Interactief speelgoed wordt steeds populairder; van robots die je zelf kan programmeren tot en met constructiemateriaal voorzien van motoren. Interactief speelgoed hoeft echter niet altijd elektrisch te zijn, zo is er ook mechanisch speelgoed dat de interactie met je kind kan opzoeken. Ook in de babypoppenwereld zie je deze trend voorbij komen, de nieuwste poppen lijken soms meer op een kleine robot in menselijke vorm dan op de stoffen of porseleinen pop die je vroeger had.

De poppen kunnen lopen, plassen, praten, slapen, drinken en nog veel meer. Vorig jaar kwamen de poppen nog in het nieuws doordat er een deel niet door de keuring van de NWA kwamen omdat ze onveilig zouden zijn. Doordat er zoveel poppen op de markt komen wordt het hoog tijd voor een overzicht! Deze poppen zijn wel veilig bevonden.

Baby Alive (Hasbro)

Alle kinderen hebben wel een favoriete babypop die overal mee naartoe mag, geknuffeld en verzorgd wordt. Waar ze troost en geborgenheid bij voelen, die vertedert en waar ze om kunnen lachen. Baby Alive (onder de paraplu van Hasbro), één van de grootste poppenmerken ter wereld, heeft een babypop ontwikkeld die, net als de kleintjes zelf, bepaalde vaardigheden aanleren. Zoals leren eten, lopen of op het potje te gaan!

Het unieke van Baby Alive is dat de meeste poppen geen naam hebben en je kind dus zelf een naam kan geven, in meerdere uitvoeringen beschikbaar is er zijn dus ook donkere poppen en sommige ook over een papa modus beschikken en dus ook leuk zijn voor je zoon!

Baby Alive Levensechte Baby

Met de Baby Alive Levensechte Baby beleef je zoveel schattige momenten! Deze interactieve babypop is heel speciaal: ze reageert op de stem en aanraking van kinderen met meer dan 80 bewegingen, gezichtsuitdrukkingen en echte babygeluiden. Kinderen zullen dol op haar zijn alsof het hun eigen baby is! De Levensechte Baby wiebelt en giechelt als je haar kietelt. De baby brabbelt graag en als je tegen haar praat, kijkt ze naar je. Houd de hand van de babypop tegen haar mond en help haar handkusjes te geven. Wat een lieverd.

Als de baby onrustige geluiden maakt doe je het slabbetje om en geef je de fles. Ze maakt drink- en slurpgeluidjes. Klop haar daarna op haar rug om een boergeluidje te horen. Na het spelen kan ze een dutje doen. Als het tijd is om te slapen wikkel je haar in een mooie bijpassende deken. Luister naar haar schattige slaapgeluidjes wanneer ze indut.

Meer informatie vind je hier.

Plas & Dans baby

Baby Alive Plas en Dans Baby draagt al grote mensenbroekjes en moet op het potje! Maak de belangrijke momenten mee met je baby en help haar met het potje. Als de pop dorst heeft, kun je haar water geven met de drinkfles. Nu is het tijd voor het potje! Houd de handjes van de baby vast en ze doet het potjesdansje. Ze zingt dan en zegt “pi-pi!” Geen zorgen ze “plast“ echt alleen op het potje!

Nu hoeft ze alleen nog even haar handjes te wassen en dan krijgt ze een sticker omdat ze het zo goed gedaan heeft! De kleintjes vinden het geweldig om de beweegbare pop aan te kleden, haar haartjes te kammen en te luisteren naar haar gebrabbel. De Plas & Dans baby is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review: Baby Alive Plas & Dans baby (Hasbro); een interactieve pop als hulpmiddel voor zindelijkheidstraining

Snack & Snoep baby

Het is dolle pret met de Baby Alive Snack en Snoep Baby pop! Maak smakelijke namaaksnacks van het poppeneten dat je steeds weer opnieuw kunt gebruiken. Nadat je met de deegroller en figuurtjes namaaksnacks hebt gemaakt van het herbruikbare poppeneten, kun je met de speelgoedoven net doen alsof je ze echt bakt. Het is heel makkelijk: schuif de bakplaat in de oven en druk op de timer. Als het belletje gaat is het tijd om te smikkelen!

Na het eten van de snacks ‘poept’ de Snack en Snoep Baby in haar luier en kun je die verschonen. Deze lieve pop vindt het niet alleen heerlijk om rechtop zitten, maar ze vindt het ook fantastisch als je zachtjes haar haren kamt, haar mooi aankleedt en een dikke knuffel geeft!

Meer informatie vind je hier.

Sweet Spoonful Baby

Met de Sweet Spoonful Baby-pop leren kinderen hoe ze een baby moeten verzorgen door poppeneten te maken met een speciale mixer! Wanneer het etenstijd is, giet je de inhoud van het voedselzakje met water in de mixer. Kinderen kunnen aan de hendel draaien om het babyhapje goed te mengen. Na de maaltijd geef je de baby een flesje. Als de baby “poept” is het tijd om te verschonen. Met een schattige verwijderbare outfit en een kam om het haar van de baby te stylen heb je eindeloos veel speelplezier!

Meer informatie vind je hier.

Baby Annabell (MGA Entertainment)

Het is een meisje… en ze heet Baby Annabell. Baby Annabell is net een echte baby met haar levensechte functies. Ze reageert op aanraking, huilt echte tranen en is dol op haar flesje. Zo’n kleine baby heeft natuurlijk veel slaap nodig. Als je Baby Annabell zachtjes heen en weer wiegt op je arm of in haar wieg, sluit ze haar ogen en valt in slaap met tevreden snurkjes! Zodra ze weer wakker wordt, is het tijd om iets te eten.

Wanneer je je kleintje haar flesje geeft, beweegt ze haar mond en ogen tijdens het zuigen – net als een echte baby! Als je over Baby Annabell’s wang aait, begint ze blij in zichzelf te brabbelen. En als ze een keer echte tranen huilt, dan is ze zo weer blij dankzij de bij de set inbegrepen speen. Baby Annabell heeft nog iets geleerd: ze kan nu in haar luier plassen!

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Review Baby Annabell

Baby Born (Zapf Creation)

BABY born is niet alleen maar de babypop waar liefdevol voor wordt gezorgd, maar ook een speelmaatje en een vertrouweling(e). Het BABY born speelconcept groeit mee met het kind. Zo is er voor elke fase een geschikte pop! BABY born is een lieve babypop voor alle kinderen die houden van zorgen en verzorgen.

Lees ook: Baby Born interactieve pop & familie zoals de soft touch en grote zus en broer & speelsets en accessoires zoals hemelbed, wastafel, bad, scooter en outfits.

BABY Born Interactive (roze meisje, blauw jongen, paars donkere pop)

De BABY born Interactieve pop heeft vele levensechte functies, die allemaal zonder batterijen functioneren. Ze kan drinken, eten, plassen, op het potje gaan, huilen, bewegen, in bad en slapen. Met de bijgeleverde accessoires kan je echt voor BABY born zorgen, net als een echte baby. He