer bewust het Sinterklaasfeest gaan beleven, is deze tijd uitermate indrukwekkend. Dit feest wordt door de meeste gezinnen met kinderen op 5 december gevierd. Gaat je kind naar de kinderopvang of peuterspeelzaal dan zal daar ook aandacht worden besteed aan dit kinderfestijn. Voordat het eigenlijke feest plaatsvindt, wordt al veel op tv, winkels etc. aandacht besteed aan de aankomst van de goede Sint met zijn Pieten. Als ouder kun je zorgen voor een ontspannen sfeer thuis door je peutertje via kleurplaten en tekeningen over de Sint te vertellen. Of om in te kleuren om aan de goedheiligman zelf te geven tijdens de intocht of als hij op het werk langs komt.

Wennen aan de Sint

Door middel van kleurplaten die over Sinterklaas gaan, kun je je kind laten wennen aan alle verhalen rondom deze legendarische figuur. Kleurplaten kunnen laten zien dat Sint aankomt met de stoomboot en rijdt op zijn witte schimmel. Ook een kleurplaat waar Sinterklaas staat afgebeeld met zijn Pieten, kan veel over worden verteld. Op simpele wijze snapt de kleuter wat de betekenis is van Sint en zijn Pieten.

Sint en Piet zijn niet eng!

Er zijn nog altijd ouders die hun kind schrik aanjagen met Sint of Piet. Ook al doe jij dit niet, kan een kleuter door zijn klasgenootjes doen geloven dat Sinterklaas stoute kindertjes meeneemt naar Spanje. Ga deze situatie niet forceren maar vertel tijdens het kleuren van een Sinterklaaskleurplaat, dat Sint cadeautjes meebrengt uit Spanje. Zakken vol speelgoed! Zing tijdens het kleuren een mooi versje wat je peuter vast na een poosje mee kan zingen.

Stap voor stap uitleg zelf Sinterklaas & Piet tekenen

Dubbel plezier! Bekijk het you tube filmpje van “WIMSEM” Sinterklaas & Piet leren tekenen in stappen!

Ook handig is deze kleurplaat waarmee je zelf piet kan natekenen.

Tip: Kleine kinderen genieten van tekenen en kleuren. Misschien is het een idee om zelf een eenvoudige Sint of Piet te tekenen en deze door je kindje te laten inkleuren.

Gratis kleurplaten

Door online op zoek te gaan, kun je op simpele wijze gratis aan de prachtigste kleurplaten komen. Voor kleuters en peuters zijn er oneindig veel mogelijkheden om te laten zien wat Sint en Piet daadwerkelijk zijn. Sint op het paard die rijdt over de daken vergt wel enige uitleg aan je pientere peuter. Maar al snel zal hij het als waarheid aannemen en een mooie Sint op het dak gaan inkleuren. Kijk hier voor nog meer gratis gratis afbeeldingen.

Tekeningen voor dreumesen en peuters

Zoek je echt een kleurplaat die geschikt is voor de allerkleinsten? Hier vindt je een groot aantal simpele kleurplaten die geschikt zijn voor de twee- tot driejarige peuters en kleuters. Print of sla ze op in je computer. Je peuter kan naar hartenlust met zijn kleurpotloden aan de slag en zijn kunstwerk, om Sint te plezieren, in zijn schoen stoppen. Kijk voor nog meer kleurplaten ook maar eens op de website “Pinterest” en verbaas je over de grote hoeveelheid keuzemogelijkheden op het gebied van Sint en Piet.

Voor oudere kinderen


Hier vindt je een mooi assortiment Sinttekeningen en kleurplaten, die ook geschikt zijn voor oudere kinderen. Om het sinterklaasfeest op school te vieren, gaan kinderen uit groep 4 en 5, samen met de ouders natuurlijk, al aan de slag met gedichtjes en surprises! Sinterklaasfan.nl, biedt allerlei mogelijkheden om een mooie surprise, gedicht of kleurplaat te maken. De kleurplaten op deze website zijn ook geschikt voor het oudere kind.

Lees ook

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)