Na succesvolle edities in het Verenigd Koninkrijk strijkt de rondreizende tentoonstelling Jurassic Kingdom voor het eerst neer in Nederland! Met maar liefst tientallen bewegende dino’s op ware grootte zorgt Jurassic Kingdom van 7 tot en met 29 juli 2018 voor een brullende tentoonstelling voor jong en oud in het Beatrixpark in Schiedam, tussen Rotterdam en Den Haag in! Als je kind fan is van dinosaurussen (en nog te jong is om de nieuwste film van Jurassic Parc in de bioscoop te zien) is dit een absolute aanrader. Eerder bezochten we ook al een andere dino-tentoonstelling in het oertijdmuseum en ze waren gelijk groot fan! Een tip; neem een telefoon of fototoestel mee met volle accu want je blijft foto’s maken! Wat het heel bijzonder maakt is dat deze dinosauriers in de buitenlucht staan opgesteld. Daardoor voelt het een stuk echter aan dan binnen in een hal. En levert ook de mooiste foto’s op ;-)

Lees ook: Zuid-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Jurassic World; Fallen Kingdom
Lees ook: Jurassic World speelgoed dinosaurus 

Jurassic Kingdom; Dagje uit voor het hele gezin

In het Beatrixpark in Schiedam reis je deze zomer meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd en waan je je tussen de levensgrote dinosauriërs. Met meer dan dertig bewegende dino’s, inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt Jurassic Kingdom een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Niet alleen de kleintjes kijken hun ogen uit bij Jurassic Kingdom, ook papa en mama zullen versteld staan van de levensgrote geanimeerde dino’s. Jurassic Kingdom is een echte beleving voor de kids én de ouders tijdens de schoolvakantie!

Levensechte dinosauriërs aaien en knuffelen van wel heel dichtbij

Het Jurassic Kingdom bevindt zich op een soort eiland in het midden van het Beatrixpark. Je komt over de brug binnen en ziet gelijk al de eerste levensechte modellen staan. Door dit gedeelte van het park lopen er een aantal paden waarlangs de dinosauriërs staan opgesteld. Je kan zo wel heel dichtbij komen en ze een knuffel geven of aaien. De meest efficiente wandeling loop in een soort 8-je waarbij je na de brug kiest om linksaf of rechtsaf te gaan, en dan in het midden te kruisen en de andere kant op te gaan. Er staan wat kleinere modellen die de kinderen vaak wat sneller durven te aaien, maar ook de reusachtige Tyrannosaurus Rex of vlakbij de boom de Pterosaurus. Enorm is ook de 16 meter hoge Diplodocus. Grote kans dat je eigen favoriete dinosaurus er ook tussen zit. Je moet ook wel goed opletten, want voor je het weet loop je er zo langs een paar heen. De kinderen vonden het ook heel interessant om de tong te voelen of hoe scherp de tanden zijn of de dino te aaien. Volgens hun voelde het aan als ‘squishies’, dit kan ik wel begrijpen want het is ook een soort zacht rubber.

Wat bij mijn kinderen erg populair was zijn de levensechte dinosaurus eieren; daar kan je helemaal in kruipen en voelen hoe het is om in een dino-ei te zitten. Bij iedere dino bedachten ze ook hun eigen verhaal; zo waren er vaders en moeders en kindjes, of was er eentje heel eenzaam en zijn vriendjes kwijt of waren ze juist aan het vechten of verstoppertje aan het spelen. De fantasie sloeg aardig op hol ;-)

In een uur tijd kan je alle dinosauriërs gezien hebben, maar dan ga je wel in een heel hoog tempo. Zelf zou ik er minimaal het dubbele voor uit trekken. Dan kan je rustig op je gemak rondwandelen, foto’s maken, even zitten in het gras of spelen. En dan heb je natuurlijk nog de extra activiteiten die er worden georganiseerd.

Lol en educatie

In het midden staat een educatief centrum waar ouders en kinderen zich kunnen laten informeren over het leven van de dino’s. Het leerzame deel van de tentoonstelling is geschreven door Dean Lomax, paleontoloog en erkend wetenschapper aan de Universiteit van Manchester. Lomax’ programma voor Jurassic Kingdom is wetenschappelijk onderbouwd, up-to-date en biedt verdieping voor de iets oudere dinofans tijdens een bezoek aan de tentoonstelling!

Faciliteiten Jurassic Kingdom

Wil je zelf ervaren hoe het is om als paleontoloog aan de slag te gaan en dino’s op te graven? Er is een heuze opgravingsplek waar je botten aan het daglicht kan blootspellen. Ook de techniek wordt niet vergeten; zo kan je deelnemen aan een virtual reality ervaring en een gevecht aan gaan tegen een ‘echte’ dinosauriër. Of wat dacht je van een heuse virtuele dino-achtbaan, het ziet er misschien een beetje raar uit maar het is echt een aanrader!

Eten en drinken

Om een bezoek aan Jurassic Kingdom compleet te maken zijn er ook langs de route verfrissende drankjes en de lekkerste versnaperingen verkrijgbaar zodat je ook heerlijk tussen de dino’s kunt picknicken. Bij warm weer is het ook heerlijk om een ijsje te halen en lekker in het gras te gaan zitten. En voor wie na afloop nog niet genoeg heeft van deze reusachtige wezens, is er een scala aan leerzame en leuke merchandise te koop.

Jurassic Kingdom Tour


De succesvolle, reizende tentoonstelling Jurassic Kingdom: Waar dinosauriërs tot leven komen, is haar Europese tour op 30 maart 2018 begonnen in het Lauriston Kasteel in Edinburgh. Vervolgens reist Jurassic Kingdom door naar Sheffield, Schiedam, Cardiff en Nottingham. De internationaal erkende en prijswinnende paleontoloog Dean Lomax heeft de makers van deze bijzondere tentoonstelling geadviseerd over de inhoud en opbouw van de dino’s en prehistorische reptielen. De dinosauriërs op ware grote zijn gebouwd door experts in China en de tour wordt uitgevoerd door multimedia experts van Weli Creative.

Naz Kabir, event- en marketingdirecteur van Weli Cultural Alliance: “Ik denk dat bijna iedereen van dinosauriërs houdt. Je hoeft alleen maar naar kinderboeken en Hollywoodfilms te kijken om te zien hoe populair deze wezens zijn. Ze blijven één van de meest mysterieuze schepsels uit de geschiedenis. En hoewel we ze nooit meer tot leven kunnen brengen, kunnen we ze wel zo goed mogelijk namaken. Dat is wat Jurassic Kingdom doet: het staat voor lol, avontuur en educatie. We kijken ernaar uit om de dino’s voor het eerst naar Nederland te brengen!”

Beatrixpark Schiedam

Kom je van ver; trek er dan rustig een hele dag voor uit. Het Beatrixpark is een erg fijn park om met kinderen te bezoeken. Zo vindt je vlak voor de ingang een kinderboerderij die overdag geopend is (behalve maandag) en een hele fijne speeltuin Fort Drakestein. Het is wel goed om hier afspraken te maken met je kind of goed op te letten want hij is erg ruim. Ze kunnen hier klimmen, klauteren, schommelen, glijden en nog veel meer. Vlak voor deze speeltuin vind je ook nog een natuurgedeelte met een waterpomp en natuurelementen. Een zeer diverse speeltuin dus voor jong en oud! Wij waren er maar kort na schooltijd maar gaan zeker terugkomen voor een compleet dagje uit.

Op het ‘kruispunt’ vindt je een openbaar toilet en ook in het restaurant kan je daar gebruik van maken. Je zit daar op het terras heerlijk aan het water, of je haalt snel een ijsje of patatje bij de kraam buiten.

Je kan zelfs in de auto je bbq spullen meenemen, vlakbij de parkeerplaats van het Beatrixpark is namelijk een BBQ veld waar je heerlijk kan bbq-en terwijl de kinderen spelen.

Daarnaast heb je vlindertuinen, moerassen en nog veel meer!

Waarom Schiedam?

Schiedam, vlak naast Rotterdam, is dé jenever- & ginstad van Nederland, maar met de komst van de levensgrote dinosaurussen deze zomer mag Schiedam zich een maand lang Dinostad van Nederland noemen. Dat de organisatie achter Jurassic Kingdom, het Beatrixpark in Schiedam als locatie gebruikt, is een logische keuze. Het is een stadspark van formaat en heeft een perfecte centrale ligging tussen Rotterdam en Den Haag. Ook heeft het centrum van Schiedam veel te bieden. De prachtige oude pakhuizen, klassieke ophaalbruggen en de nog altijd aanwezige distilleerderijen herinneren aan de achttiende en negentiende eeuw waarin de stad gouden tijden beleefde. Een rondje door de binnenstad mag voor of na een bezoek aan Jurassic Kingdom dan ook niet ontbreken.

Praktische informatie

Parkeren

Bij de ingang van het park is er een gratis parkeerplaats, deze is echter niet heel groot. Is het heel druk dan is het verstandig om te parkeren bij de Euroscoop bioscoop. Zodra je van de snelweg (a20 afslag 11) afgaat zie je dit gebouw al staan. Vanaf daar rijden er pendelbussen naar het park of je kan lopen. Het advies is echter om met het openbaar vervoer te komen, dat is prima te doen. Ook in de stad Schiedam en Rotterdam kom je trouwens dino’s tegen de komende tijd! Vanaf de parkeerplaats staan er duidelijk bordjes of op de grond aangegeven hoe je moet lopen.

Kaartjes kopen met korting

Je kan met 20% korting tickets bestellen via de website. Gebruik hiervoor de online code PERSGROEP20. (De korting is alleen via de website geldig).

Lees ook: Schiedamse molens; hoogste ter wereld
Lees ook: Rotterdam met kinderen; leukste kinderuitjes & activiteiten