Ibiza staat bekend als partyeiland, maar je hoort toch steeds meer gezinnen die ernaartoe gaan. Het is dan ook de ideale vakantieplek, juist met kinderen! Daarom deze praktische tips voor een vakantie naar Ibiza, van de leukste stranden, campings, uit eten en meer.

Op vakantie naar Ibiza

Het prachtige eiland in de Balearen, stond altijd bekend als hippie- of partyeiland. Mensen begrepen nooit waarom mijn ouders daar altijd met ons naar toe gingen. Maar Ibiza was en is heel geschikt voor kinderen. Het is een prachtig eiland met eigenlijk het hele jaar door mooi weer. Nu in oktober zitten mensen nog rustig op het strand, het is dan ook rond de 25c!

Juist in oktober is het lekker rustig, de feestbeesten zijn weg, en je ziet meer gezinnen. De stranden zijn weer schoner, en de straten weer leeg. Voor een feestje moet je dan wel echt weten waarnaartoe te gaan. Want ook als ouders heb je soms nog zin in een feestje.

Welke plaatsnhet beste is? Dat is afhankelijk van het reisgezelschap; als koppel is dichtbij het strand of het uitgaansgebied wellicht ideaal of lekker in de stad, terwijl als je met de hele familie op pad gaat een wat rustiger uitvalsbasis wel zo fijn is. Hier vind je handige tips over fijne locaties om te verblijven op Ibiza.

dav

Feesten op party-eiland Ibiza

Je hoeft niet altijd zonder kinderen naar een feestje. De strandtenten die in de winter nog open zijn, draaien allemaal lekkere muziek, zo kunnen de kinderen lekker in het zand graven, en jij genieten van de muziek en een cocktail. Vooral bijvoorbeeld Salinas wat in de zomer een echte partyplek is, is in de winter enorm aangenaam. Met mooie loungesets waar je heerlijk in kunt liggen, en dekens voor als het wat koeler wordt. Zo kun je dan heel relaxed de zonsondergang bekijken, die deze tijd van het jaar niet meer aan de andere kant van het eiland is.

De Pacha is ook open in de weekeinden. De meeste hotels zijn aangesloten bij een oppasservice, en je zou dus een avondje weg kunnen zonder kinderen. De entree is in de winter maar de helft, en ook is de helft van de club vaak gesloten, maar genoeg om een intiem feestje te hebben en nog lekker te kunnen dansen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Uitjes op Ibiza!

Kinderen willen natuurlijk lekker spelen, en gelukkig kun je daar je hart ophalen. Er zijn in elke stad veel speeltuinen, van klein tot groot. Uiteraard kom je met een emmertje en schepje op het strand ook al heel ver. Je kunt bijvoorbeeld ook de bossen in, en eikels zoeken samen. Om daarna op 1 van de bergtoppen van het uitzicht te genieten. Er is nog steeds een zaterdagmarkt waar je heen kunt, en ook daar is altijd genoeg te doen voor de kinderen, zo vervelen ze zich niet als jij lekker gaat shoppen.

dav

Uit eten op Ibiza

Dit is altijd wel een kostenplaatje in de zomer. De prijzen gaan dan enorm omhoog. Maar in de winter hebben de restaurants die open zijn bijna allemaal een dagmenu, en rustig onder de 10€ per persoon. Het geweldige in Spanje is dat in restaurants niemand moeilijk doet over kinderen. Er word niet verwacht dat ze 2 uur stilzitten op een stoel, en ook niet dat ze die 2 uur hun mond houden. Zo zit je toch wat relaxter.

Er zijn heel veel grote supermarkten als de Lidl en de Mercadonna, waar je lekker vers eten kunt halen voor marktprijzen. Mocht je niet willen uit eten, dan kun je dus heel voordelig kopen. Ze hebben voor baby’s en kinderen alles wat wij hier ook hebben, dus een voorraad inslaan is niet nodig.

Mocht je kindje ziek worden dan kun je bij elke apotheek terecht voor medicijnen, en bij echt hoge koorts bijvoorbeeld ben je gewoon welkom op de eerste hulp van het ziekenhuis of een kliniek in de stad waar je verblijft. Kinderen gaan altijd voor, dus geen lange wachttijden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Accomodaties op Ibiza

De meest populaire optie is het huren van een vakantiehuis op Ibiza. Verspreis over het eiland vind je diverse villa’s, compleet met zwembad, parking en meerdere slaapkamers zodat je er met de hele familie kan overnachten. Of je nu graag midden in de stad zit met alles op loopafstand of juist op een wat rustiger plek alles is mogelijk. De villa’s zijn volledig ingericht dus ideaal voor een comfortabele vakantie.

Wist je dat er op Ibiza ook heel veel campings zijn? Mocht je dus willen gaan kamperen dan zit je ook hier goed. Veel hotels zijn dicht in de winter, dus dan is dit een mooie optie. Zoals ik al zei wordt het nooit echt heel koud (zelden), dus je vriest niet weg in de nacht. Het is in de winter wel echt laagjesweer, in de ochtend en avond is het wat frisser, maar overdag kan het dus rustig 25c in de zon zijn.

De 5 beste campings op Ibiza vindt je hier.
Geschreven door Judith van Pinkpress

Lees ook

Redactie Mamaliefde
Laatste berichten van Redactie Mamaliefde (alles zien)