Skip to Content

Voorbeeld kastanje monster spin knutselen

Voorbeeld kastanje monster spin knutselen

Afgelopen donderdag kregen we al vroeg bezoek van het nichtje, zij kwam even een uurtje spelen. Nu hadden we de dag ervoor kastanjes gevonden bij Slot Loevestein en had ik toevallig een paar dagen daarvoor een nieuwe pot strijkkralen gekocht.

In de knutselkast lag nog chenille / pijpenragers en oogjes. De perfecte materialen voor een leuk knutselwerkje.

Gaten boren

Voorbeeld kastanje monster spin knutselen - Mamaliefde

Als eerste moesten er gaten geboord worden in de kastanjes. Hier kan je dan de pijpenragers doorheen steken. Daar zag ik stiekem nog wel tegenop, maar ik probeerde het met de punt van een bbq-spies en dat ging wonderwel goed.

De kastanje lijkt heel hard, maar is zeker van binnen heel zacht.

Laat de kastanjes voor je ze gebruikt wel even goed drogen, zodat je zeker weet dat ze niet opeens gaan barsten of er beestjes in zitten.

Rijgen maar

Voorbeeld kastanje monster spin knutselen - Mamaliefde
Voorbeeld kastanje monster spin knutselen - Mamaliefde

Daarna mochten de kinderen twee chenilledraden (hier) uitkiezen. Oké, spinnen hebben meer dan vier poten, maar het gaat om het idee toch ;-) Daarna konden ze aan de slag met het rijgen van de strijkkralen om de chenille heen.

Een andere toepassing dan het strijken dus. Een werkje waar de fijne motoriek goed door wordt geoefend.

Het voordeel van de chenille is dat door de ‘haartjes’ de strijkkralen goed blijven zitten en niet direct weer naar beneden zakken, wat je al snel hebt bij kralen.

Aan het einde van het pootje vouw ik de chenille een stukje dubbel om een kraal heen en steek het uiteinde terug in de kraal daarvoor, om te voorkomen dat ze er toch vanaf vallen of ze iemand bezeren.

De kastanje spin tot leven wekken

Voorbeeld kastanje monster spin knutselen - Mamaliefde

Als de pootjes klaar zijn moeten er natuurlijk nog oogjes op de spinnetjes om ze tot leven te laten komen.

Ze mochten twee oogjes uitzoeken, daar zaten geen stickers op, dus deed ik er een druppel lijm op en konden ze die zelf op de monstertjes plakken. Zo werden het heel vrolijke kriebelige monstertjes.

De kinderen vonden het in ieder geval super en gingen er meteen mee spelen en ‘kriebelen’. Ze lieten de spinnen lopen, maakten vriendjes samen of kriebelen bij elkaar.

Kortom een leuke activiteit waar je ongeveer een klein uurtje mee zoet bent.

Linda van Aken