Haaraccessoires; als je een dochter hebt, heb je ze waarschijnlijk ook in overvloed. In het begin, als ze een paar maanden oud zijn, is het nog lief en schattig. Je hebt een aantal haarbandjes, zeker als ze nog kaal zijn en wellicht ook wat van die speciale klipjes voor de eerste plukjes haar. Maar dan begint het te groeien en wil je er staartjes en vlechtjes in maken. Komt er een hele collectie aan haarbanden, diademen, klipjes, speldjes, schuifjes, klemmen en elastiekjes in allerlei vormen, kleuren en maten. En dan begint de chaos.

Om het overzicht te bewaren had ik in het begin zo’n memobord gemaakt met allerlei lintjes en een zakje en vakje waarin ik heel netjes de schuifjes op kon klemmen, en de elastiekjes in kon bewaren en haarbanden aan kon knopen. Dat ging prima. Voor een paar weken. In de praktijk was het toch erg onhandig. Niet veel later kreeg ze van oma een toilettasje, op een gegeven moment ging de rits kapot en toen ben ik hem gaan gebruiken voor haar haaraccessoires. Er waren drie vakjes. Dus één voor de haarbanden en diademen, eentje voor de schuifjes, klipjes en klemmetjes en het middenvak voor alle elastiekjes en dergelijke. Dat leek heel handig en overzichtelijk. In de praktijk was het alsnog altijd zoeken en gebruikte ik vaak wat bovenop lag omdat ik gewoon niets zag. En raakte ook alles door elkaar, zeker toen de voorraad flink groeide.

Nu houd ik van overzicht en lekker makkelijk en opeens bedacht ik me dat zo’n handig sorteerbox als die je vroeger had voor de Lego en ministeck ideaal zou zijn. Dan heb je vakjes voor de speldjes, elastiekjes, schuifjes, klemmetjes etc. Dus dan kan je gewoon pakken wat je nodig hebt. Nadeel is dan wel dat je alsnog iets nodig hebt voor de grotere items zoals de haarbanden. Eerder had ik ook al gekeken, en gevraagd maar was er nog een bak met twee vakjes, en dat was ook het laatste. Ik twijfelde even, maar had toch wel het vermoeden dat het ‘probleem’ dan zou blijven. Onlangs vertelde ik wat ik in mijn hoofd had zitten aan manlief, tegelijk met de frustratie dat ik dat nog niet had gevonden en hij kwam met de oplossing. Want ik moest niet kijken bij de knutselafdeling of speelgoed, maar op de gereedschapsafdeling. Daar heb je ze volop voor schroeven en moeren en bouten.

Dus ik naar de Action en ja hoor; daar tussen het gereedschap lagen ze in allerlei vormen en maten. En niet alleen de ‘platte’ sorteerbakken met veel vakjes, maar ook de gereedschapskisten voor een paar euro’s. Waaronder een kleintje met in het deksel een paar vakjes, en als je hem open deed een soort inleg met vakjes en dan een groot vak waar de diademen zouden passen. Eenmaal thuis kon ik natuurlijk niet wachten en ja hoor; dat was de oplossing. Mijn behoefte aan overzicht was tevreden. Ik had vakjes voor krinkelelastiekjes, rubberen elastiekjes, stoffen elastiekjes, voor klipjes, voor klemmetjes, voor schuifjes en speldjes en een groot vak waar ook de borstel en kammen in pasten.

Nu kan ik tenminste zien wat ze allemaal heeft, en daar gebruik van maken. En kan ik creatiever worden dan staartjes, vlechtjes en een knotje. Ook dochterlief was hier helemaal happy mee en liet trots haar koffertje zien aan papa. Die moest lachen toen hij zag wat er in zat ;-)

Hoe bewaar jij de haar accessoires van je kind?

Lees ook

Linda van Aken
Latest posts by Linda van Aken (see all)