Skip to Content

Tag: Happy December

Tag: Happy December

Tag: Het is nu even een rustige periode; tussen Sinterklaas en Kerst en daarna Oud en Nieuw. Een vrolijke maand dus vol feesten, ondanks het koude weer buiten. Al is het dan wel weer fijn dat je kan schaatsen. Daarom bedacht Maya  samen met Liselotte de Happy December-tag en werd ik door Nicole hiervoor getagd.

Als je moet kiezen, Sinterklaas, Kerst of oud en nieuw?

Natuurlijk een heel vervelend antwoord; maar alledrie de feesten hebben wel wat. De cadeautjes met Sinterklaas, de sfeer en sinterklaas decoratie, gezelligheid en lekker eten met Kerst en tot slot het vuurwerk en de oliebollen met Oud en Nieuw.

Als ik dan toch moet kiezen ga ik voor Kerst. Straks over een paar jaar als ze te oud worden voor Sinterklaas blijft Kerst toch gevierd worden.

Een surprise of een gedicht maken?

Een gedicht, ik vind surprises echt vreselijk. Maar ik was vroeger niet zo creatief en mijn moeder ook niet dus wel een afkeer van gekregen. Gelukkig is er nu Pinterest dus moet dat over een paar jaar wel anders gaan. Gedichten daarentegen zijn geen probleem, zo heb ik ooit eens een gedicht van 37 kantjes geschreven. Bleek de ontvanger dyslectisch…

Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?

Met Sinterklaas vieren we met mijn familie altijd het dobbelspel. Op zich niet heel bijzonder, maar wel dat we gebruik maken van tweedehands cadeautjes. De ervaring leert dat deze net zo waardevol zijn als nieuwe cadeautjes en zorgen voor een leuke avond. Op Kerstavond gaan we ook met het hele gezin naar de kerk. Dit jaar eigenlijk voor het eerst niet met oma en opa.

Verantwoord of lekker dik verwennen?

Gaat het dan om cadeautjes of snoepgoed? Beide eigenlijk met mate, ja ze worden wel verwend maar niet ’te’. Het moet wel te doen blijven. Zo slaan we rustig een keer schoen zetten over en worden ze met Pakjesavond niet overladen met cadeaus en slaan we dit met Kerst over. Wel hebben ze een adventskalender met speelgoed.

Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?

Ja hoor, het gaat om het speelplezier en niet om hoe nieuw of duur het is. En als ik tweedehands iets kan kopen wat nieuw te duur is dan is dat gewoon zo.

Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?

Ik had het gevoel dat het vroeger meer leefde bij de hele familie, nu is dat beperkt. Ook in de familie van mijn man is dit veranderd sinds de babyboom en er een bende aan neefjes en nichtjes is. Toch heb ik ook veel overgenomen.

We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?

In het begin was ik daar nog wel vrij actief in, het wordt wel ieder jaar iets minder en beheersder. Zo hadden we dit jaar met Sinterklaas alleen de thematafel en slingers hangen. Toch vind ik het wel leuk om hiermee aan de gang te gaan en ontbreekt de kerstboom en overige decoratie niet.

UglyXmassweather of glitterjurk?

De foute kersttrui; ik ben niet de persoon voor glitterjurkjes (of eigenlijk niet het lichaam daarvoor).

Heb je een echte kerstboom in huis?

Ja, we hebben wel een nepperd (of die hadden we) maar manlief wil graag een echte dus we kopen al jaren op 6 december voor 1 euro een kerstboom bij de Ikea. Die blijft ook altijd mooi en eigenlijk nog nooit last gehad van naalden. Dit jaar staat hij al een week (op moment van schrijven) en nog geen naald te bekennen. En dat met kinderen en een kat!

Lees ook: Tips om de kerstboom te versieren

Driegangendiner, gourmetten of uit eten?

Gourmetten en gezellig met zijn allen aan tafel vind ik wel erg gezellig. Uit eten ook wel, maar die prijzen gaan met Kerst flink de hoogte in. Dan liever een Derde Kerstdag ;-) Bij mijn ouders is er vaak wel een uitgebreid meergangendiner.

Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?

Vorig jaar ben ik er niet aan toegekomen, maar dit jaar heb ik weer kerstkaarten per post verstuurd. Ik vraag me alleen nog af hoe lang ik dat blijf doen want ik merk wel dat dit minder wordt.

Wat is je beste Kerst of oud/nieuwjaarsherinnering?

Mijn leukste kerstherinnering is de eerste Kerst na een jarenlange relatie en ik net een maand single was. Het was erg gezellig bij de studentenvereniging en de wijn vloeide in overvloed. Na afloop van het diner gezoend met iemand anders die ook net uit een relatie kwam.

Na twijfel of het eenmalig was, we kwamen tenslotte allebei uit een relatie, een dobbelsteen ons lot laten beslissen en een jaar later zijn we gaan samenwonen.

Daarna volgde de leukste nieuwjaarsherinnering; want met oud en nieuw heeft hij me ten huwelijk gevraagd, weer een jaar later waren we getrouwd en bleek ik na de huwelijksreis zwanger en hebben we met Kerst de sleutel van ons koophuis gekregen. Het lot was ons dus gunstig gezind ;-)

Je moet kiezen; Chocoladeletter of een oliebol?

Chocoladeletter met hazelnoten. Oliebollen zijn voor een keertje lekker maar daarna al snel koud en vet, appelbeignets daarentegen…

Goede voornemens voor 2017?

Nog niet, vorig jaar was mijn voornemen om niet aan voornemens te doen en dat is me eigenlijk wel goed bevallen.

Tag doorgeven

Meer tags vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Maai schreef:

    Whahaha dat gedicht van 37 kantjes, geniaal. En wouw ik snap waarom de feestdagen voor jou bijzonder zijn;) Trouwens ik heb de tag samen met Liselotte van love4pink gemaakt. Ze zou het denk ik wel leuk vinden als je haar ook noemt. En link naar mij doet het niet… oh zeikerd he:) Fijne dagen met je gezin

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.