Kerstmis; de tijd dat de dagen het kortste zijn en daarom ook wel de donkere dagen genoemd worden. Buiten is het koud, dus je blijft veel meer binnen. Dan is het fijn als het binnen ook gezellig en sfeervol is. Lekker warm met een open haard of kaarsjes, een kerstboom in de hoek, verlichting buiten en misschien wel meer. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Voor je interieur zijn het vaak al de kleine dingen die het hem doen. Zeker als er ook nog kinderen in huis zijn. Daarom ging ik op zoek naar 5 diy’s om je huis in de kerstsfeer te krijgen. Mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie, dan adviseer ik je eens te kijken op de blog voor woonideeën van Karwei waar je tips vindt voor diverse kamers, diy’s voor diverse thema’s, waaronder Kerst en ook binnenkijkers.

Winter in een pot

De mini-kerstdorpjes zijn natuurlijk enorm populair. Nog steeds. De echte fans beginnen in de zomervakantie al met opbouwen zodat ze er lekker lang van kunnen genieten. En dat hoeft echt niet een megapanorama te zijn. Een glazen stolp of een pot is ook al meer dan prima. Wat sneeuw, figuurtjes, een boompje, huisje en wat meer decoratie. Bij Meisje-Eigenwijsje lees je hoe je dit kan doen.

Vilten kerstboom

Deze heb ik vorig jaar gekocht, maar je kan hem ook prima zelf maken. Een vilten kerstboom, compleet met ballen en andere versiering is vaak echt een groot succes. Dat is tenminste een kerstboom waar de kinderen niet met hun handjes op de rug naar hoeven te kijken maar ook zelf mee mogen spelen. Hier vind je meer informatie over de vilten kerstboom kopen of maken.

Kerstboom op steigerhout

In het moderne interieur zie je steeds meer steigerhout en beton tegen komen. Een abstracte kerstboom op steigerhout is dan ook echt een absolute aanrader. Met behulp van een aantal hangers maak je zo een kerstboom. Deze kan je naar je eigen kleur, stijl en smaak uitzoeken. Hoe je dit maakt lees je bij Go-or-no-go.

Een wichtelmannetje

Ook als je niet gelovig bent en om die reden niets hebt met Kerst is het toch een heerlijk feest. Wil je net wat anders dan de rest; dan is het goed je eens te verdiepen in het wichtelmannetje. Het wichtelmannetje komt oorspronkelijk uit het hoge Noorden, uit de Scandinavische landen. Maar het wordt hier ook steeds bekender. Het is een lief kaboutertje die komt om mensen liefde en warmte te brengen tijdens de donkere dagen. Het doet mensen goed als er aan hen wordt gedacht! Ook deze wichtelmannetjes kan je zo kopen, of gewoon zelf maken.

Lees ook: Wichtelen

Groene Kerstjungle

Geen witte Kerst, maar een groene Kerst met deze eenvoudige diy. Ideaal als je geen behoefte hebt aan een enorme kerstboom in je huis, of de ruimte niet hebt. Dan is dit een prima alternatief om toch een urban jungle in huis te creëren. Niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens heel betaalbaar. En het voordeel is dat je deze lijst na de Kerst gewoon kan laten staan. Hoe je dit maakt, lees je bij Interior Queen.

3D-kerstboom knutselen

Ook met papier kan je prima aan de slag voor een leuke diy. Met groen papier maak je eenvoudig je eigen kerstboom. Vooraf kan je kind die inkleuren of plakken. En daarna heb je een staande kerstboom die ook heel geschikt is als tafeldecoratie tijdens het kerstdiner. Wellicht een idee om bijvoorbeeld het menu in te plakken. Hoe je dit doet lees je bij Maak het Vrolijk.

Knutsel jij ook altijd van alles voor Kerstmis?

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock

stories

Lees ook

Linda van Aken