Ja, ik mag het eindelijk bekend maken. De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met een geheim project. Ik heb namelijk meegewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe opvoedmethode die draait om de empowerment van de kinderen. Dit heb ik samen gedaan met Charlotte, FleurMarguerita, Marijke, Merel en Miriam

Nieuwe baanbrekende opvoedmethode voor meer empowerment voor je kinderen!!!

Waarom zouden we als ouders pedagogen en mensen die ervoor hebben gestudeerd, ons laten vertellen hoe we onze kinderen moeten opvoeden? Dat zijn we helemaal zat, we kunnen dat toch ook prima zelf? Als moeder heb je tenslotte de ervaring van wat werkt voor jouw kind. Waarom zou je ze dan in hokjes laten stoppen? In deze opvoedmethode die we hebben ontwikkeld met een aantal family bloggers richten we ons op twee belangrijke kernwaarden:

  1. Je bent maar één keer kind; en daarom is het belangrijk om optimaal van die periode te genieten. Als ouders wil je tenslotte dat ze later terugkijken op een gelukkige jeugd. Dat geeft zelfvertrouwen waarmee je veel verder komt dan met een papiertje. Met die houding en skills kom je ook verder. Dus waarom zou je je kinderen nog huiswerk laten maken; het is veel belangrijker om buiten te spelen in de frisse lucht, vitamine D op te doen en sociale contacten te leggen. Of zelf hun kamer op laten ruimen, zelf kiezen wat ze willen aantrekken en opmaken?
  2. Kinderen kunnen meer dan je denkt. Kinderen weten uit zichzelf prima wat goed en fout is, daarom kan je ze ook heel goed zelf meer verantwoordelijkheid geven. Zij hebben geen toezicht nodig en kunnen prima zelf naar school toe, of naar een vriendje of vriendinnetje. Ze mogen zelf de boodschappen doen en kiezen wat ze die avond willen eten en drinken.

Happy kids =happy moms challenge

Klinkt goed toch? Daarom dagen we iedereen uit om mee te doen met een challenge waarbij we stap-voor-stap de facetten van deze nieuwe opvoedmethode verkennen. Iedere week staat er een nieuwe opdracht centraal, zodat je kan ervaren hoe deze opvoedmethode precies werkt en wat voor effect het heeft op je eigen gezin. En zullen we je vertellen over de achtergronden en filosofie van deze methode. In de trailer krijg je alvast een voorproefje op de wekelijkse opdrachten. Morgen verschijnt de eerste online!

Let op: Deze challenge is niet alleen geschikt voor moeders met kinderen, ook voor jou als zwangere hebben we iedere week een uitdaging voor je klaar staan zodat je optimaal voorbereid bent op de kinderen.

Het doel van deze challenge is om de kinderen meer zelfvertrouwen te geven en bijkomend voordeel is dat je als moeder wat meer tijd voor jezelf hebt. Want een happy mom heeft happy kids! Doe jij ook mee? Abonneer je dan snel op dit kanaal en vergeet niet de meldingen aan te zetten zodat je als eerste weet dat er een nieuwe film klaarstaat!

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock