Bij de IKEA geloven ze dat spelen noodzakelijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom lanceert IKEA in samenwerking met LEGO® (samen de twee meest bekende Scandinavische merken) de collectie BYGGLEK: een reeks producten die spelen en opruimen samenbrengt. IKEA en LEGO® zien spelen als een essentieel onderdeel van het dagelijks leven: het bevordert creativiteit, vermindert stress en brengt mensen samen. Maar rondslingerend speelgoed brengt ook frustraties met zich mee tussen ouders en kinderen. Bijvoorbeeld wanneer je met blote voeten op een LEGO® steentje gaat staan. Met de BYGGLEK opbergdozen ruim je losse steentjes op én maak je de mooiste creaties op, in en om de doos. Zo hoeven bouwwerken niet afgebroken te worden en spelen kinderen – en volwassenen – de volgende dag gewoon verder in hun eigen fantasiewereld. BYGGLEK ligt vanaf oktober in alle IKEA-winkels.

BYGGLEK; meer dan een opbergdoos

De BYGGLEK-opbergdozen en LEGO®-steentjes zorgen voor uren speelplezier – en maken tegelijkertijd opruimen een stuk makkelijker. De collectie laat zien dat een georganiseerd huis en creatief spel op een slimme manier gecombineerd kunnen worden. De dozen in verschillende formaten hebben een bouwplaat als deksel, waardoor je LEGO®-steentjes op de opbergdoos kan bouwen, het gaat dus om de echte klassieke LEGO-steentjes en geen compatibele materialen. De BYGGLEK opbergdoos kan ook onderdeel zijn van een bouwwerk – zo maak je een huis met de meubels in de doos en het dak erbovenop. Of klik meerdere dozen op elkaar en creëer een wolkenkrabber, robot of ruimteschip. Er zitten geen specifieke instructies bij de dozen, want er is geen goed of fout in het gebruik. Wel zit er een aantal kleine items bij dat het spel op gang kan brengen, zoals poppetjes en natuurlijk ontbreekt de traditionele hotdog voor zowel Ikea als Lego niet. ‘BYGGLEK is meer dan een opbergdoos. Het is opslag en spel met elkaar verweven. BYGGLEK biedt gezinnen een oplossing om ruimte te creëren voor meer spel in hun dagelijks leven.’

1 oktober in de winkel

De BYGGLEK-lijn bestaat uit vier producten: een set met drie kleine doosjes (9,99 euro), een set met twee middelgrote dozen (12,99 euro) en een set met twee grote dozen (14,99 euro). Ikea biedt ook een set speciale Legosteentjes waarmee de doosjes tot creatieve huizen omgebouwd kunnen worden. Die set bestaat uit 201 steentjes en kost 14,99 euro.

De doosjes zijn vanaf 1 oktober bij Ikea te koop.  Ideaal dus als cadeau voor de feestdagen in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom!

IKEA x LEGO®

Bij IKEA is er altijd een focus geweest op kinderen en op wonen in kleine ruimtes. LEGO Group staat bekend om hoe zij kinderen over de hele wereld inspireren met spel – en hiermee dragen zij bij aan de ontwikkeling van kinderen. IKEA en LEGO Group brengen met deze collectie hun passie en kennis samen: ze willen meer ruimte in huis creëren voor spelen. De BYGGLEK-dozen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de LEGO®-steentjes en gaan jaren mee: van generatie op generatie.

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)