Skip to Content

De populairste interieurtrends

De populairste interieurtrends

Als je geïnteresseerd bent in interieurontwerp, is een van de belangrijkste dingen die je kunt weten, dat trends niet eeuwig duren. Ze kunnen een paar maanden of jaren erg populair zijn en verdwijnen dan snel als er iets nieuws komt. Met zoveel rages die opkomen en uit de mode raken, is het belangrijk om in de gaten te houden wat er nu trending is.

Op deze manier kun je voorop blijven lopen als het gaat om je eigen keuzes voor het inrichten van je huis. Er zijn ook constanten die altijd als een trend zijn beschouwd, zelfs als ze al een tijdje bestaan.

Eén van deze constanten is het gebruik van de kleur zwart in het interieur. Als je iets wilt dat altijd trendy is en nooit uit de mode raakt, dan is iets zwarts als een tv meubel zwart de beste keuze.

Vintage

Als je een vleugje nostalgie aan je interieur wilt toevoegen, is vintage de juiste keuze. Hoewel sommigen misschien denken dat “vintage” verouderd en ouderwets betekent, is dit niet noodzakelijk waar.

Vintage stijl kan van alles zijn, maar het is altijd gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en unieke perspectieven. Vintage interieurstijlen worden vaak gekenmerkt door het gebruik van klassieke materialen zoals hout en katoenen canvasstoffen, evenals meubelstukken uit het midden van de eeuw.

Deze trend van het gebruik van hout in je huis is eenvoudig te verwerken. Door meubels toe te voegen, zoals een vidaxl salontafel die van hout is gemaakt, kun je een trendy stuk toevoegen aan je ruimte.

Moderne elementen zoals gedurfde kleuren en geometrische patronen spelen ook een belangrijke rol bij het creëren van een algehele vintage look voor je woonruimte. Omdat vintage interieurs zo flexibel zijn qua ontwerpmogelijkheden, zijn ze ideaal voor mensen die iets tijdloos en toch eigentijds willen.

Elegante tinten groen

Groen is een rustgevende kleur. Dit maakt het een populaire keuze voor kinderdagverblijven, slaapkamers en kantoren. In de kinderkamer kan groen worden gebruikt als accentkleur om het speelgoed en andere items van de baby aan te vullen.

In de slaapkamer kan groen helpen om een ​​gevoel van rust en sereniteit te creëren, terwijl het je helpt om ‘s nachts beter te slapen.

Groen is ook een goede optie als je moeite hebt met slapen, omdat het helpt bij het verminderen van angstgevoelens bij gebruik in de inrichting van je slaapkamer, zoals gordijnen of lakens. Je zou zelfs je slaapkamermuren kunnen schilderen met deze rustgevende tint om die ontspannen sfeer af te geven.

Redactie Mamaliefde