Is je kind jarig, heb je wat te vieren of wil je gewoon zomaar aan de slag om samen met je kind een mooie kindertaart te maken? Eigenlijk kan je altijd wel een reden bedenken om taart te eten ;-) Nog veel leuker is het om samen met je kind een taart te gaan bakken en vervolgens te versieren. Een leuke activiteit ook voor op pi-dag (officieel cijfer 3,14… (maar op zijn engels uitgesproken pie oftewel taart ;-). Daarom ging ik op zoek naar de volgende taarten ter inspiratie!

Unicorn verjaardagstaart

Dit is een van de populairste taarten van het moment; een unicorntaart. Of je hem nu een of twee lagen hoog maakt, maakt niet uit. Je hebt wel een vrij hoge taart nodig. Een witte taart bekleed met fondant, een hoorn die je verft met eetbare gouden verf, twee oren van marsepein, vrolijk gekleurde botercrème in alle kleuren van de regenboog waar de manen mee worden gespoten en vervolgens twee dichte ogen en twee wangetjes op de voorkant van de taart. Helemaal af is hij als je de binnenkant van verschillende gekleurde lagen maakt ;-)

Het recept voor een unicorn taart vind je hier. De unicorn taarttopper koop je hier.

Regenboog kwarktaart

We blijven nog even in de unicornsferen met deze regenboogkwarktaart. Het grote voordeel van deze taart is dat je geen oven nodig hebt! Je ‘bakt’ hem zogezegd in de koelkast. Als eerste maak je de bodem, bijvoorbeeld van gebroken koekjes gemengd met boter die je laat opstijven in de koelkast. Ondertussen kleur je de kwark in verschillende kleurtjes, wat extra ingrediënten om hem steviger te maken. Deze giet je in je springvorm. Door elkaar of juist in laagjes. Het beste een dag laten staan in de koelkast en de volgende dag klaar om aan te snijden!

Het recept voor een regenboog kwarktaart vind je hier.

Lees ook: Kwarktaart; basisrecept en variaties zoals een gezonde taart met of zonder pakje of gelatine.
Lees ook: Unicorn kwarktaart; traktatie in glas

Charlotte taart, aka varkentjes in moddertaart of kraamtaart met lange vingers

Een echte klassieker is de Charlottetaart, oftewel de taart met lange vingers aan de zijkant die je door middel van botercrème of opgeklopte slagroom aan de zijkant van de taart vastplakt, weer eens wat anders dan een slagroomtaart maken. In het midden van de taart wordt er bijvoorbeeld een chocolade fudge gegoten waarin roze marsepeinen varkentjes zwemmen en je verschillende lichaamsonderdelen ziet of de kraamtaart waarbij de ring wordt gevuld met roze en/of blauwe muisjes en al dan niet met witte snoepmuizen wordt afgewerkt.

Het recept voor een moddertaart vind je hier.

De Barbie- of prinsessentaart

Deze taart kom je de laatste tijd iets minder vaak tegen maar scoort nog altijd hoge ogen bij meisjes. Eigenlijk is dit een boltaart waar in het midden een tienerpop is gestoken en vervolgens is aangekleed zodat het lijkt alsof ze een heel mooie wijde jurk aan heeft. Voor jongens trouwens ook heel geschikt om bijvoorbeeld een voetbal van te maken.

Het recept voor een boltaart vind je hier. Een prinsessen boltaart bestel je hier.

Suprise / Pinata taart met verrassing binnenin

Bij een suprise taart vind je aan de binnenkant een surprise, dit kunnen kleine cadeautjes of snoepjes zijn. Een pinatacake is dus eigenlijk niets meer dan een taart met aan de binnenkant een verrassing. Deze taart maak je door in het midden van de taart een holte uit te sparen en op te vullen bijvoorbeeld met M&M’s. Daarna maak je de taart af en versiert hem. Zodra je de taart opensnijdt ‘stromen’ de snoepjes naar buiten ;-)

Het recept voor de surprisetaart vind je hier of bestel je hier.

Drip taart

Oké, de driptaart zoals op dit voorbeeld is wel heel extreem gevuld. Maar het idee is helder toch? Voor een driptaart maak je een ietwat waterig glazuur dat je langs de rand van de met botercrème of marsepein bekleedde taart naar beneden laat