Onze kinderen zijn (net zoals zoveel andere kinderen) net aapjes en klimmen en klauteren er graag op los. Dat kan natuurlijk in een klimbos met een high rope course, maar hoe gaaf is het om je eigen slackline met obstakels te hebben? Even een middag geen gezeur om beeldschermpjes, maar lekker buiten spelen (en teleurgesteld zijn als we weer naar huis gaan omdat het etenstijd is). We kregen deze set van Jumbell en wij zijn groot fan geworden. De slackline is de onderste band die tussen twee bomen gespannen wordt en aan een tweede band kun je diverse obstakels ophangen. Het grote voordeel; je kan het altijd en overal mee naar toe nemen. Daarom is dit dus ook zeer geschikt voor jonge kinderen om alvast te oefenen.

Wat is de Jumbell Slackline?

Slacklinen is een heuse sport en komt uit de klimwereld. Het is een evenwichtssport waarbij je probeert te balanceren op een spanband tussen twee bomen of andere bevestigingspunten. Vervolgens loop je van de ene kant naar de andere kant, na wat oefening kan dit zonder ‘hulp’ maar een tweede band met hindernissen maakt het voor kinderen wel iets makkelijker en een stuk leuker! Wereldwijd wordt er nu overal aan slacklinen gedaan! Er worden zelfs records gebroken tijdens wedstijden en evenementen. Het grote voordeel van slacklinen is dat dit altijd en overal kan, en je dus niet afhankelijk bent van een seizoen of weersomstandigheden.

De Jumbell is speciaal ontwikkeld om beweging en buiten zijn te stimuleren voor kinderen. Door de uitdagende Jumbell-obstakels hebben kinderen urenlang speelplezier. De obstakels zullen kinderen helpen om de Jumbell-slackline te overwinnen. Er bestaan diverse Jumbell-sets zodat je zelf je eigen parcours kan opzetten. De Jumbell is gewoon bedacht en ontwikkeld hier in Nederland door het team van Jumbo Cargo Products, producent van o.a. spanbanden ten tijde van de coronacrisis en als je het mij vraagt een enorm groot succes.

Over de spanband lopen vereist ook veel concentratie. Kinderen zullen zich moeten blijven focussen om niet te vallen. De slackline helpt daardoor om de aandachtsspanne te verbeteren. In tegenstelling van beeldschermen waardoor die steeds korter wordt. Daarnaast is het ook een uitdaging voor de balans en grove motoriek. Door te oefenen zullen kinderen elke keer beter worden en zal dit ook een enorme boost geven aan hun zelfvertrouwen. Sterker nog het is harstikke gezond om in de buitenlucht te spelen!

Opbouwen en afbreken

De