Yes, heel Nederland heeft nu vakantie! Misschien ga je een paar weken op reis verre of nieuwe bestemmingen ontdekken, gaan de kinderen logeren of vul je de weken met gezellige dagjes uit. Daarom dat veel uitjes speciale activiteiten organiseren in de zomer. Zo ook bij de Julianatoren. Daar is het komende tijd feest tijdens de Jul & Julia Zomerweken met onder andere een heel nieuwe show! Nu zijn wij groot fan van dit pretpark aangezien het zeer overzichtelijk is en afgestemd is op een jong / klein publiek waardoor ze vrijwel overal in mogen (soms met begeleiding). Manlief was hier nog nooit geweest, dus togen we vorig weekend met zijn vieren richting Apeldoorn en kregen al spontaan het vakantiegevoel toen we de snelweg afgingen en door de Veluwe heen reden.

Parkeren & Vroege vogels

Gelukkig waren we op tijd vertrokken, want we waren duidelijk niet de enige. Ondanks dat we er voor openingstijd waren, waren er nog maar een paar plaatsen op de parkeerplaats voor de deur. Nu is het geen probleem als je later bent, want er is een tweede ruime parkeerplaats met shuttle service die je zo van het één naar het ander brengt. Bij de entree konden we meteen naar binnen doorlopen waar op het pleintheater een openingsshow plaatsvond met de muizen Jul & Julia en Mevrouw Suikerspin & Meneer Kaasgaaf. Na afloop was er een mogelijkheid voor een foto en de rij ging echt heel vlot zodat we niet echt hoefden te wachten. Ondertussen was het park en de overige attracties ook geopend dus konden we zo doorlopen.

Attracties

Omdat de meeste mensen vooraan bleven liepen wij door om als eerste in de rij te gaan staan bij de rolschaatsachtbaan. Nu we met zijn vieren zijn konden we dat zonder problemen doen aangezien ze nog geen 1.20 m zijn en niet alleen mogen. Het idee was om in de ochtend dit soort attracties te doen met zijn allen en daarna ze wat meer los te laten. De achtbaan was voor beiden een groot succes, wat heel fijn is want zoonlief heeft de afgelopen jaren nogal een angst gehad voor achtbanen, nadat een boomstammenattractie waarbij we achteruit naar beneden gleden, toch iets teveel van het goede was. Daarna hebben we nog wat andere attracties gedaan zoals de nieuwe vrijevaltoren van Meneer Kaasgaaf helemaal vooraan.

Aan het einde van de dag gingen ze samen met een vriendinnetje op pad terwijl wij mama’s gezellig konden bijkletsen. Regelmatig kwamen ze even gedag zeggen zodat we zagen waar ze waren. Dat is toch wel het voordeel van dit park; naar mate ze ouder worden kunnen ze steeds zelfstandiger rondlopen en zelf kiezen waar ze wel / niet ingaan. En met een leeftijdsgenootje is dat soms toch net iets leuker dan je papa en mama ;-) Ondanks de regen / miezer aan het begin van de dag was het wederom een supergeslaagde dag!

Shows

Tijdens de Jul & Julia Zomerweken zijn er heel veel verschillende shows die op de verschillende podia verspreid over het park plaatsvinden. Zo hebben we onder andere de Dino & Dinashow gezien, een kort verhaaltje van ongeveer 5 minuten met na afloop een dansje en de mogelijkheid om op de foto te gaan, wat een aanrader is voor de heel jonge kinderen. De dansshow van Mevrouw Suikerspin met Jul & Julia in een Mexicaanse outfit, de uitzwaaishow aan het einde van de dag waarna ze in een optocht naar voren lopen voor een laatste fotomomentje. En natuurlijk de nieuwe grote parkshow ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’ ook met mevrouw Suikerspin. Deze vond plaats in het overdekte theater en de kinderen hebben een half uur op het puntje van de bank gezeten en heel hard staan stampen en meedansen met de liedjes die bij een deel van de bezoekers duidelijk herkend werden van YouTube ;-) Heel leuk hoe verschillende landen, attributen en bestemmingen zo samenkomen.

Eten en drinken

Van al dat spelen krijg je natuurlijk trek. Verspreid over het park zijn er diverse restaurants waar je vooral terecht kan voor de bekende menu’s met patat, snacks of hamburgers. Per restaurant kan de samenstelling iets verschillen, dit keer aten we in Jul’s torenrestaurant vooraan in het park en die hamburgers waren echt superlekker. Omdat het was gaan regenen gingen we binnen zitten en dat was allemaal erg goed geregeld. Bij het buffet gaf ik de bestelling door en kon ik het drinken meteen meenemen, de kinderen konden zo even lekker spelen en al zeer snel werd onze bestelling naar de tafel gebracht. Daarnaast heb je het dinorestaurant, achterin een Indisch restaurant, poffertjes en wafeltjes en achterin nog een snackpunt. Dus ook als je geen trek hebt in patat kan je hier prima uit de voeten! Aan het einde van de dag genoten we nog even van een heerlijk Italiaans ijsje.

Jul & Julia Zomerweken

Vanaf maandag 8 juli tot en met 1 september vinden in Kinderpretpark Julianatoren de Jul & Julia Zomerweken plaats. Tijdens de Jul & Julia Zomerweken neemt het muizentweetal de bezoekers mee op wereldreis in de grote parkshow ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’. Tevens gaan bezoekers van het Apeldoornse pretpark genieten van Jul’s Wild West Show, de Limbodansshow van Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow. Alle shows zijn bij de toegangsprijs van het pretpark inbegrepen. Uiteraard kan er ook volop worden genoten van de vele attracties voor kinderen tot en met 10 jaar, waaronder de Hoge Hoed; de nieuwe vrijevaltoren van pretparkdirecteur Meneer Kaasgaaf welke eerder dit seizoen werd geopend.

Algemene informatie

Kinderpretpark Julianatoren is de hele zomervakantie geopend van 10:00 uur (sommige attracties pas vanaf 10.30 uur) tot 17:00 uur. Van 5 tot en met 23 augustus is het pretpark al geopend vanaf 9:30 uur. Tijdens de Zomeravonden op zaterdag 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus is het extra lang genieten van de zomerse sferen in het pretpark. Kinderpretpark Julianatoren is dan tot maar liefst 20:00 uur geopend. Met elke avond een ander thema. Zo zijn er de thema’s: piraten, sprookjes, wilde westen, safari en komt op de laatste avond Woezel & Pip op bezoek. En goed nieuws; de parkeerkosten hoef je dit jaar niet te betalen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook

Linda van Aken