Skip to Content

Heroes Dutch Comic Con 2024: 10 years of Heroes Universe

Heroes Dutch Comic Con 2024: 10 years of Heroes Universe

Met ruim 55.000 bezoekers per editie is Heroes Dutch Comic Con de grootste comic con in Nederland. Dit tweedaagse evenement biedt een gevarieerd programma voor allerlei soorten fandoms, waaronder films, series, strips, cosplay, games, superhelden, fantasy, science fiction en anime. In dit artikel nemen we je mee door de verschillende hoogtepunten van Heroes Dutch Comic Con 2024.

Viering van “10 Years of Heroes Universe”

In 2024 viert Heroes Dutch Comic Con “10 years of Heroes Universe” met een exclusieve previewnight op vrijdag 21 juni van 18:00 uur tot 22:00 uur. Deze speciale avond wordt opgeluisterd door de aanwezigheid van de bekende Harry Potter tweeling, James en Oliver Phelps.

Cosplay

Cosplay is één van de belangrijkste elementen van Heroes Dutch Comic Con en fungeert als de schakel tussen vele fandoms en activiteiten. Bezoekers komen van heinde en verre, vaak in indrukwekkende kostuums, om hun passie te delen en anderen te ontmoeten die dezelfde liefde voor cosplay hebben. De weg naar de Jaarbeurs in Utrecht is al een ervaring op zich, met cosplayers die per auto, trein, fiets, UFO of draak aankomen.

Cosplay Contest en Catwalk

Eén van de meest populaire evenementen is de Cosplay Contest en Cosplay Catwalk op de Main Stage. Hier showen nationale en internationale cosplayers hun indrukwekkende creaties. Of je nu een beginnende of gevorderde cosplayer bent, de Cosplay Contest is een inspirerende en vermakelijke ervaring.

Fan Village en Meet Ups

Naast de wedstrijden zijn er de Fan Village en Cosplay & Fan Meet Ups. Hier kunnen cosplayers elkaar ontmoeten, ervaringen delen en samen op de foto gaan. Dit maakt de beleving van Heroes Dutch Comic Con compleet en zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers.

Comic Village

Wat is een comic con zonder comics? In de Comic Village vind je een breed scala aan exposanten, publishers, Comic Artists en auteurs. Deze inspirerende area is het kloppende hart van het evenement en biedt bezoekers de kans om unieke artwork te bewonderen en te laten maken door getalenteerde artiesten van over de hele wereld.

Workshops en panels

De Comic Village biedt ook een uitgebreid programma van workshops en panels gegeven door professionals uit de stripindustrie. Dit is een unieke kans om meer te leren over het vak en misschien zelfs ontdekt te worden door een comics uitgeverij zoals Marvel of DC Comics.

Gaming Hall

Elke editie van Heroes Dutch Comic Con beschikt over een hele hal volledig gevuld met alles wat met games te maken heeft. Hier kun je je vrienden en concurrenten uitdagen in allerlei soorten videogames, deelnemen aan e-sports toernooien voor toffe prijzen en diverse bord- en kaartspellen uitproberen. Onder andere Nintendo en Red Bull Gaming zijn hier aanwezig.

Gaming Stage

De Gaming Stage biedt een gevarieerd programma zoals Q&A’s met stemacteurs, workshops, masterclasses en esports finales. Het enthousiasme en de levendige sfeer maken de Gaming Hall een must-see voor elke gamer.

Kids Village

Speciaal voor de kinderen is er kids village in de Experience hal; hier vind je onder andere een aantal luchtkussens waar ze hun energie kwijt kunnen maar kan je ook kleuren en is de Wakkere muis (bekend van Geronimo Stilton) aanwezig. Ook de Griezelbus van Paul van Loon is aanwezig op dit event.

De Dealer Hal en Artist Alley

Geen comic con is compleet zonder een mega aanbod aan merchandise. In de Dealer Hal vind je de nieuwste items voor jouw collectie, terwijl de Artist Alley vol staat met getalenteerde kunstenaars die hun unieke werk tentoonstellen en verkopen. Neem de tijd om alles te verkennen, want het is bijna onmogelijk om hier met lege handen weg te gaan.

Haunted House of Wax

Ook dit jaar is de Haunted House of Wax weer te vinden, een griezelige attractie geïnspireerd op de Haunted Mansion/Phantom Manor. Lord Cornelis, een waanzinnige kunstenaar, vereeuwigde zijn slachtoffers als vreemde wassen beelden. Deze is in principe toegankelijk voor alle leeftijden, en ter beoordeling van de ouders.

Into the Galaxy

Into the Galaxy is het speciale gedeelte voor alle fans van Star Wars, props en special make-up. De Galaxy Stage neemt je mee op een bijzondere reis door het heelal, met insidertips over het creëren van fantasiewezens en inzichten achter de schermen van professionals uit de filmindustrie.

Special Guests en Panels

Dit jaar verwelkomt Heroes Dutch Comic Con speciale gasten uit films en series, die deelnemen aan diverse panels en Q&A’s. Dit biedt fans de unieke kans om hun idolen te ontmoeten en een handtekening te verzamelen of op de foto te gaan.

Praktische Informatie

  • Datum en locatie: Heroes Dutch Comic Con vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Zorg ervoor dat je je tickets van tevoren koopt, want het evenement is vaak uitverkocht.
  • Bereikbaarheid: De Jaarbeurs is goed bereikbaar per auto, openbaar vervoer en zelfs per fiets. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en Utrecht Centraal Station ligt op loopafstand.
  • Tickets en toegang: Koop je tickets online om teleurstelling te voorkomen. Er zijn verschillende soorten tickets beschikbaar, waaronder dagkaarten en weekendpassen.

Tot slot

Heroes Dutch Comic Con is een evenement dat je zelf moet ervaren. De unieke en geweldige sfeer zorgt ervoor dat je meteen verslaafd raakt. Of je nu een doorgewinterde comic con-bezoeker bent of je eerste keer beleeft, er is voor iedereen iets te ontdekken en te beleven. Een aanrader voor alle liefhebbers van films, series, strips, cosplay, games, superhelden, fantasy, science fiction en anime.

Linda van Aken