Je ziet het steeds minder, toch vind ik het geweldig om met de kerstdagen kaarten te versturen. Gewoon, ouderwets per post. Helaas krijg ik het gevoel dat dat voor steeds minder mensen geldt. Ieder jaar komen er minder kaarten binnen in de brievenbus en meer per digitale snelweg. Zelf sturen we ook ieder jaar iets minder kerstkaarten. Wel probeer ik ieder jaar mijn best te doen om iets moois te maken van de kerstkaart. Met een foto van de kinderen.

Ho ho ho

De meest simpele tekst en nog internationaal ook. Met een paar gekleurde knoopjes en een beetje lijm ben je al klaar.

Meer informatie vind je hier.

Lichtjessnoer

Met gekleurde knoopjes kun je ook heel simpel deze kerstslinger maken. Een vrolijke lichtjesslinger voor een vrolijke kerstgroet.

Meer informatie vind je hier.

Een kaarsje

Met washitape zijn veel verschillende prints mogelijk. Ook voor de kerst zijn er leuke plakbandjes te krijgen in verschillende kleuren en printjes. Maak een bonte verzameling stroken tape op de kaart en teken er een vlammetje bovenop. Laat de kaarsjes maar branden. (ook trouwens een leuk idee voor een verjaardagskaartje)

Meer informatie vind je hier.

Een opgevouwen boom

Een wauweffect als je deze kaart opent. Dan popt er ineens een mooiversierde boom op je af. Leuk met de confettiballen erin.

Meer informatie vind je hier.

Bling bling

Kerst is bling bling, schitteren en stralen, pailletten en glitters. Hier kun je lekker los met alles wat schittert. Maak een mooie, bonte blingblingkerstbal. Alle kleuren door elkaar, heerlijk.

Meer informatie vind je hier.

Ook leuk om een rijtje ballen te maken van grote strass-stenen zoals je op de foto kunt zien.

Meer informatie vind je hier.

Een dennentakje met besjes

Ook een mooi idee is een stukje groen met rood te combineren. Groen en rood blijven de kerstkleuren. En op een kerstkaart gaat dit heel mooi samen, een kerststukje in het klein.

Meer informatie vind je hier.

Verschillende kerstbomen

Een simpele vorm van een kerstboom, een driehoek met steeltje onderaan. En zo uit verschillende printjes papier geknipt geeft dit een heel leuk effect. Gebruik als ondergrond bijvoorbeeld een klein stukje behang, wat vaak bij een bouwmarkt ligt als gratis staaltjes en plak hier twee of drie bomen op met een stukje ertussen waardoor je diepte krijgt. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen krijgen door achter je bomen een viltje (wat gebruikt wordt onder stoel- of tafelpoten) te plakken.

Meer informatie vind je hier.

Borduren

Met naald en draad en ster borduren geeft al heel snel een mooi effect. Meer heeft het kaartje niet nodig eigenlijk.

Meer informatie vind je hier.

Een rietjes boom

Wat een grappig effect geven deze papieren rietjes. Knip ze in verschillende groottes en plak ze onder elkaar als een kerstboom, met een mooie glimmende ster erbovenop. Deze kaart zal vast gewaardeerd worden door de ontvanger.

Meer informatie vind je hier.

Oude kranten

Voor een echte boekliefhebber is dit een ontzettend leuk persoonlijk kaartje. Stukjes oude krant of een oud boek scheuren in repen en van groot naar klein opplakken als boom. Probeer er wel op te letten dat de teksten gaan over vrolijke positieve berichten.

Meer informatie vind je hier.

Heel veel kusjes

Iemand die je heel lief vindt geef je graag veel kusjes. Met deze kerstgroet geef je boom vol.

Meer informatie vind je hier.

Pons figuurtjes uitsnijden

Een grote verzameling (kerst)figuurtjes uitsnijden met een pons. Hier hoef je geen kniptalent voor te hebben, het apparaat doet zijn werk. De figuurtjes komen er altijd tiptop perfect uit. Het enige wat jij nog moet doen is het leuk schikken op een kaart en plakken maar. Maak bijvoorbeeld een leuk dennenbos op een berg of heuvel.

Meer informatie vind je