Als je naar een camping gaat en er is een (Nederlandstalig) animatieteam, dan kun je er niet omheen; de kinderdisco liedjes zijn superberoemd. Waar je er zelf op een gegeven moment wel genoeg van hebt, keken de kinderen hier een halve dag naar uit. Om aan het einde van de dag nog eventjes met zijn allen te zingen en dansen.

In het begin nog een beetje onwennig bij nieuwe liedjes, of nog een beetje schuchter bij mama staan. Maar al snel hadden ze de smaak te pakken en deden ze vrolijk mee, zelfs die avond dat het animatieteam vrij had en een paar moeders de muziek aanzetten om samen te gaan dansen.

Een aantal liedjes kenden ze al van school, want ook daar dansen ze vrolijk mee. Tijdens deze vakantie leerde ik een paar nieuwe liedjes kennen. Daarom deze top 10 liedjes van de Minidisco. Ideaal ook voor een playlist in de auto of voor het vakantiegevoel thuis. Muziek aan (eventueel YouTube als je geen zin hebt om mee te dansen) en gaan! Het voordeel van YouTube is dat de bijbehorende dansjes worden voorgedaan. Weer eens wat anders dan de Kinderen voor Kinderen-liedjes (van Koningsdag) die ook nog zeker populair blijven bij kinderen.