De feestdagen zijn in aantocht! Kijk jij er ook al zo naar uit om in de kerstvakantie met het hele gezin op de bank een gezellige kerstfilm te kijken? Kerst is een mooie tijd van het jaar, en het is natuurlijk heel leuk om die samen met je gezin door te brengen. Een film kijken is een goede manier om dat te doen, want ook voor kinderen is dat leuk. Maar niet elke kerstfilm is ook leuk voor kinderen; daarom zijn er gelukkig genoeg kerstfilms voor kinderen te vinden! Op dvd, videoland netflix en Disney+

Inhoud toon

Kinder kerstfilm Netflix

A Cinderella Story; Christmas Wish

Een meisje dat zangeres wil worden, werkt als een elf bij een kerstbomenverkoper. Ondanks haar ijdele stiefmoeder en gemene stiefzussen beleeft ze haar eigen kerstwonder.

A Family Reunion Christmas

M’Dear en haar zussen proberen hun zangoptreden op de rails te houden voor een kerstmisverkiezing in de kerk. Opa leert de kinderen een belangrijke les.

Angela’s Christmas

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een animatiefilm gebaseerd op een boek van Frank McCourt.

De Ster

Film over een klein maar dapper ezeltje en zijn dierenvrienden, die samen de onbezongen helden worden van de allereerste Kerst.

Elf

Een jongentje wordt door de kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool nadat hij per ongeluk in zijn zak met kadootjes terecht is gekomen. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man door zijn lengte voor problemen tussen de andere elfen. Hij besluit terug te gaan naar de mensenwereld om zijn echte vader te zoeken. In de mensenwereld kijkt iedereen hem raar aan, hij denkt namelijk dat hij een elf is, en hij kent de mensenwereld helemaal niet. Zijn vader vindt dat hij nou eens dat pakje uit moet trekken.

Groene eieren met ham

Als de tegenpolen Rik en Sam op reis gaan om een dier in nood te redden, leren ze nieuwe dingen over onder meer vriendschap en proeven ze een verrukkelijk gerecht.

Holiday Classics (of Happy Holidays from Madagascar) Dreamworks

Deze serie bestaat uit vier korte films uit de studio’s van Dreamworks, waarvan twee met figuren uit Madagascar, ééntje van Kung Fu Panda en één met de Ezel uit Shrek. Volgens de beschrijving zou er ook een korte film zijn met Hikkie en Tandloos uit Draken: Race naar de rand.

The Madagascar Penguins in a Christmas Caper: In de dagen voor Kerst merkt Private, de jongste van de pinguïns, dat de ijsbeer helemaal alleen is. Hij vindt dat niemand Kerst alleen moet vieren, dus gaat hij de stad in om een cadeau voor de ijsbeer te kopen. Tijdens zijn uitstapje gaat er van alles mis waardoor hij uiteindelijk in een sok bij een oude dame aan de schoorsteen komt te hangen. De overige drie pinguïns komen erachter dat hij weg is en gaan erachteraan om hem te redden.

Donkey’s Caroling Christmas: Donkey’s Caroling Christmas-tacular (ook wel bekend als Donkey’s Christmas Shrektacular en Donkey’s Kerstfeest) is een korte film uit 2010 en gebaseerd op het karakter van Exel uit de serie Shrek. Donkey presenteert zijn eigen show met kerstliederen waarin zijn vrienden uit Far Far Away optreden in deze vrolijke musical met alles erop en eraan.

Merry Madagascar; deze tweede korte kerstfilm komt uit 2009 en speelt tussen de eerste en tweede film. De dieren van Madagascar krijgen een bezoekje van de Kerstman. Als de Kerstman ongelukkig landt op het eiland, leidt hij aan geheugenverlies. Met een bult op zijn hoofd is hij zich niet bewust van zijn verantwoordelijkheden. Alex, Marty, Melman en Gloria besluiten de Kerstman te helpen met de cadeautjes en vliegen met de slee naar alle kinderen op heel de wereld om de cadeautjes te bezorgen.

Klaus

Wanneer Jesper zichzelf onderscheidt als de slechtste leerling-postbode aan de academie, wordt hij gestationeerd op een besneeuwd eiland ten noorden van de poolcirkel, waar de ruziënde plaatselijke bewoners nauwelijks een woord met elkaar wisselen, laat staan brieven. Jesper staat op het punt om het op te geven wanneer hij een bondgenoot vindt in de plaatselijke lerares Alva.

Ook ontdekt hij Klaus, een mysterieuze timmerman die alleen woont in een hut vol met zelfgemaakt speelgoed. Deze verrassende vriendschappen zorgen ervoor dat de mensen in Smeerensburg weer kunnen lachen en creëren een nieuwe traditie van gulle buren, magische overlevering en kerstkousen die zorgvuldig bij de haard worden gehangen.

My Little Pony friendship is magic: Best gift ever

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat er cadeautjes gekocht moeten worden. Twilight Sparkle, Pinkie Pie, Fluttershy, Applejack, Rarity, Rainbow Dash en Spike trekken lootjes en gaan voor elkaar op zoek naar het perfecte cadeau. Dat blijkt nog een hele uitdaging. De pony’s beleven spannende avonturen en als ze bijeenkomen in het kasteel van Twilight, ontstaat er een grote chaos…

Nijntje (seizoen 1: aflevering 4)

Ook zo’n fan van het boek Kerstmis van Dick Bruna? In deze (oude) aflevering kijkt Nijntje uit het raam en ziet dat het is gaan sneeuwen. Vervolgens komen de bekende afbeeldingen die samen het kerstverhaal vertellen.

Paw Patrol; Pups redden Kerstmis

Helaas niet op Netflix, maar we een absolute aanrader. De Paw Patrols zijn tenslotte erg populair bij heel veel kinderen. Ga samen met de Paw Patrol op 6 besneeuwde avonturen, waaronder een extra lange Kerstaflevering! De pups repareren de slee van de Kerstman, brengen pinguïns terug naar hun ijskoude huis, helpen Everest een handje bij reddingen in de sneeuw en nog veel meer!

Power Rangers

Van de Power Rangers zijn er maar liefst drie (korte) films / afleveringen in het teken van de Kerst.

Power Rangers Super Samurai – Stuck in Christmas: Op Kerstavond raken de Samurai Rangers opgesloten in de cockpit van de Megazord wanneer deze uitvalt. Lukt het de Rangers om zich voor Kerst nog te bevrijden?

Power Rangers Megaforce –  The Robo Knight before Christmas: Robo Knight leert de ware betekenis van Kerst wanneer hij wordt verward met een gedoneerd stuk kerstspeelgoed en in een cadeaudoos terechtkomt in een vreemd land.

Power Rangers Samuari – Christmas Together, Friends Forever: Als de tieners in het Shiba House op Kerstavond terugblikken op hun eerste jaar samen, krijgen ze een verrassende les over de ware Kerstgeest.

Puppy Star Christmas

Nieuwe Pup Stars ontdekken dat een rivaliserend team Kerstmis wil verpesten. Nadat ze op de Noordpool terecht zijn gekomen, proberen ze de feestdagen te redden.

Prince of Peoria; A Christmas Moose Miracle

Geen prinses, maar een prins die graag een normaal leven wil leiden. Een prins van tienerleeftijd die verhuist van een onbekend koninkrijk naar een klein dorpje in Amerika en zich daar onderdompelt in de highschoolwereld. Een komische film waar je veel om kan lachen. De ondertiteling en nasynchronisatie loopt echter niet altijd gelijk.

Shrek Verhalen Verzameling – Aflevering 2 Kerst met Shrek

Shrek Verhalen Verzameling bestaat uit vier korte films over Shrek en zijn gezin in het moer. De eerste aflevering uit 2007 duurt 22 minuten en staat in het teken van Kerst. Het leven van de ogers in het moeras gaat rustig voort tot wanneer de kerstperiode aanbreekt. Op aandringen van Ezel belooft Shrek aan Fiona een fantastische Kerst hoewel hij niet weet waarom het wordt gevierd. Shrek raadpleegt daarom een boek dat gedetailleerd weergeeft hoe je de kerstperiode voorbereidt.

Op Kerstavond brengt Shrek zijn eigen versie van The Night Before Christmas, maar wordt daarin onderbroken door Ezel, de Gelaarsde Kat e